Εξώδικο της δικηγόρου του Κουφοντίνα σε ΣΚΑΪ, Mega, ANT1, Open, Alpha

«Επί 50 συνεχόμενες ημέρες συκοφαντείτε, λοιδορείτε, συσκοτίζοντας την αλήθεια και αποκρύπτοντας το γεγονός ότι το μόνο αίτημα είναι η εφαρμογή ενός άδικου νόμου» τονίζει  η δικηγόρος του Δημήτρη Κουφοντίνα και της οικογένειάς του, σε εξώδικη διαμαρτυρία της προς πέντε τηλεοπτικούς σταθμούς.

Ειδικότερα, η Γιάννα Κούρτοβικ με εξώδικη πρόσκληση δήλωση και διαμαρτυρία κατά ΣΚΑΪ, Mega, ANT1, Open, Alpha κατηγορεί τους σταθμούς ότι οι καλεσμένοι τους συκοφαντούν και διαστρέφουν την αλήθεια, ενώ δεν έχει δοθεί παντελώς λόγος σε καμία αντίθετη άποψη «πολύ περισσότερο σε αυτούς που υπερασπίζονται το κράτος δικαίου».

 

Καλεί τους σταθμούς να σταματήσουν την «ανεπίτρεπτη πολιτική κατά του απεργού», να παρέχουν χώρο και χρόνο για την «αντικειμενική, έντιμη και όχι μονομερή ενημέρωση του κοινού σας σχετικά με την υπόθεση» και προειδοποιεί ότι η οικογένεια επιφυλάσσεται για την άσκηση κάθε νόμου δικαιώματός της.

Εξώδικη πρόσκληση δήλωση και διαμαρτυρία

της πληρεξούσιου δικηγόρου του Δημητρίου Κουφοντίνα και της οικογένειάς του, ΙΩΑΝΝΑΣ ΚΟΥΡΤΟΒΙΚ, κατοίκου Αθηνών
Προς
Την Διοίκηση  των τηλεοπτικών σταθμών
ΣΚΑI Τηλεόραση
MEGA CHANNEL
OPEN TV
ALPHA TV
ANT1
και τον κατά νόμο εκπρόσωπο των αντίστοιχων επιχειρηματικών ομίλων

Επί 50 συνεχόμενες μέρες ο σταθμός σας επιδίδεται σε μία πρωτοφανή  επίθεση κατά του κρατούμενου, απεργού πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα, που βρίσκεται σήμερα στο έσχατο όριο πριν την απώλεια, και δεν φείδεστε ποταμού λόγου, επιθέτων και ρητορικής για να τον εξυβρίζετε, συκοφαντείτε και λοιδορείτε, συσκοτίζοντας την αλήθεια, και αποκρύπτοντας το γεγονός ότι το μόνο αίτημα του είναι η εφαρμογή ενός άδικου)  νόμου (προαναγγελθέντος και δηλωμένου ως φωτογραφικού), που όμως επιβάλλει, μεταξύ των άλλων, την μεταγωγή του στον Κορυδαλλό.

 

Καθημερινά οι καλεσμένοι σας, με χολερικό τρόπο και ανεπίτρεπτο λεξιλόγιο,  συκοφαντούν και διαστρέφουν την αλήθεια ως προς αυτήν την απεργία πείνας, ανενδοίαστα και ανερυθρίαστα, ενισχύοντας τη δική σας γραμμή στο συγκεκριμένο ζήτημα, που προσβάλλει την έννοια της αποστολής του Τύπου και των Μέσων, ευτελίζοντας το δικαίωμα της ελευθερίας της ενημέρωσης.

 
 
 

Την ίδια στιγμή δεν έχει δοθεί παντελώς λόγος σε καμία αντίθετη φωνή, πολύ περισσότερο σε  αυτούς που υπερασπίζονται το Κράτος Δίκαιου που δεν θα έπρεπε να  ανέχεται εξαιρέσεις  (όπως εσείς επιθυμείτε), οι οποίοι  αντίθετα  γίνονται και αυτοί  στόχος επίθεσης  κατά περίπτωση από τις εκπομπές σας, ενώ αποκρύπτεται ότι, την ίδια στιγμή που τα ελληνικά ενημερωτικά τηλεοπτικά μέσα δεν γνωρίζουν τίποτε για τις παραβιάσεις που οδήγησαν σ’ αυτήν την απεργία πείνας, η υπόθεση έχει ξεσηκώσει θύελλα διαμαρτυριών στην Ευρώπη (και όχι μόνον) και σωρεία  εκκλήσεων έχουν φτάσει σε  θεσμικά  όργανα  της ΕΕ, ενώ καταγγέλλεται  πολλαπλά η χώρα μας για απάνθρωπη αντιμετώπιση ενός κρατουμένου κατά παράβαση κάθε αρχής του Κράτους Δίκαιου.

Κατόπιν τούτου
Επισημαίνοντας ότι ένας κρατούμενος από την στιγμή που  διαβαίνει την πόρτα της φυλακής, είναι φορέας δικαιωμάτων και ως τέτοιος πρέπει να αντιμετωπίζεται,

Σας καλώ 
Να σταματήσετε την ανεπίτρεπτη πολεμική κατά του απεργού, ζητώντας συγνώμην για όσα υβριστικά και συκοφαντικά έχουν εκτεθεί με μέσο το κανάλι σας από δημόσια πρόσωπα, σχολιαστές και συντελεστές σας, που είναι βέβαιο ότι εφαρμόζουν την γραμμή σας,  

Και να παράσχετε χώρο και χρόνο για την αντικειμενική, έντιμη και όχι μονομερή ενημέρωση του κοινού σας σχετικά με την υπόθεση, δίδοντας το λόγο  ενάντια  στην μέχρι στιγμής μονοφωνία και επιτρέποντας στο κοινό σας να έχει τα στοιχεία για να κρίνει, με  ποια πλευρά της αλήθειας θέλει να σταθεί.

Αλλιώς, επιφυλασσόμαστε για την άσκηση κάθε νόμιμου δικαιώματος άμυνας  και κάθε διαδικασίας.

*

Σε δήλωσή της η δικηγόρος του Δημήτρη Κουφοντίνα αναφέρεται στη μεταγωγή του στον Κορυδαλλό και σε όσα έχουν πει για το ζήτημα κυβερνητικά στελέχη αλλά και πρωθυπουργός, τονίζοντας πως «ψεύδονται». 

Η δήλωση αναλυτικά:

 
 

Να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους 

 
) left center / 25px 7px no-repeat transparent; text-decoration: none; font-weight: bold; position: absolute; width: auto; height: 10px; text-align: right; margin: 0px; display: block; font-size: 8px; font-family: Arial, Helvetica, sans-serif; line-height: 10px; padding-left: 30px; bottom: -12px; right: 0px;">powered by Rubicon Project

Εδώ και δυο ημέρες με αλλεπάλληλες  ανακοινώσεις,  κυβερνητικών στελεχών,  του ίδιου του πρωθυπουργού,    αλλά  και   «φορέων  της κοινωνίας των πολιτών»  (εντελώς τυχαία ,  στην ίδια γραμμή),   εγκαλείται   ο κρατούμενος Δημήτρης Κουφοντίνας   ότι   δεν έχει  ασκήσει τις νόμιμες διαδικασίες   για την   μεταφορά του στον Κορυδαλλό και ότι ο ίδιος διαλέγει την αυτοχειρία!     

Ψεύδονται .    Και οφείλουμε να   επισημάνουμε  τα ακόλουθα: 

Αμέσως μετά την μεταγωγή του στον Δομοκό  ,  ο κρατούμενος  κατέθεσε στην γραμματεία  αίτηση για την μεταγωγή του στον Κορυδαλλό, σύμφωνα με όσα πρόβλεπε ο  ν. 4760/20,  η οποία  όπως μας  διαβεβαίωσαν από το κατάστημα διαβιβάστηκε   στο Υπουργείο,   την   11/1/2021 με αριθμό  πρωτοκόλλου  23624.

Η αίτηση αυτή μέχρι σήμερα δεν έχει απαντηθεί. 

Επιπλέον,  από τις 28/12/20,    ο κρατούμενος έχει ζητήσει να του  δοθεί  αντίγραφο της απόφασης μεταγωγής, που μέχρι τότε ήξερε ότι ήταν της  Γενικής Γραμματέως και όχι του αρμοδίου οργάνου ,  που είναι η Κεντρική Επιτροπή Μεταγωγών (ΚΕΜ). 

Με επιστολή της η κα Νικολάου δήλωσε  ότι  υπήρχαν απόφαση της ΚΕΜ, βάσει της οποίας ο κρατούμενος είχε μεταχθεί στον Κορυδαλλό και εν συνεχεία στο Δομοκό με δική της απόφαση   και αρνήθηκε να χορηγήσει αντίγραφα . 

Η δήλωση αυτή, σύμφωνα με την οποία,   μέσα σε μία ώρα,    είχε μεταχθεί στον Κορυδαλλό και συνεχόμενα στον Δομοκό, ήταν αυτή που εξώθησε τον κρατούμενο στην  απεργία πείνας. 

Αίτημα για τα αντίγραφα των αποφάσεων υποβλήθηκε από εμένα ηλεκτρονικά, ξανά,  στις 17/1/21,    με ρητή   αναφορά  στην άσκηση των νόμιμων ένδικων μέσων.

Το ίδιο αίτημα   απευθύνθηκε  και από τον Συνήγορο του Πολίτη,  στις 21/1/21, στην γνωστή του παρέμβαση στην υπόθεση. 

Στις 18/2,   η Γεν.Γραμματέας  μας  απέστειλε  ακριβές αντίγραφο της δικής της απόφασης, αλλά όχι και των αποφάσεων της ΚΕΜ , που επεκαλείτο,   με αποτέλεσμα να μην είναι δυνατή οποιαδήποτε διαδικασία  κατ’ αυτών. 

Η προσβολή  στη Δικαιοσύνη μιας  απόφασης μεταγωγής  της ΚΕΜ προβλέπεται από το άρθρο 9 παρ.4 του Σωφρονιστικού Κώδικα,     όταν ο κρατούμενος  έχει δύο  φορές αρνητική απόφαση  στην αίτηση  (του) για μεταγωγή  (ποιος είπε ότι οι κρατούμενοι δεν ζητούν την μεταφορά τους σε άλλη φυλακή;):  

-όχι όταν την μεταγωγή αποφασίζει η ίδια η ΚΕΜ ,  αυτεπάγγελτα,

- όχι πολύ περισσότερο όταν την αποφασίζει η Γεν.Γραμματέας     αντεγκληματικής πολιτικής ,

- όχι όταν  το αρμόδιο Δικαστήριο, είναι το Δικαστήριο του Βόλου που είχε  το θάρρος,  με παρότρυνση δημόσια του  σημερινού  πρωθυπουργού   να «σταθεί στο ύψος του»  και να ανατρέψει απόφαση του  Αρείου Πάγου, αυτήν του δικαίωνε το αίτημα για άδεια του Δημήτρη Κουφοντίνα,   

- όχι όταν τα  αρμόδια για τις  διοικητικές αποφάσεις  διοικητικά δικαστήρια έχουν πλήρη άγνοια από σωφρονιστικό κώδικα  και δεν έχουν ούτε το σώμα των προσβαλλόμενων αποφάσεων, 

- όχι όταν το Πρωτοδικείο της Λαμίας  (αναρμόδιο έτσι κι αλλιώς με  το  νόμο),  αν δεν νοιώθει κι αυτό την επιταγή ότι «πρέπει να σταθεί στο ύψος του»   θα   στέκει  αμήχανο μπροστά στο δέος μιας πολιτικής απόφασης    που αγγίζει όχι μόνον τον πρώην περιφερειάρχη  του , αλλά την  ίδια την κεντρική αρχή εξουσίας της χώρας τον πρωθυπουργό. 

Το νέο  non paper  στα μέλη της ΝΔ για   διαχείριση της  προοπτικής ενός νεκρού απεργού πείνας ,   με την προτροπή  «να λέτε ότι δεν έχει απευθυνθεί στην Δικαιοσύνη» , παραπλάνησε  ακόμη και τον πρωθυπουργό. 

Θα έπρεπε οι  επιτελείς της  ομάδας  προπαγάνδας να διαβάζουν το  νόμο πριν τολμήσουν να τον χρησιμοποιούν, για να μην γελοιοποιούν  τα στελέχη του  κόμματος . 

Η , μήπως,     η   κυβερνητική    δικαιοκρατική άποψη του «έτσι θέλω,  έτσι κάνω» ,   υπερισχύει και    νομιμοποιεί κάθε  αυθαιρεσία;

Ακόμη  και  την  βαρβαρότητα   μιας  θανατικής ποινής;  

Αθηνα,  28/2/2021

Ιωάννα Κούρτοβικ

Δικηγόρος


 

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54