Τηλεκπαίδευση: Από το δήμο Βύρωνα δόθηκαν tablets για τους μαθητές

Δήμος Βύρωνα: ​​​​​​​τεράστιες οι ευθύνες της κυβέρνησης και του υπουργείου παιδείας που δεν εξασφάλισαν υπολογιστές και ιντερνετ σε όλους τους μαθητές για την τηλεκπαίδευση

 

Παραδίδονται στις διευθύνσεις των σχολείων τα tablets που αγόρασε ο Δήμος Βύρωναγια τους μαθητές που δεν διαθέτουν και αδυνατούν να παρακολουθήσουν τα σχολικά μαθήματα τηλεκπαίδευσης.

Αγοράστηκαν συνολικά 233 tablets:

  • 215 για μαθητές της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης
  • 18 για μαθητές Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης

Ο αριθμός αυτός καθορίστηκε από τις ανάγκες που κατέγραψαν οι διευθυντές όλων των σχολείων του Βύρωνα και η δαπάνη καλύφθηκε από χρήματα του Δήμου.

Είχε προηγηθεί ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου μετά από αίτημα δημοτικών παρατάξεων και της εκπαιδευτικής κοινότητας.
Ο Δήμαρχος  Βύρωνα Γρηγόρης Κατωπόδης, δήλωσε σχετικά:

«Η δημοτική αρχή αποφάσισε να αγοράσει τα tablets για την τηλεκπαίδευση των μαθητών που οι οικογένειες τους δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα. Αυτό είναι υποχρέωση της Πολιτείας που όμως δεν τηρήθηκε, ούτε δόθηκαν χρήματα στους δήμους γι’ αυτόν το σκοπό. Ως Δήμος θεωρήσαμε υποχρέωση μας να καλύψουμε εμείς αυτό το κενό, γιατί πιστεύουμε ότι η εκπαίδευση είναι ύψιστο αγαθό και όλοι θα πρέπει να έχουν πρόσβαση σε αυτήν, ισότιμα, ανεξάρτητα από την οικονομική τους δυνατότητα. Και σε αυτή την δύσκολη συγκυρία στεκόμαστε στο πλευρό των δημοτών με πράξεις».  

https://www.alfavita.gr

 

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54