Σε ισχύ τα μέτρα για λαϊκές αγορές και τουριστικά καταλύματα

Από σήμερα αναστέλλεται προσωρινά η δραστηριότητα στις λαϊκές αγορές όσων κλάδων απαιτείται μετακίνηση από περιφέρεια σε περιφέρεια, ενώ απαγορεύεται η λειτουργία τουριστικών καταλυμάτων σε όλη τη χώρα.

Σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση, που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, απαγορεύεται προσωρινά, μέχρι και τις 25 Απριλίου, η λειτουργία των κλάδων των λαϊκών αγορών της παρ. 9 του άρθρου 2 του ν. 4497/2017, που εμπεριέχουν μετακίνηση από Περιφέρεια σε Περιφέρεια.

Επίσης, «η Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων ορίζεται αρμόδια για τον έλεγχο συμμόρφωσης με τις υποχρεώσεις που προβλέπονται στις διατάξεις που μνημονεύονται στο πρώτο άρθρο της παρούσας, τη λήψη καταγγελιών, τη διαπίστωση παραβάσεων και την επιβολή προστίμων, κατ’ εφαρμογή του παρόντος».

Σημειώνεται ότι με βάσει τα τελευταία μέτρα για τον περιορισμό διάδοσης του κορονοϊού μειώνονται κατά 50% ανά κλάδο οι παραγωγοί, με απόσταση 5 μέτρων μεταξύ των πάγκων και υποχρέωση εκ περιτροπής εναλλαγής ανά εβδομάδα.

Παράλληλα, σήμερα τέθηκε σε εφαρμογή με άλλη ΚΥΑ η επιβολή της προσωρινής απαγόρευσης λειτουργίας τουριστικών καταλυμάτων συνεχούς λειτουργίας, στο σύνολο της επικράτειας έως τις 26 Μαρτίου και κατά περίπτωση έως και τις 30 του μήνα.

Το παραπάνω μέτρο είχε ανακοινώσει την περασμένη Πέμπτη το υπουργείο Τουρισμού αναφέροντας πως θα λειτουργεί ένα ξενοδοχείο ανά πρωτεύουσα περιφερειακής ενότητας και τρία ξενοδοχεία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με στοιχεία του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας, αναμένεται να επηρεαστούν 13.415 επιχειρήσεις.

Αναλυτικά οι δύο ΚΥΑ έχουν ως εξής:

 
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54