Ο Μποτρίνι προσφεύγει στη Δικαιοσύνη μετά την καταγγελία για τα βασανιστήρια στο εστιατόριό του

Στη Δικαιοσύνη προσφεύγει η επιχείρηση του Έκτορα Μποτρίνι μετά την καταγγελία του 19χρονου μαθητευόμενου μάγειρα για βασανιστήρια από τον υπεύθυνο κουζίνας.

Όπως μεταδίδει το corfutv, μέσω του πληρεξούσιου δικηγόρου της Ηλία Πλασκασοβίτη η επιχείρηση τονίζει ότι στην καταγγελία εμπεριέχονται ψευδείς αναφορές σχετικά με την διεύθυνση της επιχείρησης, οι οποίες ως συκοφαντικές και δυσφημιστικές προκαλούν ζημία. 

 

Γι’ αυτό το λόγο όπως δηλώνεται «θα προσφύγουμε στη δικαιοσύνη. Επίσης διάφοροι, υιοθετούν και αναπαράγουν άκριτα το περιεχόμενο της καταγγελίας, δίδοντας μάλιστα άλλοτε διαφορετική διάσταση από αυτή που έχει, με γενικεύσεις και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς και άλλοτε αλλοιώνοντας την πραγματικότητα, προσπαθώντας να προκαλέσουν συνειρμικές αναφορές με άλλες υποθέσεις ή καταστάσεις, με τρόπο άκρως συκοφαντικό και προσβλητικό, τόσο για την επιχείρησή μας, όσο και για το πρόσωπο του κου Έκτορα Μποτρίνι, στους οποίους προκαλείται ζημία. Για τις περιπτώσεις αυτές δηλώνουμε ότι επιφυλασσόμαστε των νόμιμων δικαιωμάτων μας».

Μεταξύ άλλων, η επιχείρηση αναφέρει ότι «η υπόθεση έχει αχθεί ενώπιον της δικαιοσύνης, η οποία θα αποφανθεί στο μέλλον. Η διεύθυνσή μας, με αφορμή το περιστατικό αυτό, το οποίο θα μπορούσε να συμβεί μεταξύ των εργαζομένων οποιασδήποτε επιχείρησης, θα λάβει τα δέοντα μέτρα». 

 
 
 

«Η επιχείρησή μας, η οποία έχει βραβευθεί διεθνώς και απασχολεί επί δεκαετίες εκατοντάδες εργαζομένων στην Αθήνα και στην Κέρκυρα, χωρίς ποτέ να αντιμετωπίσει οποιοδήποτε πρόβλημα μαζί τους, προσπαθεί να διατηρήσει ένα υψηλό επίπεδο ποιότητας αλλά ταυτόχρονα να ανταπεξέλθει των δυσκολιών που προκλήθηκαν κατά την οικονομική κρίση. Κοντά μας έχουν μαθητεύσει δεκάδες σεφ, οι οποίοι σήμερα εργάζονται στα καλύτερα εστιατόρια της Ελλάδας και του εξωτερικού. Αυτονόητα θα υπερασπιστούμε το κύρος και τη φήμη μας από τις όποιες αβάσιμες, αναληθείς και υστερόβουλες επιθέσεις έχουμε δεχθεί και δεχόμαστε αλλά και από οποιεσδήποτε κακότροπες εις βάρος μας συμπεριφορές», σημειώνει επίσης. 

Υπενθυμίζεται ότι ένας 19χρονος μαθητευόμενος μάγειρας κατήγγειλε πως δεχόταν επιθέσεις με καυτό λάδι στα χέρια και του προκαλούνταν εγκαύματα με εργαλεία μαγειρικής από τον υπεύθυνο κουζίνας του γνωστού εστιατορίου. Μάλιστα, σύμφωνα με τον ίδιο, δεχόταν και λεκτική βία, όπως και οι άλλοι μαθητευόμενοι, οι οποίοι φοβούνται να μιλήσουν.Πηγή tvxs