Νεκρός πυροσβέστης στην Αλεξανδρούπολη

Ένας πυροσβέστης έχασε τη ζωή του καθώς παρασύρθηκε από τα νερά μέσα από το πυροσβεστικό όχημα στον Απαλό στην Αλεξανδρούπολη, την ώρα που πήγαινε να απεγκλωβίσει μαθητές απ’ το σχολείο.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο ίδιος υπηρετούσε χρόνια το Σώμα σε εκείνη την περιοχή. Το πυροσβεστικό όχημα ακινητοποιήθηκε στο τέλος του δρόμου προς το Δημοτικό Σχολείο Απαλού, όπου παρέμεναν αποκλεισμένοι μαθητές και δάσκαλοι, αφού έπεσε σε ρέμα που δεν φαινόταν λόγω των νερών. Τα ορμητικά νερά παρέσυραν τον άτυχο πυροσβέστη, ο οποίος δεν πρόλαβε να βγει έξω και δυστυχώς βρέθηκε νεκρός στο αεροδρόμιο «Δημόκριτος».

Το χρονικό της διάσωσης

Από νωρίς το πρωί της Δευτέρας υπήρχε οργανωμένη επιχείρηση απομάκρυνσης 21 μαθητών από το νηπιαγωγείο του Απαλού στον Έβρο. Η σφοδρή βροχόπτωση «χτύπησε» ολόκληρο τον νομό, με ισχυρές καταιγίδες να πλήττουν πολλές περιοχές του Δήμου Αλεξανδρούπολης.

Οι οικισμοί Άνθεια, Μαΐστρος, Απαλός του Δήμου Αλεξανδρούπολης αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα, καθώς η στάθμη των νερών συνεχώς ανεβαίνει.

Σύμφωνα με τα όσα είπε στο ThessToday ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, Γιάννης Ζαμπούκης, υπερχείλισαν οι χείμαρροι της περιοχής και οι όγκοι των υδάτων είναι μεγάλοι.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54