Στην πλατεία Αγ. Ιωάννου της Αγ. Παρασκευής το βράδυ της Τετάρτης οι κάτοικοι. Περικυκλωμένη η πλατεία από δυνάμεις της αστυνομίας.

Εκατοντάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν για δεύτερο συνεχόμενο βράδυ στην πλατεία του Αγίου Ιωάννη στην Αγία Παρασκευή, μια μέρα μετά τα επεισόδια της Τρίτης και την ανακοίνωση Χαρδαλιά την Τετάρτη, πως η πλατεία θα παραμείνει κλειστή από τις 9 το βράδυ μέχρι τις 6 το πρωί, καθημερινά και μέχρι νεοτέρας.

Οι ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις (ΟΠΚΕ, ΔΙΑΣ, αλλά και δημοτική αστυνομία), οι οποίες αναπτύχθηκαν στην πλατεία από το απόγευμα της Τετάρτης, καλούσαν συνεχώς τον κόσμο να αποχωρήσει με μεγάφωνα.

Ωστόσο οι συγκεντρωμένοι παρέμειναν εντός της πλατείας, ενώ κόσμος βρισκόταν και περιμετρικά. Μεταξύ αυτών και γονείς παιδιών που ήταν στην πλατεία και έλεγαν στους αστυνομικούς πως μπορεί να βρεθεί λύση χωρίς επέμβαση, καθώς τα παιδιά κάθονται αραιά. 

Περικυκλωμένη η πλατεία από δυνάμεις της αστυνομίας.

Kάτοικοι της περιοχής, συγκεντρώθηκαν το βράδυ της Τετάρτης εντός της πλατείας Αγ. Ιωάννου στην Αγ. Παρασκευή Αττικής, τηρώντας τις προβλεπόμενες αποστάσεις μεταξύ τους. Η πλατεία περικυκλωμένη από δυνάμεις της αστυνομίας.

Σημειώνεται ότι στις 6 το απόγευμα ξεκίνησε το δημοτικό συμβούλιο, με εκπρόσωπο της αντιπολιτευόμενης δημοτικής παράταξης «Φυσάει κόντρα» να μεταβαίνει στην πλατεία και είναι σε επαφή, μέσω τηλεδιάσκεψης, με το δημοτικό συμβούλιο. Υπενθυμίζει πως νωρίτερα την Τετάρτη, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε πως η πλατεία θα είναι καθημερινά κλειστή από τις 9 το βράδυ έως τις 6 το πρωί, λόγω της έντασης που υπήρξε την προηγούμενη μέρα. Έτσι, από νωρίς, ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις (ΟΠΚΕ, ΔΙΑΣ, δημοτική αστυνομία) περικύκλωσαν την πλατεία Αγ. Ιωάννου και στις 8:30, με ντουντούκες, καλούσαν όσους ήταν στην πλατεία, να αποχωρήσουν.

Ωστόσο, οι κάτοικοι, έπειτα από μεταξύ τους συνεννόηση, αποφάσισαν να παραμείνουν στην πλατεία, τονίζοντας πως θα τηρήσουν τις αποστάσεις μεταξύ τους.

«Μεγάλες οι ευθύνες του δημάρχου»

Ο πρώην δήμαρχος Αγίας Παρασκευής Γιάννης Σταθόπουλος επέρριψε ευθύνες στη σημερινή ηγεσία του Δήμου για τα επεισόδια που έλαβαν χώρα στην πλατεία του Αγ. Ιωάννου.


Ακολουθεί η δήλωσή του: «Ένα φαινόμενο δέκα και πλέον ετών που απασχολεί την περιοχή αλλά και όλους μας, μαζί με τη λαθεμένη λόγω κορονοϊού συνάθροιση πολλών νεολαίων στην Πλατεία Άι Γιάννη (πλατεία που την έχει εγκαταλείψει στη θητεία του ο σημερινός δήμαρχος) τα δυο τελευταία βράδια, οδήγησε με κύρια την ευθύνη του Β. Ζορμπα σε εισβολή ΜΑΤ στο χώρο με χρήση δακρυγόνων. Δεν είναι αυτή η λύση στο πρόβλημα των συναθροίσεων που παρατηρείται σε όλη την Αττική αλλά και σε πολλές πόλεις της χώρας. »Η λύση στις μεγάλες συναθροίσεις των ημερών, λόγω του κορονοϊού, δεν είναι η καταστολή αλλά η πρόληψη, η ενημέρωση και η περιφρούρηση των χώρων. Οι ευθύνες της σημερινής Δημοτικής αρχής είναι μεγάλες. Διαπόμπευση και δυσφήμιση της πόλης μας, ψευδολογία και λαϊκισμός είναι τα χαρακτηριστικά των συνεντεύξεων, του δημάρχου, από το πρωί σε όλα τα κανάλια. »Δεν θα τον παρακολουθήσουμε σε αυτόν τον κατήφορο που έχει επιλέξει. Δώσαμε τη λύση της ανάπλασης του χώρου με δημοπράτηση του έργου και η άρνησή του να την υλοποιήσει είναι "εγκληματική". Τα έχουμε πει από τον Ιανουάριο. Για πολύ καιρό θα εισπράττει τους καρπούς της ανευθυνότητάς του. Αλλά, δυστυχώς, θα ταλαιπωρούνται οι κάτοικοι του Αι-Γιάννη και όλη η Αγία Παρασκευή.»
πηγή ΕΦΣΥΝ, tvxs
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 07/05/2020 - 19:33