Έκτος Σεπτέμβρης χωρίς τον Παύλο-Αντιφασιστικό φεστιβάλ «Παύλος Φύσσας Killah P» (video)

Εκδηλώσεις μνήμης με μηνύματα αγώνα κατά του φασισμού πραγματοποιούνται με αφορμή τη συμπλήρωση έξι χρόνων από τη νύχτα που ο Παύλος Φύσσας έπεφτε νεκρός, δολοφονημένος εν ψυχρώ  από τάγμα εφόδου της Χρυσής Αυγής.

«Ολοι μαζί, να σβήσουν οι ναζί»

«Μετράμε τον 6ο Σεπτέμβρη χωρίς τον Παύλο και δεν έχουμε σταματήσει να δίνουμε μάχες. Ο καθένας μας τις προσωπικές του μάχες αλλά και όλοι μαζί,  προκειμένου να αποδοθεί δικαιοσύνη, όχι μόνο μέσα στην δικαστική αίθουσα, όπου η δίκη κατά των δολοφόνων της ΧΑ βαίνει προς τον πέμπτο χρόνο της, αλλά και στην κοινωνία» λέει η οικογένειά του.

Όπως τονίζουν η προσπάθεια έχει αποφέρει καρπούς, καθώς η Χρυσή Αυγή γεύεται την κοινωνική απομόνωση, αρχικά με το κλείσιμο των γραφείων της ανά την Ελλάδα αλλά και με τον εκλογικό αποκλεισμό από το κοινοβούλιο.

Απόψε πραγματοποιείται η καθιερωμένη συναυλία με κεντρικό σύνθημα «Σιγά μη Φοβηθώ», στον Πολυχώρο Λιπασμάτων Δραπετσώνας, με τη συμμετοχή των: Ματούλα Ζαμάνη, Άλλος κόσμος, Nightstalker, No Hard Feelings, Social Waste, The Titz, Dj Moya και με είσοδο ελεύθερη.

Η συναυλία δεν θέλει μόνο να τιμήσει τη μνήμη του Παύλου, αλλά να δώσει και το μήνυμα ότι δεν πρόκειται να χαθεί ελεύθερος άνθρωπος από χέρι ναζί, υπογραμμίζουν.

Την Τετάρτη οι εκδηλώσεις κορυφώνονται με τη διεξαγωγή της μεγάλης αντιφασιστικής πορείας με τη συμμετοχή οργανώσεων, κοινωνικών χώρων και αντιφασιστικών συλλογικοτήτων, οι οποίες απευθύνουν κάλεσμα για προσυγκέντρωση στις 17.30, στο Κερατσίνι, στο σημείο που δολοφονήθηκε ο Παύλος Φύσσας. Η πορεία μνήμης θα καταλήξει στο κέντρο του Πειραιά.

Πηγή ΕΡΤ

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54