Υπέβαλε την παραίτηση του από το Εθνικό Θέατρο ο Στάθης Λιβαθινός

 
 
 
 
 

 
 
 
 
 


ΕΠΙΛΟΓΟΣ

Αγαπημένες μου μαθήτριες και αγαπημένοι μου μαθητές,
Μετά και την τελευταία σας άρνηση να συνεργαστείτε μαζί μου έστω για 2 ώρες την βδομάδα ώστε να ολοκληρώσετε τον κύκλο των σπουδών σας, μέσα στις δύσκολες εποχές που διανύουμε, δεν μου μένει τίποτα άλλο από το να σας αποχαιρετήσω. Ζητώ και πάλι συγγνώμη αν τυχόν πλήγωσα κάποιαή κάποιοναπό σας-η όποια αυστηρότητα μου δεν έκρυβε τίποτα περισσότερο απόέγνοιακαι αγωνίαώστε να αποκτήσετε τα απαραίτητα εφόδιαγια την μελλοντική σας πορείαστο θέατρο.Χρειάστηκε πολύς κόπος και επιμονή χρόνων για να μπορέσω επιτέλους να δημιουργήσω αυτό το Τμήμα Σκηνοθεσίας στο οποίο βρίσκεστε σήμερα, αλλά και να διαθέτει η Σχολήτου Εθνικού Θεάτρουτιςυποδομέςπου διαθέτει.Κρατήστε μόνο τα καλά κι αλλάξτε το θέατρο.
Σας ευχαριστώ για όλα,όπως και την διευθύντρια της Σχολής αλλά και όσους συναδέλφους με στήριξαν.
Καλή συνέχεια.
Στάθης Λιβαθινός

 

Η απάντηση του Προέδρου του Δ.Σ, της καλλιτεχνικής διευθύντριας και της διευθύντριας της Δραματικής Σχολής:
Παρά τις πρωτοβουλίες που ανέλαβε η Διευθύντρια της Δραματικής Σχολής του Εθνικού Θεάτρου, δυστυχώς δεν κατέστη εφικτό να θεραπευθεί η δυσαρμονία που ανέκυψε κατά τη διδακτική διαδικασία και να επανέλθει κλίμα συνεργασίας και συναντίληψης μεταξύ του Καθηγητή κ. Στάθη Λιβαθινού και των σπουδαστών της Σχολής.

Ο κ. Λιβαθινός, έχοντας τη διάθεση να διευκολύνει τη λειτουργία και το εκπαιδευτικό έργο της Δραματικής Σχολής αλλά και να αποφορτίσει την κατάσταση, έλαβε την απόφαση να αναστείλει επ’ αόριστον τα διδακτικά καθήκοντά του. Η Δραματική Σχολή σέβεται την απόφασή του αυτή και τον ευχαριστεί για τις υπηρεσίες του, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγονται, κατά τη θητεία του ως Καλλιτεχνικού Διευθυντή, η ίδρυση του Τμήματος Σκηνοθεσίας της Δραματικής Σχολής και η μεταστέγασή του στις εγκαταστάσεις του «Σχολείον της Αθήνας-Ειρήνη Παπά».

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ.

Η ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ

Η ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΤΗΣ ΔΡΑΜΑΤΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ