Η Πανελλαδική Γραμματεία της ΠΑΣΕΒΕ καλεί σε μαζική κινητοποίηση και συμμετοχή στα απεργιακά συλλαλητήρια στις 28 Νοέμβρη

«Στις 28 Νοέμβρη δίνουμε συνέχεια στις διεκδικήσεις μας. Πιο δυναμικά! Όλοι τώρα στον αγώνα, να γίνουμε περισσότεροι! Καμία εμπιστοσύνη στην πολιτική της κυβέρνησης!». Με αυτό το σύνθημα, η Πανελλαδική Γραμματεία της ΠΑΣΕΒΕ καλεί «κάθε Σωματείο και Ομοσπονδία, όλους τους αυτοαπασχολούμενους σε μαζική κινητοποίηση και συμμετοχή στα απεργιακά συλλαλητήρια».

Στην ανακοίνωσή της, η ΠΑΣΕΒΕ αναφέρει τα εξής:

«Οι εκατοντάδες συνάδελφοι και συναδέλφισσες, επαγγελματίες, βιοτέχνες, μικροί έμποροι, αυτοκινητιστές, που έδωσαν αγωνιστικό "παρών" στις κινητοποιήσεις, που οργανώθηκαν στο πλαίσιο του δεκαήμερου δράσης της ΠΑΣΕΒΕ, δείχνουν το δρόμο.

Στις 28 Νοέμβρη δίνουμε συνέχεια στις διεκδικήσεις μας.

Πιο δυναμικά! Όλοι τώρα στον αγώνα, να γίνουμε περισσότεροι!

Καμία εμπιστοσύνη στην πολιτική της κυβέρνησης!

Η πείρα του προηγούμενου διαστήματος βοηθά να βγουν πολύτιμα συμπεράσματα. Το καινούριο καρότο της μείωσης των ασφαλιστικών εισφορών δεν πρέπει να ξεγελάσει κανένα. Δεν μπορούν να κρύψουν το μαστίγιο της αντιλαϊκής πολιτικής τους!

Με βάση τη συγκεκριμένη ρύθμιση, όσοι έχουν ετήσιο εισόδημα κάτω από τις 7.000 ευρώ, δηλαδή η μεγάλη πλειοψηφία των αυτοαπασχολούμενων και ελεύθερων επαγγελματιών, δεν θα έχουν καμία ελάφρυνση. Αντίθετα, θα συνεχίσουν να πληρώνουν δυσανάλογες εισφορές, σε ορισμένες περιπτώσεις αρκετά πάνω από το 13,3%.

Διατηρείται το απαράδεκτο μέτρο του συνυπολογισμού των ασφαλιστικών εισφορών στο ασφαλιστέο εισόδημα, οδηγώντας μας να πληρώνουμε εισφορές με βάση ψεύτικα εισοδήματα.

Πάνω απ' όλα, όμως, κανείς να μην ξεχνά ότι ανταποδοτικότητα στις συντάξεις σημαίνει: Μικρά εισοδήματα ισοδυναμούν με συντάξεις πείνας!

Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση συνεχίζει να κωφεύει στα δίκαια αιτήματά μας για άμεση ένταξη των αυτοαπασχολούμενων στο αφορολόγητο όριο και κατάργηση των ληστρικών φόρων και χαρατσιών, για κατάργηση των απαράδεκτων νόμων που γενικεύουν πλειστηριασμούς και κατασχέσεις.

Καμία αναμονή! Όλοι στο δρόμο! 

Απέρριψε τις γνωστές σειρήνες της υποταγής και της συναίνεσης!

Για μία ακόμα φορά, οι πλειοψηφίες των ΓΣΕΒΕΕ - ΕΣΕΕ δείχνουν το πραγματικό τους πρόσωπο, απορρίπτοντας την ανάγκη κινητοποίησης για τα δικαιώματά μας! Η λογική της διαβούλευσης και του κοινωνικού διαλόγου που κλείνουν σε κάθε πτώση έχει χρεοκοπήσει στην πράξη. Όχι μόνο δεν έδωσε λύση στα προβλήματά μας, αντίθετα αποδείχθηκε δούρειος ίππος στην οργάνωση της πάλης. Βιώνουμε στο πετσί μας τα αποτελέσματά της.

Μόνη λύση, μαζικοί αγώνες για την ανατροπή αυτής της πολιτικής.

Καλούμε τα σωματεία και τις Ομοσπονδίες των αυτοαπασχολούμενων, κάθε συνάδελφο να πάρει τη θέση του στον αγώνα για την ανατροπή αυτής της πολιτικής.

Δεν είμαστε μόνοι!

Ενώνουμε τη φωνή μας με τους εργατοϋπαλλήλους και τη μικρομεσαία αγροτιά. Η κοινή μας δράση με τα ταξικά προσανατολισμένα εργατικά σωματεία, με τους αγροτικούς συλλόγους, τους μαζικούς φορείς των γυναικών και της νεολαίας, τα μαζικά κινήματα που παλεύουν για τα δικά τους αιτήματα, μπορεί να πολλαπλασιάσει τη δύναμη των αγώνων μας. Η επίθεση στα δικαιώματα και το εισόδημα της λαϊκής οικογένειας μας αφορά όλους.

Μαζί μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τον κοινό αντίπαλο, να ανοίξουμε το δρόμο της αντεπίθεσης.

Καλούμε κάθε Σωματείο και Ομοσπονδία, όλους τους συναδέλφους αυτοαπασχολούμενους σε μαζική κινητοποίηση και συμμετοχή στα απεργιακά συλλαλητήρια.

Κάτω οι φόροι! 

 • Κατάργηση του νόμου που επιβάλει φορολογία από το πρώτο ευρώ. Επαναφορά του αφορολόγητου για τους αυτοαπασχολούμενους, με ατομικό αφορολόγητο όριο στις 12.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 3.000 για κάθε παιδί.

 • Κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος και του ΕΝΦΙΑ

 • Κατάργηση των έμμεσων φόρων και του ΦΠΑ στα είδη διατροφής, την Εκπαίδευση, την Υγεία και τα οικιακά τιμολόγια ενέργειας, ύδρευσης και τηλεπικοινωνίας. Κατάργηση του ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης. Επαναφορά του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ στα νησιά.

 • Μείωση κατά 50% των δημοτικών φόρων και τελών για κέρδη μέχρι 12.000 ευρώ και αύξηση τους για τις μεγάλες επιχειρήσεις.

 • Μείωση 50% των εισιτηρίων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Κατάργηση των διοδίων.

 • Αύξηση της φορολογίας προοδευτικά στο 45% για το μεγάλο κεφάλαιο.

Κάτω οι κατασχέσεις.

 • Κατάργηση των νόμων που απελευθερώνουν κατασχέσεις και πλειστηριασμούς 1ης κατοικίας.

 • Καμιά κατάσχεση επαγγελματικής στέγης και εξοπλισμών για εισοδήματα κάτω των 12.000 ευρώ.

 • Απαγόρευση κατασχέσεων και πλειστηριασμών 1ης κατοικίας των αυτοαπασχολούμενων για χρέη αυτασφάλισης (πρώην ΟΑΕΕ). Διαγραφή τόκων και προσαυξήσεων για χρέη στο ταμείο.

 • Διαγραφή τμήματος των χρεών προς τις τράπεζες. Διαγραφή τόκων και προσαυξήσεων. Διαγραφή 30% του κεφαλαίου για τους εν ενεργεία αυτοαπασχολούμενους και 50% για όσους έκλεισαν την επιχείρησή τους.

 • Ακατάσχετος λογαριασμός για όλους τους αυτοαπασχολούμενους με εισόδημα κάτω των 12.000 ευρώ.

Αξιοπρεπείς συντάξεις και κοινωνικές υπηρεσίες για όλους.

 • Κατάργηση του αντιασφαλιστικού εκτρώματος Κατρούγκαλου.

 • Άμεση ανάκτηση των απωλειών στις συντάξεις. Αξιοπρεπείς συντάξεις για όλους, με μείωση των ορίων συνταξιοδότησης στα 60 για τους άντρες και τα 55 για τις γυναίκες.

 • Σύγχρονες υπηρεσίες δημοσίας και δωρεάν Υγείας, Πρόνοιας με βάση τις ανάγκες. Αύξηση των δαπανών από τον κρατικό προϋπολογισμό. Κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δραστηριότητας στην Υγεία - Πρόνοια.

 • Δημόσιοι και δωρεάν παιδικοί σταθμοί, χωρίς τροφεία και εξαιρέσεις, για όλα τα παιδιά».

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54