Η δύναμη της μουσικής για τους πρόσφυγες της Μόριας

Έχουν περάσει σχεδόν δύο εβδομάδες από το πρωί της Τετάρτης 9 Σεπτεμβρίου, την ημέρα που το "Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης" της Μόριας (Λέσβος) τυλίχθηκε στις φλόγες και καταστράφηκε ολοσχερώς.
Οι 13000 πρόσφυγες που διέμεναν εκεί ( o αριθμός που γνωστοποιήθηκε ) έμειναν χωρίς τα απαραίτητα για την διαβίωσή τους αγαθά. Η ανάγκη να δράσουμε άμεσα είναι επιτακτική !!
Η UNITY είναι μία ομάδα ατόμων ( δεν έχει σημασία να κατονομαστούν ) που κατάφερε και συγκέντρωσε 160 ( εκατόν εξήντα ! ) τραγούδια από ισάριθμους εγχώριους καλλιτέχνες που με την καρδιά τους και με μεγάλη προθυμία θέλησαν να στηρίξουν την ενέργεια, συνθέτοντας με αυτά μια πρωτοφανή ψηφιακή συλλογή, με μουσικές από όλα τα είδη. Η συλλογή αυτή διατίθεται προς πώληση στην συμβολική τιμή των 5 ευρώ, με δυνατότητα επιπλέον ελεύθερης συνεισφοράς, μέσω της πλατφόρμας του Bandcamp. Ταυτόχρονα διατίθενται προς πώληση και άλλα αντικείμενα, όπως T-shirts, Pins, Stickers και Signed Prints, έτσι ώστε να έχετε την δυνατότητα να διαλέξετε εσείς το ύψος της συνεισφοράς σας.
Τα έσοδα του εγχειρήματος θα χρησιμοποιηθούν για την αγορά και αποστολή αγαθών, βάσει των οδηγιών της Attika Human Support αλλά και άλλων αλληλέγγυων ομάδων που δραστηριοποιούνται στην περιοχή. Όσο συντομότερα συγκεντρωθεί ένα σημαντικό ποσόν, τόσο πιο άμεσα θα ενεργοποιηθεί το δεύτερο βήμα της διαδικασίας που είναι η αγορά και η αποστολή των αγαθών. Το ποσόν που θα συγκεντρωθεί και τα αγαθά που θα αγοραστούν θα γνωστοποιηθούν δημόσια, με απόλυτη διαφάνεια στην διαδικασία.
Όπως είναι αντιληπτό, κάθε βοήθεια είναι σημαντική.
Ήρθε η ώρα να δείξουμε την δύναμη της μουσικής και τι μπορεί αυτή να πετύχει για τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη, ανεξαρτήτως φυλής, χρώματος και κοινωνικής ομάδας.
We stand in solidarity with refugees and immigrants.
We stand united.