Εργατικό Κέντρο Λαυρίου και Ανατολικής Αττικής - Κάλεσμα σε συγκέντρωση - κινητοποίηση την Κυριακή 20 Γενάρη, ενάντια στο έγκλημα του ΧΥΤΥ Γραμματικού

Κάλεσμα σε συγκέντρωση - κινητοποίηση την Κυριακή 20 Γενάρη, στις 11 π.μ. στην πλατεία Γραμματικού, απευθύνει το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου και Ανατολικής Αττικής στα σωματεία, τους φορείς, τους επαγγελματοβιοτέχνες, τους αγρότες, τη νεολαία και όλο το λαό της περιοχής ώστε να καταδικαστεί το  έγκλημα του ΧΥΤΑ - ΧΥΤΥ.

Στο κάλεσμα επισημαίνει επίσης ότι εκτός από την καταδίκη πρέπει «και να εμποδιστεί από το λαϊκό κίνημα της ευρύτερης περιοχής, ενώ ταυτόχρονα να διεκδικηθεί αγωνιστικά η δημιουργία Ενιαίου Κρατικού Φορέα Διαχείρισης των απορριμμάτων, με ανακύκλωση στην πηγή. Η αποκομιδή των απορριμμάτων να παραμείνει στις υπηρεσίες των δήμων χωρίς δυνατότητα εκχώρησης σε ιδιώτες, με εκσυγχρονισμό και κρατική χρηματοδότηση του πάγιου και κινητού εξοπλισμού. Απόλυτη διασφάλιση σταθερής και μόνιμης εργασίας όλων των εργαζομένων με πλήρη δικαιώματα».

Η λύση, καταλήγει, «βρίσκεται μόνο στη συνέχιση του αγώνα, αγώνας που πρέπει να δυναμώσει, να μαζικοποιηθεί και να συνδεθεί με το οργανωμένο ταξικό κίνημα και τα εργατικά συνδικάτα και σωματεία».

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54