Ομαλή η κατάσταση μετά τα 6,1 Ρίχτερ μεταξύ Κρήτης και Αντικυθήρων

Εξομαλύνεται η κατάσταση στην Κρήτη, καθώς από την ισχυρή σεισμική δόνηση των 6,1 Ρίχτερ δεν αναφέρθηκαν σοβαρές ζημιές στα Χανιά, παρά μόνο σε κάποια παλιά εγκαταλειμμένα κτίρια

Ο σεισμός που εκδηλώθηκε το πρωί της Τετάρτης στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Κρήτης και Αντικυθήρων και έγινε αισθητή σε πολλές περιοχές του νησιού, αλλά και στα Κύθηρα, σύμφωνα με τον περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη, «ευτυχώς δεν προκάλεσε κάποια σοβαρά προβλήματα».

Ο Σταύρος Αρναουτάκης βρίσκεται σε άμεση επαφή με αντιπεριφερειάρχες και δημάρχους σε όλη την Κρήτη, ελέγχοντας τα δεδομένα μετά το σεισμό, ενώ είναι σε επαφή με τον υφυπουργό Εσωτερικών Θεόδωρο Λιβάνιο, τον υφυπουργό Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδη Στεφανή, αλλά και το γενικό γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά.

«Αν χρειαστούμε οτιδήποτε, οι υπηρεσίες μας είναι σε ετοιμότητα σε όλη την Κρήτη προκειμένου να παρέμβουμε και να βοηθήσουμε όπου απαιτηθεί», τόνισε, σημειώνοντας πως χρειάζεται ψυχραιμία και σωστή διαχείριση.

Στην ενημερωτική συνάντηση στην Π.Ε. Χανίων συμμετείχαν οι αντιπεριφερειάρχες Χανίων Νίκος Καλογερής και της Πολιτικής Προστασίας Τάσος Κουρουπάκης καθώς και στελέχη των τεχνικών υπηρεσιών της ΠΕ. 

Ανοιχτά τα σχολεία σε Κρήτη και Κύθηρα

Στα Χανιά τα σχολεία όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης λειτούργησαν κανονικά με μόνη εξαίρεση τα σχολεία και τους παιδικούς σταθμούς του δήμου Κισσάμου που έκλεισαν κυρίως για προληπτικούς λόγους. Επίσης, στο Ηράκλειο επέστρεψαν στις τάξεις τους οι μαθητές των σχολείων, οι οποίοι μετά την εκδήλωση του σεισμού, δόθηκε οδηγία να παραμείνουν στις αυλές.

Η απόφαση ελήφθη έπειτα από έλεγχο των σχολείων, όπου διαπιστώθηκε ότι δεν σημειώθηκαν ζημιές από τους διευθυντές και σε συνεννόηση με τον περιφερειάρχη και τους αντίστοιχους αντιπεριφερειάρχες των νομών Χανίων και Ηρακλείου.

Επίσης, για προληπτικούς λόγους, τις συναλλαγές της με το κοινό διέκοψε και η Δημόσια Οικονομική Υπηρεσία Χανίων καθώς το κτήριο στο οποίο στεγάζεται είναι παλιό και παρουσιάζει ρωγμές σε διάφορα σημεία του.

Ο σεισμός έγινε αφορμή ο σύλλογος των εργαζομένων στην υπηρεσία να επαναφέρει το αίτημα για αποκατάσταση του.

Κανονικά θα λειτουργήσουν τα σχολεία και στα Κύθηρα, όπου ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Περιφέρειας Αττικής, τα ειδικά κλιμάκια έχουν ελέγξει τα σχολικά κτίρια και δεν διαπιστώθηκαν ζημιές.πηγή ΕΦ.ΣΥΝ.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54