«Δεν ξέρετε τι είναι να είσαι νέος και να βουτάς από τη μία οικονομική κρίση στην άλλη»

Η απάντηση νέου στον Μητσοτάκη για τη στοχοποίηση της νεολαίας στην αύξηση των κρουσμάτων:


«Εσείς φταίτε, αλλά φταίμε και εμείς πράγματι. Φταίμε που σας ανεχόμαστε εσάς, που μονίμως πετάτε την μπάλα στην εξέδρα. Φταίμε, και ήρθε η ώρα να διορθώσουμε τα λάθη μας»


Καθώς η κυβέρνηση βρίσκεται σε «ντελίριο» στοχοποίησης των νέων για την αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού στη χώρα, κλείνοντας τα μάτια στις δικές της ευθύνες για την εξάπλωση του ιού, ο σχετικός διάλογος στα social media έχει πάρει φωτιά.

Η προκλητική στάση της κυβέρνησης να διοχετεύσει σε όλα τα κανάλια πληροφορίας που διαθέτει το αφήγημα περί ατομικής ευθύνης, που είναι η μόνη η οποία επηρεάζει την πορεία εξάπλωσης του ιού, με την κρατική να αποσιωπάται με εριστικό τρόπο από τα μηνύματα της προς τους πολίτες, έχει οδηγήσει πολλούς ανθρώπους να εκφραστούν δημόσια για την επίθεση που δέχεται η νέα γενιά, μετά μάλιστα και το σποτάκι που δημοσιεύτηκε από τη Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας και καθιστά σαφέστατα υπεύθυνη για τη διασπορά του κορονοϊού στη χώρα, τη νεολαία.

Απαντώντας στο παραπάνω αφήγημα και προσωπικά στον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος μετακύλησε τις ευθύνες της κυβέρνησης στους νέους της χώρας, ένας νέος παραθέτει τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η γενιά του, ενώ παράλληλα παραθέτει και μια σειρά από λάθος κυβερνητικούς χειρισμούς που οδήγησαν στην έξαρση της επιδημίας.

Σε ανάρτησή του στο facebook, αναφέρει:

«Κοιτάξτε παιδιά. Ο κ. Μητσοτάκης έχει δίκιο.

Αν ληφθεί υπόψη ότι (και) η νέα γενιά έμεινε σπίτι καθ’ όλη την περίοδο της καραντίνας και υπέδειξε μια άριστη στάση κοινωνική ευθύνης.

Φταίει.

Φταίει η νέα γενιά, που η κυβέρνηση δεν αξιοποίησε τον χρόνο που όλοι μαζί κερδίσαμε απέναντι στον αόρατο εχθρό του κορονοϊού.

Φταίει η νέα γενιά, που για να πάει 2-3 μέρες διακοπές, αναγκάστηκε να μπει σε πλοία με 80% πληρότητα.

Φταίει η νέα γενιά, που θα επιστρέψουμε στις δουλειές μας, χωρίς να μπορούμε να κάνουμε μαζικά προληπτικά test.

Φταίμε εμείς οι νέοι και οι νέες, που δεν έγιναν προσλήψεις σε γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό και δεν αγοράσαμε μοριακούς αναλυτές και test.

Φυσικά και φταίμε, που αντί αυτών των μέτρων ενάντια στον Covid-19, δόθηκαν 20.000.000 στα κανάλια, ετοιμάζεται άλλο πακέτο στήριξης και ήρθε, επίσης, το σχέδιο Πισσαρίδη.

Εμείς φταίμε, λοιπόν, κ. Μητσοτάκη, που όπως λέτε, είμαστε ανέμελοι λόγω της ηλικίας μας, που ονομάσατε τη χώρα Covid-19 free zone και υποχωρήσατε στην πίεση της γερμανικής TUI.

Δε ζητάμε, όμως, να μας κατανοήσετε. Δεν ξέρετε τι είναι να είσαι νέος, και να βουτάς από τη μία οικονομική κρίση στην άλλη. Να μην μπορείς να φύγεις από το σπίτι σου, γιατί είσαι εγκλωβισμένος στην εργασιακή φτώχεια και την ανασφάλεια και να έρχεται και μια πανδημία, να βάζει για ακόμα μια φορά φρένο στα όνειρα μιας ολόκληρης γενιάς.

Αυτά εσείς κ. Μητσοτάκη δεν τα γνωρίζετε, γιατί εάν τα γνωρίζατε, δε θα επιχειρούσατε να καταστήσατε τη νέα γενιά αυτού του τόπου εσωτερικό εχθρό στα μάτια της κοινωνίας.

Εσείς φταίτε, αλλά φταίμε και εμείς πράγματι. Φταίμε που σας ανεχόμαστε εσάς, που μονίμως πετάτε την μπάλα στην εξέδρα.

Φταίμε, και ήρθε η ώρα να διορθώσουμε τα λάθη μας»

πηγή ://www.koutipandoras.gr/

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 19/08/2020 - 20:46