ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΜΜΕ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΣΚΑΙ

ΝΑ ΠΑΡΘΟΥΝ ΤΩΡΑ ΠΙΣΩ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ !

 

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Το ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ καταγγέλει την εργοδοσία του ΣΚΑΙ που προχώρησε σήμερα σε ομαδική απόλυση δώδεκα συναδέλφων μας. Την αντεργατική τους επίθεση οι εργοδότες, όχι μόνο στο ΣΚΑΙ, στηρίζουν στους μνημονιακούς νόμους που ψήφισαν όλες οι αστικές κυβερνήσεις (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και δορυφόροι τους) καθώς και η σημερινή των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που υποκριτικά έχει το θράσος να προπαγανδίζει το τέλος των μνημονίων, με όλο το αντεργατικό μνημονιακό οπλοστάσιο σε ισχύ.

Αυτή η αντεργατική πολιτική εργοδοσίας-αστικών κυβερνήσεων σε όφελος των επιχειρηματιών διαπλέκεται και διευκολύνει τις αναδιατάξεις επιχειρηματικών ομίλων στον Κλάδο των ΜΜΕ, με συμμαχίες και ανταγωνισμούς μεταξύ τους, είναι ανελέητη και προμηνύει τη σφοδρότητα της συνεχιζόμενης επίθεσης απέναντι στους εργαζόμενους και τα δικαιώματα τους.

Μπροστά στην απροκάλυπτη επίθεση οι εργαζόμενοι όλων των ειδικοτήτων στο ΣΚΑΙ σε συνέλευση τους αποφάσισαν  48ωρη απεργιακή κινητοποίηση με απαίτηση να παρθούν πίσω οι απολύσεις.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Σε κάθε χώρο δουλειάς  πρέπει τώρα να γίνει το αυτονόητο!

Να οργανωθεί η πάλη, να αποκρούσουμε την επίθεση της εργοδοσίας να περάσουμε τώρα στην αντεπίθεση για τα δικαιώματα μας στη ζωή και τη δουλιά !

Με τη δύναμη της οργάνωσης, της συλλογικής διεκδίκησης και της αλληλεγγύης από όλους τους εργαζόμενους του Κλάδου.

Να εκφράσουμε έμπρακτα την αλληλεγγύη μας προς τους απεργούς του ΣΚΑΙ με κάθε μέσο και τρόπο.

Καμιά αυταπάτη, καμιά αναμονή!

Αγωνιστική ετοιμότητα και δράση. Η πείρα των εργαζόμενων και στον Κλάδο όλα αυτά τα χρόνια της κρίσης άλλα και σήμερα, αυτό αποδεικνύει περίτρανα. Γι'αυτό τα αφεντικά, οι κυβερνησεις, τα αστικά κόμματα, επιτίθενται στις κινητοποιήσεις, στους αγώνες και στις απεργίες, όπως έγινε σήμερα το μεσημέρι με τους εκπαιδευτικούς.

Οι δυνάμεις που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ θα δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό, μέσα και έξω από το ΣΚΑΙ, στην πρώτη γραμμή κόντρα σε εργοδοσία, κυβέρνηση και κάθε “πρόθυμο”, για να βρει αντίσταση κάθε αντεργατικό σχέδιο. Στους ίδιους τους εργαζόμενους βρίσκεται η δύναμη να αποτρέψουν την αντεργατική επίθεση και τις σε βάρος τους επιλογές της εργοδοσίας.

Απαιτούμε να ανακληθούν τώρα όλες οι απολύσεις στο ΣΚΑΙ !

Να μήν αποδεχτούμε καμμιά άλλη απόλυση στον κλάδο, με κανένα πρόσχημα («εθελούσια», λήξη σύμβασης κλπ.)  !

Απαιτούμε μόνιμη και σταθερή δουλειά με πλήρη δικαιώματα  και υπογραφή κλαδικών ΣΣΕ με αυξήσεις, για όλους !

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54