ΤΟ ΕΣΡ ΩΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΡΧΗ ΕΠΕΒΑΛΕ ΠΡΟΣΤΙΜΟ 20.000 ΕΥΡΩ ΣΤΟ MEGA ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΥΙΟΘΕΤΗΣΕ ΤΗ ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΕΔΕΙΞΕ " ΕΙΚΟΝΕΣ ΠΟΥ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΝΑ «ΦΥΤΕΥΕΙ» ΜΟΛΟΤΟΦ ΣΕ ΣΑΚΟ ΔΙΑΔΗΛΩΤΗ"

 ( αναδημ. απο τις "Τυπολογίες")

ΕΣΡ: Πρώτα η αστυνομία και μετά η ενημέρωση-Πρόστιμο στο Mega

 Πρόστιμο 20.000 ευρώ στο Mega και στην ιδιοκτήτρια εταιρεία Άλτερ Έγκο ΜΜΕ  γιατί δεν υιοθέτησε τη θέση της αστυνομίας. 

Η Αρχή παρενέβη άμεσα- για τα δεδομένα της και στην περίπτωση της εκπομπής “Κοινωνία ώρα Mega” της 16ης Ιουλίου 2020 κατέληξε στο συμπέρασμα πως οι συντελεστές της λειτούργησαν ” παραπληροφορώντας το κοινό” σχετικά με το περιεχόμενο προβαλλόμενου βίντεο παρουσιάζοντας απλές πιθανολογήσεις ως τετελεσμένα γεγονότα” . 

Στην απόφαση δεν αναφέρονται τα ονόματα των μελών που ψήφισαν υπέρ, ούτε εκείνου που μειοψήφισε ακυρώνοντας στην πράξη την πάγια πρακτική του ΕΣΡ, με την παράθεση κατά όνομα των δικαστών που επιχειρηματολογούν για μία απόφαση.

Κατά το ΕΣΡ “σημαντικό είναι επίσης να τονιστεί ότι σε όλον σχεδόν τον χρόνο προβολής του βίντεο προβαλλόταν τίτλος που υπονοούσε ότι η αστυνομία παγίδευε συλληφθέντα, τοποθετώντας υλικά στη μοτοσικλέτα του “. Ο τίτλος ήταν “ΕΝΤΟΝΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΠΟΥ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΝΑ «ΦΥΤΕΥΕΙ» ΜΟΛΟΤΟΦ ΣΕ ΣΑΚΟ ΔΙΑΔΗΛΩΤΗ”. 

Η Αρχή επιβάλει το πρόστιμο γιατί όπως αναφέρει το κανάλι μετέδωσε τη θέση της αστυνομίας με μισή ώρα καθυστέρηση, κατά τη διάρκεια μιας ζωντανής εκπομπής, ενώ η ίδια η ΕΛΑΣ εξέδωσε επίσημη θέση μια μέρα αργότερα!

ΣΧΟΛΙΟ: Η νέα αυτή απόφαση του ΕΣΡ προκαλεί ερωτηματικά για την αξιοπιστία της Αρχής, καθώς θέτει τον κανόνα, πως για να προβληθεί ένα βίντεο στο οποίο υπάρχουν επεισόδια, πρέπει να έχει προηγηθεί η δημοσίευση της θέσης της αστυνομίας και το κυριότερο, ο εκάστοτε σταθμός να συμφωνεί με την οπτική της. Άραγε τα μέλη που πρότεινε ο ΣΥΡΙΖΑ συμφωνούν με την οπτική της Αρχής;

 

Αναδημοσιεύουμε πιό κάτω  video και φωτογραφίες  που είχε δημοσιεύσει σε σχετικό ρεπορτάζ  το Documento  στις 16.07.2020

 ( https://www.documentonews.gr/article/video-astynomikoi-fyteyoyn-molotof-se-sakidio-diadhlwth):

 

==

Καρέ-καρέ η κίνηση:

Ο αστυνομικός τοποθετεί πίσω τις σημαίες στο μηχανάκι έχοντας αφαιρέσει το πανί ώστε να φαίνονται σαν ρόπαλα
Αστυνομικός φαίνεται να μεταφέρει ένα μπουκάλι
Φαίνεται να δίνει προσεκτικά το μπουκάλι σε άλλο αστυνομικό.
Με την κίνηση του μπουκαλιού φαίνεται πως περιέχει υγρό. Από το χρώμα φαίνεται να είναι βενζίνη.
Ο αστυνομικός φαίνεται να βάζει το μπουκάλι στο σάκο του διαδηλωτή στο μηχανάκι αφού προσπαθεί να κρύψει την κίνηση από τους περαστικούς και τα αυτοκίνητα πίσω του με το σώμα του.


Πηγή: https://pospertgr.blogspot.com/2020/11/20000-mega.html
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54