ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΠΑΣΥΜΗΤΕ

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΠΑΣΥΜΗΤΕ

 

                                                                                                       Αγ. Παρασκευή  14/10/2019

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Στη  συνεδρίαση  του Δ.Σ του ΠΑΣΥΜΗΤΕ της 14ης Οκτωβρίου 2019,  δυστυχώς επιβεβαιώθηκε για άλλη μια φορά  ότι ο σύλλογός μας  δεν έχει πρόεδρο αλλά  αρχηγό παράταξης,  που  με πρόσχημα  το συμφέρον δήθεν του κλάδου, ενεργεί και «συμπράττει» έχοντας ως μοναδικό στόχο, τη  διάσπαση της ενότητας  των εργαζομένων, το μετασχηματισμό του αγωνιστικού  τους φρονήματος και της οργανωμένης υπεράσπισης των δικαιωμάτων και της αξιοπρέπειάς  τους σε  ηττοπάθεια, απόγνωση και παράδοση  σε μια «μοίρα»,  που θα την καθορίζουν  οι γκαουλάϊτερς  «συνδικαλιστές» της  κάθε διοίκησης  και της εκάστοτε κυβέρνησης.

Και παλιότερα είχαμε καταγγείλλει τα έργα και τις πράξεις του παραταξιάρχη – προέδρου  Κασιμάτη σε δημόσια ανοιχτή επιστολή προς τα μέλη του ΠΑΣΥΜΗΤΕ, παραθέτοντας στοιχεία και ντοκουμέντα  από τις αντικατασταστικές  μεθοδεύσεις του αλλά  και την περιφρόνησή του στις καταστατικές πρόνοιες και αρχές, τις οποίες  επικαλείται  μόνο όταν  δεν  επηρεάζουν  τα   σχέδιά του.

Η σταγόνα όμως που ξεχείλισε το ποτήρι ήταν η τελευταία πραξικοπηματικού χαρακτήρα  αντικαταστατική  πράξη  του κ. Κασιμάτη, ο οποίος δια επιλεκτικής τηλεφωνικής «περιφοράς», χρησιμοποιώντας παράνομα και καταχρηστικά για πολλοστή φορά  τη  σφραγίδα του συλλόγου εν αγνοία του γραμματέα, επικύρωσε λαθροχείρως την απόφασή του να πειθαρχήσει στις παράνομες  εντολές  της διοίκησης της ΕΡΤ  (που συναντά μόνος του!).

Μια διοίκηση  η οποία αποφάσισε εκδικητικά να διακόψει μονομερώς και αιφνιδίως την θητεία  των  εκπροσώπων  των εργαζομένων  που συμμετέχουν ως μέλη του ΠΑΣΥΜΗΤΕ στο πρωτοβάθμιο και δευτεροβάθμιο πειθαρχικό όργανο της εταιρείας και να διορίσει στη θέση τους  νέους  καθ΄ υπόδειξη  της ανίερης «σύμπραξης»!!!

Επειδή ο βοναπαρτισμός αυτός του Προέδρου του ΠΑΣΥΜΗΤΕ έρχεται ως αποκορύφωμα προηγούμενων αντικαταστατικών του ενεργειών που σχετίζονται με τη δημοκρατική λειτουργία του Διοικητικού Συμβουλίου μας  και το σεβασμό των όρων του ισχύοντος Καταστατικού της συνδικαλιστικής μας οργάνωσης, απευθυνθήκαμε πρώτα στους συμπαριστάμενους συναδέλφους μέλη του Δ.Σ προτείνοντας  την επίσπευση των επερχόμενων εκλογών στο σωματείο μας, ώστε  να αποφασίσουν οι συνάδελφοί μας  για το παρόν και το μέλλον τους, που  όπως φαίνεται είναι δυσοίωνο , και τους ανακοινώσαμε   την απόφασή μας  να παραιτηθούμε από μέλη του διοικητικού συμβουλίου,  αρνούμενοι έτσι να συμμετέχουμε ως ανδρείκελα όπως επιθυμεί ο Βοναπάρτης πρόεδρός του.

Η ενότητα του κλάδου μας  αλλά και όλων  των εργαζομένων στην ΕΡΤ, η υπεράσπιση του δίκιου και των  εργατικών μας δικαιωμάτων,  η  εξασφάλιση  των θέσεων  εργασίας ,η επιτυχία  των διεκδικήσεών μας, η ανάπτυξη της εταιρείας και η  προστασία της από όσους υποσκάπτουν  το παρόν και το μέλλον της, ήταν , είναι και θα είναι  η μοναδικός  οδοδείκτης  στην αγωνιστική πορεία που έχουμε  επιλέξει,  κόντρα στην παραπλάνηση των διασπαστών, στο ψέμα και στις  παγίδες  που στήνουν  από κοινού  εργοδοσία και εργοδοτικοί  συνδικαλιστές.

Σας  παραθέτουμε και την επιστολή της  καταγγελίας  -παραίτησής μας:

                                                                                                                                                                      

                                                                                             Αγία Παρασκευή, 14/10/2019

Προς

Πρόεδρο & Μέλη ΔΣ ΠΑΣΥΜΗΤΕ

Συνάδελφοι

Υποβάλλουμε την παραίτησή μας από μέλη του Δ.Σ. γιατί ο Σύλλογός μας εδώ και καιρό λειτουργεί εξωθεσμικά και αντικαταστατικά.

Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι, πέραν όλων των άλλων, είναι οι αντικαταστατικές ενέργειες και δήθεν αποφάσεις του ΔΣ ενώ είναι του Προέδρου του συλλόγου μας που θέλει να τις επενδύει με ένα μανδύα νομιμότητας, με εμάς χωρίς εμάς.

Επειδή όλοι λειτουργούμε όπως είμαστε υποχρεωμένοι σύμφωνα με το καταστατικό μας, θεωρούμε δεδομένο ότι καμία απόφαση δεν υπάρχει αν δεν έχει ακολουθηθεί η διαδικασία του καταστατικού και καμία απόφαση στο εξής δεν μπορεί να παρθεί μέχρι τη λήξη των διαδικασιών που προβλέπονται στο καταστατικό μας.

Η εντιμότητα απέναντι στους συναδέλφους και η στάση ζωής μας είναι η ενότητα του συνδικαλιστικού κινήματος και η όσο το δυνατόν καλύτερη εκπροσώπησή τους μέσα από τα όργανα του συνδικαλιστικού κινήματος. Οι διαδικασίες που ακολουθούνται από το σύλλογό μας δεν είναι σε αυτή την κατεύθυνση και λυπούμαστε γι’ αυτό.

Η απόφασή μας αυτή είναι η τελευταία ενέργειά μας ώστε ο σύλλογος να πορευθεί με ένα νέο ΔΣ που θα έχει την εμπιστοσύνη των συναδέλφων και ορίζοντα τριετίας με ευχή μας και πάλι την ενότητα.

Συναδελφικά

Κούνης Δημήτρης (γ, γραμματέας ΠΑΣΥΜΗΤΕ)

Βώβος Γιώργος (Αντιπρόεδρος ΠΑΣΥΜΗΤΕ)

Μιχάλης Συγλέτος (Γραμ. Δημ. Σχέσεων ΠΑΣΥΜΗΤΕ)

Φλώρος  Δημήτρης (Μέλος Δ.Σ ΠΑΣΥΜΗΤΕ)-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Προς  τα μέλη του ΠΑΣΥΜΗΤΕ ΕΡΤ

Απο Γιώργο Βώβο, αντιπρόεδρο του Δ.Σ με την

“ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ”

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Με αίσθημα ευθύνης απέναντι σε όλους εσάς που με τη ψήφο σας με εκλέξατε στο Δ.Σ. του Συλλόγου μας, θέλω να σας ανακοινώσω την παραίτηση μου από αυτό.

Οι λόγοι που με οδήγησαν σε αυτή την απόφαση είναι η στάση του προέδρου Γαβρήλου Κασιμάτη που με τις πράξεις του παραβιάζει συστηματικά το καταστατικό του Συλλόγου μας και συγκεκριμένα το άρθρο 8 παράγραφος 4 που αφορούν στη σύσταση, προσχώρηση σε δευτεροβάθμιο και την ενοποίηση με άλλα πρωτοβάθμια για την οποία απαιτείται απόφαση Γ.Σ. με αυξημένη πλειοψηφία 3/5 των μελών, καθώς και του άρθρου 27 που αναφέρεται στη συμμετοχή του Σωματείου μας στην ΠΟΣΠΕΡΤ.

Εχουμε καταγγείλει πολλές φορές- και στην τελευταία Γ.Σ. του  συλλόγου- τη στάση του, να αγνοεί το Δ.Σ., να μην καλεί σε έκτακτες Γ.Σ. ή ενημερώσεις, να αποκρύπτει γεγονότα και ενέργειες, λειτουργώντας και αντικαταστατικά και σε βάρος των συμφερόντων όλων μας. Τις τελευταίες μέρες έγινε φανερό ότι μόνος του είναι σε συνεργασία με την ΕΕΕ, έρχεται σε συνεννόηση με την διοίκηση της ΕΡΤ, χωρίς να έχει αποφάσεις Δ.Σ. για αυτές του τις ενέργειες και χωρίς να ενημερώνει για το περιεχόμενο αυτών των “διαβουλεύσεων”.

Μετά όλα τα παραπάνω σε μιά ύστατη προσπάθεια για να ανακοπεί αυτή η πορεία διχασμού που θα οδηγήσει σε οργανωτική διάλυση το συνδικαλιστικό κίνημα στην ΕΡΤ, σε εφαρμογή του άρθρου 14 παράγραφος 4γ του καταστατικού μας παραιτούμαι από μέλος του Δ.Σ. προκειμένου άμεσα να συζητήσουμε όλα τα θέματα που μας απασχολούν σε Γενική Συνέλευση.

                                       Με συναδελφικούς χαιρετισμούς

                                               Γιώργος Βώβος

 

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54