Καλαμάτα: Σήμερα η δίκη για την τραγωδία του φετινού «σαϊτοπόλεμου»

Για σήμερα (Παρασκευή) στη 1 μετά το μεσημέρι, ορίστηκε να γίνει η δίκη των 7 κατηγορουμένων για το τραγικό δυστύχημα, που συνέβη ανήμερα της Κυριακής του Πάσχα, κατά τη διάρκεια των φετινών εκδηλώσεων του «σαϊτοπόλεμου» στην πόλη της Καλαμάτας, όπου έχασε τη ζωή του ο εικονολήπτης Κώστας Θεοδωρακάκης.

Οι κατηγορούμενοι είναι 6 μέλη μπουλουκιού σαϊτομάχων και ο δημοτικός σύμβουλος Νίκος Μπασακίδης.
Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Καλαμάτας με απόφαση που έλαβε την Τρίτη το μεσημέρι, έδωσε τριήμερη προθεσμία στους κατηγορουμένους ώστε να ετοιμάσουν τις απολογίες τους, χωρίς να αποκλείεται εκ νέου αναβολή της εκδίκασης της συγκεκριμένης υπόθεσης , καθώς το οπτικοακουστικό υλικό και τα βίντεο της τραγωδίας που βρίσκονται ακόμα στο «μικροσκόπιο» της Ελληνικής Αστυνομίας, κρίνεται απαραίτητο για την ακροαματική διαδικασία.


Στο μεταξύ παράσταση πολιτικής αγωγής αναμένεται να δηλώσει κατά τη συνεδρίαση σήμερα –μέσω του δικηγόρου Περικλή Ξηρογιάννη-, η οικογένεια του Κώστα Θεοδωρακάκη.

Την ίδια στιγμή το τέλος ουσιαστικά του εθίμου του σαϊτοπολέμου ανακοίνωσε χθες ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας μιλώντας στο νεοσύστατο One Channel, σημειώνοντας χαρακτηριστικά πως μετά τον τραγικό θάνατο του Κώστα Θεδωρακάκη «το έθιμο σταματάει εδώ, γιατί κανένα δημοτικό συμβούλιο δεν θα δεχθεί να συνεχίσει αυτή την ημινόμιμη κατάσταση»
Ο κ. Νίκας υποστήριξε ότι προσωπικά του ίδιου, δεν του αρέσουν αυτά έθιμα, τα οποία χαρακτήρισε «επικίνδυνα» ωστόσο ο σαϊτοπόλεμος είναι συνδεδεμένος με την πόλη της Καλαμάτας και ποτέ μέχρι τώρα δεν είχε συμβεί κάτι τόσο τραγικό όσο ο θάνατος ενός ανθρώπου. «Αυτό όμως είναι ένα στοιχείο που αλλάζει όλα τα δεδομένα από εδώ και πέρα», σημείωσε. Ο κ.Νίκας υποστήριξε επίσης ότι όσα χρόνια ήταν δήμαρχος έκανε προσπάθειες απευθυνόμενος στα αρμόδια υπουργεία, προκειμένου να υπάρχει ένα θεσμικό πλαίσιο για την διοργάνωση του εθίμου χωρίς όμως αποτέλεσμα.
ΠΗΓΗ ΕΡΤ

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54