Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων ν. Έβρου - Μπλόκο στον κόμβο των Καστανιών σήμερα Τετάρτη 30 Γενάρη στις 12 το μεσημέρι

Κάλεσμα σε όλους τους αγρότες και κτηνοτρόφους του Έβρου να συμμετάσχουν στο μπλόκο στον κόμβο Καστανιών σήμερα Τετάρτη 30 Γενάρη στις 12 το μεσημέρι απευθύνει η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων ν. Έβρου «Η Ενότητα».

Στο κάλεσμά της σημειώνει:

«Συνάδελφοι αγρότες και κτηνοτρόφοι, είναι γεγονός αναμφισβήτητο ότι οι πολιτικές της ΕΕ και των ελληνικών κυβερνήσεων μας έχουν φέρει μπροστά στην καταστροφή. Η διόγκωση του κόστους παραγωγής, οι εξευτελιστικές τιμές των αγροτικών προϊόντων, οι περικοπές στις ενισχύσεις - επιδοτήσεις, οι μεγάλες ζημιές από την ανομβρία και το πράσινο σκουλήκι που δεν αποζημιώνει ο ΕΛΓΑ, τα φοροχαράτσια, η απληρωσιά πολλών προϊόντων, έχουν φέρει τους μικρομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους ένα βήμα πριν από την καταστροφή και το ξεκλήρισμα.

Φτάνει πια δεν πάει άλλο.

Θέλουμε να μείνουμε στα χωριά μας, θέλουμε να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε τα χωράφια μας.

Διεκδικούμε: Να πληρώσει η ΕΒΖ τα χρωστούμενα στους τευτλοπαραγωγούς. Αποζημιώσεις από την απώλεια εισοδήματος στο βαμβάκι και τα σιτηρά. Κατώτερες εγγυημένες τιμές σε όλα τα αγροτικά και κτηνοτροφικά προϊόντα. Άμεση πληρωμή όλων των παραγωγών. Όχι στο αίσχος της απληρωσιάς. Μείωση του κόστους παραγωγής. Αφορολόγητο πετρέλαιο. Φτηνό νερό και ρεύμα. Κατάργηση του ΦΠΑ στα αγροτικά εφόδια, του ΕΝΦΙΑ σε σπίτια και χωράφια. Αφορολόγητο 12.000 ευρώ. Κατάργηση των μεγάλων αυξήσεων στις ασφαλιστικές εισφορές. Σύγχρονη αντιπλημμυρική προστασία. Να σταματήσουν τα "αγροτοδικεία".

Τώρα είναι η ώρα του αγώνα - Όλοι στα μπλόκα του αγώνα και της ελπίδας».


/www.902.gr/

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54