Και δεύτερος καθηγητής με «φακελάκι» στο ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας (video)

Στο ίδιο κύκλωμα που ζητούσε χρήματα από τους φοιτητές για ευνοϊκότερη βαθμολογία ανήκει και ο δεύτερος καθηγητής του ΤΕΙ Σερρών.


Όπως είπε στην «ΠΡΩΙΝΗ ΒΑΡΔΙΑ» της ΕΡΤ ο Πρύτανης κ. Δημήτρης Χασάπης, η νέα δίωξη σε βάρος δεύτερου καθηγητή στοιχειοθετήθηκε από το γεγονός «ότι οι απομαγνητοφωνήσεις προχώρησαν, και οι αρχές είχαν καινούργιες καταθέσεις από φοιτητές. Ασκήθηκε ποινική δίωξη, διατάχθηκε κύρια προανακριτική εξέταση και στις 8 Μαΐου η ανακρίτρια ζήτησε στοιχεία για τον δεύτερο καθηγητή «.Ο κ. Χασάπης δεν απέκλεισε την περίπτωση να εμπλέκονται και άλλοι στο κύκλωμα αλλά όπως διευκρίνισε φαίνεται  πως αυτοί δεν είναι προσωπικό του ιδρύματος και εκπονούσαν εργασίες με πληρωμή.
Ο δεύτερος καθηγητής , όπως είπε, εμπλέκεται στην εκπόνηση φοιτητικών εργασιών και όχι σε ευνοϊκή βαθμολόγηση.

Υπενθυμίζεται ότι η υπόθεση με τη σύλληψη του 59χρνου καθηγητή του τμήματος Λογιστικής του ΤΕΙ καθώς και δυο υπευθύνων φροντιστηρίου με τους οποίου συνεργαζόταν είχε προκαλέσει αίσθηση. Η τιμή για κάθε μάθημα ήταν 250 €. Ενώ η κάθε εργασία κόστιζε 300 €
Ο προφυλακισμένος καθηγητής αντιμετωπίζει και πειθαρχική διαδικασία καθώς του έχει κοινοποιηθεί του πόρισμα και εντός 40ημερών θα πρέπει να αναπτύξει την επιχειρηματολογία του.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54