«Οι άνθρωποι της εξουσίας νιώθουν τόσο δυνατοί που θεωρούν ότι ακόμα και αν βιάζουν ανήλικα παιδιά δε θα τους αγγίξει κανείς»

Ο ηθοποιός Χάρης Τζωρτζάκης προχώρησε σε μια υποδειγματική τοποθέτηση για όλα αυτά που έχουν δει το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες με το πάνελ του «ΣΚΑΙ», όπου εκεί μίλησε, απέναντι του. Ο Χ. Τζωρτζάκης απέναντι στους δημοσιογράφους που τον διέκοπταν επανειλημμένως για να υπερασπιστούν «τη δουλειά τους» μίλησε για την πολιτική εξουσία, για σκάνδαλα που έχουν επιχειρηθεί να κουκουλωθούν -με ευθύνες και όνομα. «Δεν ζητάω από την υπουργό να επιτελέσει τον ρόλο της δικαιοσύνης. Δεν ζητάω από την υπουργό να παραιτηθεί επειδή γνώριζε. Αν γνώριζε η υπουργός θα ζητούσε να παρέμβει εισαγγελέας και για την υπουργό. Ζητάω να παραιτηθεί η υπουργός επειδή δεν γνώριζε» είπε, μεταξύ άλλων.Ανοιχτά και απέναντι σε ένα πάνελ που δεν ήταν ιδιαίτερα φιλικό, ο ηθοποιός Χάρης Τζωρτζάκης τοποθετήθηκε για όλα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες. Μιλώντας στον ΣΚΑΪ και τους δημοσιογράφους Δημήτρη Καμπουράκη, Ιωάννα Μάνδρου και Λένα Φλυτζάνη, παρά τις πιέσεις και τις διαρκείς παρεμβολές όταν μιλούσε με ονόματα για ευθύνες και σκάνδαλα που επιχειρήθηκε να κουκουλωθούν, ο Χ. Τζωρτζάκης είπε αυτά που για ένα μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας είναι αυτονόητα, ωστόσο δεν έχουν βρει χώρο να ειπωθούν σε μεγάλα μέσα ενημέρωσης.

Ερωτηθείς αν όλο αυτό που συμβαίνει τις τελευταίες ημέρες είναι δικαίωση για όλους τους ανθρώπους και ειδικά του θεάτρου ο ηθοποιός απάντησε: «Δικαίωση θα είναι όταν πραγματικά αποδοθεί δικαιοσύνη και φτάσει το μαχαίρι μέχρι το κόκκαλο, δηλαδή αποκαλυφθεί όλο αυτό το κύκλωμα και εν τέλει απ’ ότι φαίνεται δεν φημολογείται αλλά είναι υπαρκτό κιόλας. Μιλάμε για ένα κύκλωμα παιδεραστίας δεν μιλάμε απλώς δηλαδή για έναν άνθρωπο ο οποίος κατηγορείται για παιδεραστία. Αυτή τη στιγμή μιλάμε για ένα κύκλωμα».

«Θα ήθελα να δώσουμε και την πολιτική διάσταση στο όλο ζήτημα, το οποίο αφορά στο σύνολο την ελληνική κοινωνία. Αφορά το τι κράτος και τι κοινωνία έχουμε στην πραγματικότητα. Γιατί εδώ πέρα δεν χωράνε κομματικά παιχνίδια. Αν είναι να μιλήσουμε πρέπει να μιλήσουμε για όλους, για τον ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ, τη Νέα Δημοκρατία, για όλους» πρόσθεσε και συνέχισε: «Νιώθω ότι ζούμε σε μια κοινωνία τεράτων. Το νιώθω κι εγώ, το νιώθουν και οι συνάδελφοι μου. Γιατί ζω σε μια κοινωνία τεράτων; Γιατί από μικρός παρακολουθώ την εξουσία της εκάστοτε κυβέρνησης αυτού του τόπου να γράφει τους πολίτες στα παλιά της υποδήματα. Δεν φτάνει ένας άνθρωπος από μόνος του στο σημείο να γίνει διευθυντής του εθνικού θεάτρου. Κάποιοι τον τοποθέτησαν σε αυτή τη θέση. Δε φτάνει ένας άνθρωπος να φτάνει να κατηγορείται για τέτοια εδέχθη εγκλήματα χωρίς να υπάρχει δολοπλοκία στο σύνολο της κοινωνίας»

»Όταν κάηκε η Πελοπόννησος ο αρμόδιος υπουργός ο κ. Πολύδωρας μιλούσε για τον στρατηγό άνεμο και την ασύμμετρη απειλή και όταν τον ρωτήσαν αν θα παραιτηθεί είπε γιατί να παραιτηθώ; Όταν είχαμε τους νεκρούς στο Μάτι δεν παραιτήθηκε ούτε ένας από την κυβέρνηση. Και αυτή τη στιγμή μιλάμε για ένα κύκλωμα παιδεραστίας και η υπουργός σφυρίζει αδιάφορα. Προσπαθεί να σώσει την πολιτική της καριέρα. Ζούμε σε μια κοινωνία που η εξουσία νιώθει τόσο δυνατή που θεωρούν ότι ακόμα και αν φτάσουν στο σημείο να βιάζουν ανήλικα παιδιά δε θα τους αγγίξει κανένας. Δεν μπορεί η πολιτική εξουσία να απευθύνεται στους ανθρώπους του θεάτρου και να λέει “εσείς που ξέρατε γιατί δεν μιλάγατε;”

«Το δημοσίευμα με τη μαρτυρία του Νίκου Σ.  υπάρχει από τις 6 Φλεβάρη. Πόσες μέρες έχουν περάσει; Σχεδόν δύο βδομάδες. Αυτές τις δύο βδομάδες επικοινώνησε η υπουργός με τη δημοσιογράφο που πήρε τη συνέντευξη; Επικοινώνησε με το παιδί; Γιατί δε μιλάμε για φήμες, στις 6 Φλεβάρη υπάρχει καταγγελία επώνυμη» είπε χαρακτηριστικά, με τους δημοσιογράφους να τον ρωτούν αν έπρεπε η υπουργός να παίξει τον ρόλο της δικαιοσύνης. «Δεν ζητάω από την υπουργό να επιτελέσει τον ρόλο της δικαιοσύνης. Δεν ζητάω από την υπουργό να παραιτηθεί επειδή γνώριζε. Αν γνώριζε η υπουργός θα ζητούσε να παρέμβει εισαγγελέας και για την υπουργό. Ζητάω να παραιτηθεί η υπουργός επειδή δεν γνώριζε. Όταν βάζουμε ανθρώπους σε τέτοιες θέσεις οφείλουμε να ψάχνουμε τα πάντα. Ακόμα και μία φήμη να υπάρχει θα πρέπει να την αναζητήσουμε ως υπεύθυνοι στην πολιτική ηγεσία».

«Αυτοί οι άνθρωποι φτάνουν στο σημείο να είναι σε αυτή τη θέση και παρόλα αυτά συνεχίζουν την εγκληματική τους δράση σημαίνει ότι πιστεύουν ότι δε θα τιμωρηθούν επειδή έχουν ισχυρούς φίλους. Πρέπει να πούμε να πράγματα με το όνομα τους. Στην Ελλάδα όποιος έχει ισχυρούς φίλους δεν τον αγγίζει κανείς. Μπορώ να πω πάρα πολλά παραδείγματα. Να πούμε για την περίπτωση του 2012 στο Παπαφείο ίδρυμα που είχε βιασμός από επτάχρονο παιδάκι και η διοίκηση το κουκούλωσε» είπε. 
 
 
  

 
Πηγή: thepressproject.gr