«Σόου» απομάκρυνσης κοντέινερ από τα Εξάρχεια υπό το βλέμμα Αστυνομίας και Σκάι

Με μία προπαγανδιστικού τύπου επιχείρηση συνεχίστηκε σήμερα το «σίριαλ» των «εκκαθαριστικών» επελάσεων του κατασταλτικού και άλλων μηχανισμών του κράτους, με αιχμή της εκκενώσεις σπιτιών από προσφυγο-οικογένειες. Αυτή τη φορά στόχος δεν ήταν κάποιο σπίτι που ζουν πρόσφυγες, αλλά το… κοντέινερ που είχαν στήσει τα τελευταία χρόνια στην πλατεία Εξαρχείων συλλογικότητες του αντιεξουσιαστικού χώρου, στο πλαίσιο επανοικειοποίησης της περιοχής από τους εμπόρους ναρκωτικών.

Μάλιστα, ο «βραχίονας» της επιχείρησης ήταν συνεργεία του δήμου Αθηναίων που απομάκρυναν τα ξημερώματα το κοντέινερ με γερανό, υπό το βλέμμα, φυσικά, ισχυρών δυνάμεων της Αστυνομίας, η οποία είχε αποκλείσει την πρόσβαση καθ’ όλη τη διάρκειά της.

 

Το «σόου» μεταδόθηκε ζωντανά από τον Σκάι, ενώ περίσσεψε η εντυπωσιοθηρία από μέρος των ΜΜΕ, με ευφάνταστα επίθετα, όπως… «το ΚΕΠ των αναρχικών», «το κοντέινερ του Ρουβίκωνα» κλπ.

Στο μεταξύ, σε ανακοίνωση του δήμου Αθηναίων με αφορμή την παραπάνω «επιχείρηση» σημειώνεται, πως «οι δράσεις του στην πλατεία Εξαρχείων περιλαμβάνονται στο συνολικό σχέδιο που έχει εκπονηθεί από τη νέα δημοτική Αρχή για τις 129 γειτονιές της Αθήνας και η εφαρμογή του ξεκίνησε ήδη».

Ο δήμαρχος Κώστας Μπακογιάννης σε δήλωσή του κάνει λόγο για «αποφασιστικότητα« της δημοτικής Αρχής στη βελτίωση της «καθημερινότητας των Αθηναίων» και για την επίτευξη αυτού του σκοπού δεν θα αφήσει «ούτε μια μέρα να πάει χαμένη. Με δράσεις  που ενισχύουν την καθαριότητα, βελτιώνουν τον φωτισμό, εμπλουτίζουν το πράσινο και αξιοποιούν τον δημόσιο χώρο προς όφελος των δημοτών». 

 
 
 
 
 
 
 
 

πηγή tvxs