Πλήρως λειτουργική και έτοιμη να δεχτεί εμπορικά πλοία είτε για να τα κατασκευάσει είτε για να τα επισκευάσει είναι η πλωτή δεξαμενή στο Νεώριο της Σύρου

Πλήρως λειτουργική και έτοιμη να δεχτεί εμπορικά πλοία είτε για να τα κατασκευάσει είτε για να τα επισκευάσει είναι η πλωτή δεξαμενή στο Νεώριο της Σύρου, ενός ναυπηγείου, που αισίως κλείνει 160 χρόνια ναυπηγικής παράδοσης που ξεπερνά τα Ελληνικά σύνορα.

Με πεντακόσιες θέσεις εργασίας, περίπου 7 εκατομμύρια ευρώ σε επενδύσεις στην τοπική κοινωνία της Σύρου και επισκευή τους τελευταίους 9 μήνες περίπου 55 πλοίων, το αναγεννημένο ιστορικό Συριανό ναυπηγείο στο Νεώριο, με την Αμερικανικών συμφερόντων εταιρία, ευελπιστεί να διαδραματίσει έναν πολύ σοβαρό στρατηγικό ρόλο στο Αρχιπέλαγος και κυρίως στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο.

Παρόντες στα εγκαίνια ο Ευάγγελος Αποστολάκης και ο υπουργός οικονομίας και ανάπτυξης Στέργιος Πιτσιόρλας, με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας ν’ ανακοινώνει πως στα σχέδια του υπουργείου για τα εξοπλιστικά προγράμματα που ήδη τρέχουν, ενεργό ρόλο θα έχει το ναυπηγείο στο Νεώριο
Κατά την τελετή των εγκαινίων της πλωτής δεξαμενής με το όνομα «Βιολαντώ», τα 160 χρόνια ιστορίας του Νεωρίου συνεχίζουν την παράδοση της Ελληνικής ναυτοσύνης κυρίως αυτή την περίοδο που η χώρα παίζει σημαντικό ρόλο στην ευρύτερη περιοχή.

Όπως είπε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Ε. Αποστολάκης, «οι Ένοπλες Δυνάμεις έχουν αναλάβει έναν ρόλο κλειδί στην προώθηση αμυντικών συνεργασιών και λειτουργούν ως αγωγός επικοινωνίας μεταξύ των χωρών στην Αν. Μεσόγειο και τον Κόλπο, όπως η Κύπρος, το Ισραήλ, η Αίγυπτος, η Ιορδανία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα».

Πάντως εκτός των ναυπηγείων στο Νεώριο, πολλές είναι και οι διεργασίες που γίνονται για τα ναυπηγεία Ελευσίνας και το μέλλον των υπαλλήλων, για τους οποίους την περασμένη εβδομάδα πέρασε από τη βουλή νομοθετική ρύθμιση για την ασφάλισή τους.


ΠΗΓΗ: ΕΡΤ

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54