Πέθανε ο γνωστός θεατρικός παραγωγός Μιχάλης Αδάμ

Πέθανε ο γνωστός θεατρικός παραγωγός Μιχάλης Αδάμ, σε ηλικία 64 χρόνων.

Ο Μιχάλης Αδάμ έφερε στη χώρα δεκάδες παραστάσεις που άφησαν ιστορία και υπερπαραγωγές που εντυπωσίασαν το κοινό.

Ο θεατρικός παραγωγός ήταν πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλός στο Θέατρο Badminton και δεν σταματούσε ποτέ να παρακολουθεί τις διεθνείς εξελίξεις.

Η είδηση πως ο Μιχάλης Αδάμ έφυγε από τη ζωή βύθισε στη θλίψη ανθρώπους που είχαν συνεργαστεί μαζί του στο θέατρο.

Ως παραγωγός είχε ανεβάσει παραστάσεις που σάρωσαν, όπως «Cats», «Mamma Mia», «Jesus Christ Superstar», «Rocky Horror Show» και πολλές άλλες.  

Ο Μιχάλης Αδάμ είχε φέρει στην Ελλάδα πολλές παραστάσεις που άφησαν ιστορία, συζητήθηκαν από το κοινό και κέρδισαν τις εντυπώσεις. Ήταν πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος στο Θέατρο Badminton.

Ο Μιχάλης Αδάμ τελείωσε την Ανωτάτη Βιομηχανική στον Πειραιά και τη Ράλλειο Παιδαγωγική Ακαδημία και εργάστηκε ως δάσκαλος και προπονητής μπάσκετ, ενώ ασχολήθηκε και με τη δημοσιογραφία. Το 1990 ένα ταξίδι στη Σαντορίνη θα γίνει η αφορμή να επισκεφτεί τη Νέα Υόρκη για μερικές μέρες και τελικά να μείνει εκεί για 15 χρόνια.

Στην αρχή εργάστηκε σε ραδιόφωνα και εφημερίδες, ενώ το 1994 μαζί με τη σύζυγό του, έφτιαξαν την «ADaM Productions», μια εταιρεία παραγωγής η οποία θα ασχοληθεί με τη διοργάνωση εκδηλώσεων στις ΗΠΑ και στην Ελλάδα. Το 2003 επέστρεψε στην Ελλάδα και ξεκίνησε μαζί με τους ιδιοκτήτες του «Half Note Jazz Club», το Big Top Theater- μια τέντα στο προαύλιο του Allou Fun Park στου Ρέντη, που φιλοξένησε αρκετές παραστάσεις για περίπου έναν χρόνο. Το 2004 ξεκίνησε να υλοποιεί την ιδέα του θεάτρου Badminton.

Το 2005 φιλοξένησε εκεί το μιούζικαλ «Cats» με τεράστια επιτυχία κόβοντας 100.000 εισιτήρια. Στη συνέχεια, συμμετείχε στον διεθνή διαγωνισμό για τη μακροχρόνια μίσθωση της ολυμπιακής εγκατάστασης, τον οποίο κέρδισε το 2006.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54