Φοράτε πάντα ταυτότητα στον σκύλο σας;

Δυστυχώς χάνονται συνέχεια πάρα πολλά ζώα χωρίς στοιχεία του ιδιοκτήτη απάνω τους. Το ίντερνετ είναι γεμάτο από αγγελίες απελπισμένων ανθρώπων που ψάχνουν το αγαπημένο τους ζωάκι!

Αυτό δημιουργεί πρώτον ένα μεγάλο σοκ και στρες για το ίδιο το ζώο,  αλλά και για τον κηδεμόνα του και τρίτον για τους ευαισθητοποιημένους φιλόζωους πολύ παραπανίσια χρονοβόρα και πολυέξοδα δουλειά να ψάχνουν τον ιδιοκτήτη στην αρχή και αν δε θα τον βρούνε άμεσα μια φιλοξενία ή και μια υιοθεσία του ζώου στη χειρότερη περίπτωση.

Ενώ είναι τόσο εύκολα να τοποθετήσουμε μια μικρή ταυτότητα (κονκάρδα ή ταμπελάκι) με ένα ή ακόμα καλύτερα δυο τηλέφωνα απάνω (αρκετοί προτιμούν και το όνομα του σκύλου) στο περιλαίμιο για την άμεση εύρεση του ιδιοκτήτη. Αυτές οι ταυτότητες μπορεί να αποτελούνται από μια απλή πλαστική θηκούλα για τα κλειδιά μέχρι και μια όμορφη αγορασμένη από το εμπόριο των pet shops.

Η κυρία Σύλβια Ζαχαριάδου φτιάχνει πολύ πρακτικές και ανθεκτικές (επειδή είναι χαραγμένες), χειροποίητες μεταλλικές ταυτότητες τις οποίες μπορείτε να παραγγείλετε γραπτώς (με sms, whats app ή μέσω messenger αν έχετε facebook) και μετά από μια σύντομη συνεννόηση τηλεφωνικώς για λεπτομέρειες, με τα στοιχεία που επιθυμείτε να γραφτούν απάνω της. Έχουν διπλό όφελος γιατί με αυτόν τον τρόπο υποστηρίζετε και τα αδεσποτάκια των κυρίως βορειανατολικών προαστείων! Και επειδή οι δωρεές σας ξεκινάνε από 5 € για κάθε ταυτότητα μπορείτε πολύ οικονομικά να παραγγείλετε και μία δεύτερη για τον σκύλο σας ή να την κάνετε δώρο σε έναν φίλο ή συγγενή.

Μπορείτε να την παραγγείλετε μέσω sms, viber, ή whatsapp στο τηλ. 6976833646 και μέσω messenger στο facebook στο όνομα Sylvia Sachariadis-Mehring.

Υπάρχουν δύο σχέδια (ένα στενόμακρο και ένα σα σπιτάκι) και δύο χρώματα (χρυσό και φυσικό αλουμίνιο) για έτοιμη επιλογή ή παραγγείλετε την προσωπική σας λύση, μόνο που η χάραξη γίνεται μόνο από τη μία πλευρά. Υπάρχουν μία ελληνική και μία λατινική γραμματοσειρά, στα 4 χιλιοστά όλα. Τ

''Θα ήθελα να σας μιλήσω για τις ταυτότητες ζώων (είναι κυρίως για τα σκυλιά αλλά και για γάτες) και μερικοί τις λένε κονκάρδες ή ταμπελίτσες που φέρουν ένα ή δύο τηλέφωνα του κηδεμόνα και πολλές φορές και το όνομα του ζώου, εξηγεί η κα Ζαχαριάδου.

Βασικά θα έπρεπε να υπάρχουν πάντα μαζί με ένα microchip ή τσιπάκι από τους πρώτους μήνες της Ζωής τους ή τουλάχιστον από τη στιγμή μου υιοθετούνται επειδή έτσι το ορίζει ο νόμος (για τα τσιπ) και για την ασφάλεια των ζώων όταν θα χαθούν καμία φορά στη ζωή τους να μην δυσκολεύεται ο κόσμος να βρει το σπίτι τους να τα επιστρέψει ή να μην χαθούν για πάντα. Είναι και η μόνη νόμιμη απόδειξη της ιδιοκτησίας τους.

Πρώτα λίγα λόγια για το microchip. Έχει πολλά πλεονεκτήματα: είναι ακίνδυνο, το τοποθετεί ο κτηνίατρος σας με μία ειδική σύριγγα κάτω από το δέρμα στην αριστερή μεριά του λαιμού με κόστος μόνο 40€, ενώ η διαπιστωμένη έλλειψή του πληρώνεται με ένα πρόστιμο 300€ επειδή είναι υποχρεωτικό με το νόμο 4039/14, και παραμένει μόνιμα εκεί.

Τα αρνητικά του είναι ότι δεν το ξέρει όλος ο κόσμος και ότι αργεί πολλές φορές να βρεθούν τα στοιχεία του κηδεμόνα. Χρειάζεται ένα ειδικό μηχάνημα, το λεγόμενο scanner να διαβαστεί ο 15ψήφιος αριθμός και μόνο οι κτηνίατροι μπορούν να ζητήσουν από το αρμόδιο Υπουργείο με τη βάση δεδομένων σε ποιόν ανήκει αυτός ο αριθμός και να επικοινωνήσουν με τον ιδιοκτήτη. Άρα πρέπει να είναι ανοιχτά ένα κτηνιατρείο και το Υπουργείο. Επίσης πρέπει να είναι σωστά ενημερωμένα τα στοιχεία του ιδιοκτήτη γιατί αλλιώς παραμένει απλά ένα νούμερο χωρίς τηλέφωνο και όνομα του κηδεμόνα''.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54