Ανακοίνωση Συλλόγου Γονέων 1ου Γυμνασίου Περάματος - "Ο μόνος χαμένος αγώνας, είναι ο αγώνας που δε γίνεται"

Στην ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων 1ου Γυμνασίου Περάματος και αναφέρει:

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ  1ΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ

 

ΠΕΡΑΜΑ, 13/11/2018

Αγαπητοί γονείς,

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για τα γεγονότα που έχουν συμβεί στο σχολείο μας το τελευταίο διάστημα με αφορμή τα εκπαιδευτικά κενά, αλλά και την ύπαρξη ενός μόνο φύλακα, ζητήματα που δημιουργούσαν δυσκολία στη λειτουργία του σχολείου μας.

Μετά από συνάντηση και ενημέρωση που είχαμε με την Διεύθυνση του σχολείου μας για τις κενές διδακτικές ώρες, προχωρήσαμε σε γενική συνέλευση στις 11/10/2018, προκειμένου να ενημερώσουμε τους γονείς και να αποφασίσουμε για τις περαιτέρω κινήσεις μας.

Με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης, επιδιώξαμε ραντεβού με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά και με το Υπουργείο Παιδείας.  

Η τηλεφωνική ενημέρωση που είχαμε από τον Διευθυντή της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Μουμούρη, ήταν ότι θα καλυφθούν όλα τα κενά έως τις 20/10/2018, πράγμα που δεν έγινε.

Μετά το πέρας της προθεσμίας και σε νεότερη τηλεφωνική επικοινωνία μαζί του, μας δόθηκε νέα προθεσμία για την κάλυψη των εκπαιδευτικών κενών έως τις 9/11/2018. Αυτό επιβεβαιώθηκε και στη συνάντηση που είχαν ο Σύλλογός μας και το 15μελές συμβούλιο του σχολείου μας με τον Δήμαρχο Περάματος την 01/11/2018. Στη συνάντηση αυτή ο Δήμαρχος δεσμεύτηκε ότι θα πάρουμε έγγραφο από τον κ. Μουμούρη για την κάλυψη των κενών διδακτικών ωρών έως τις 9/11/2018. Κλείστηκε νέο ραντεβού για τις 09/11/2018 από τον Δήμαρχο, το οποίο όμως ακυρώθηκε 3 μέρες νωρίτερα…

Αγαπητοί γονείς, δεν πέρασε ούτε μια μέρα χωρίς να ενοχλήσουμε τις αρμόδιες  υπηρεσίες σχετικά με τα κενά και τις ελλείψεις εκπαιδευτικών.  Κανείς όμως δεν ασχολήθηκε σοβαρά ώστε να βρεθεί μια άμεση λύση στο πρόβλημα. Εν τω μεταξύ το σχολείο μας υπολειτουργούσε και τα παιδιά μας καθημερινά έκαναν μάθημα 2 με 3 ώρες.

Με βάση τις νέες εξελίξεις ενημερώθηκε αμέσως το 15μελές του σχολείου μας το οποίο κάλεσε σε γενική συνέλευση τους μαθητές.  Εν τω μεταξύ ο Σύλλογος Γονέων είχε ήδη καλέσει σε γενική συνέλευση, στις 8/11/2018, αλλά τον πρόλαβαν τα γεγονότα. Οι μαθητές με συλλογικές διαδικασίες αποφάσισαν “κατάληψη στην εγκατάλειψη” του σχολείου τους, κάτι που υποστήριξε και ο Σύλλογός γονέων από την πρώτη στιγμή.

Μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί κάναμε παράσταση διαμαρτυρίας στις 9/11/2018 στο Δημαρχείο Περάματος και στις 12/11/2018 στο Υπουργείο Παιδείας με ένα και μοναδικό αίτημα:
«Η ΜΟΡΦΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΣΑΣ». Και στις 2 κινητοποιήσεις η αντιμετώπιση από τους υπευθύνους απέναντι σε παιδιά και γονείς, ήταν απαξιωτική και προσβλητική, αφού δεν ήθελαν ουσιαστικά να μιλήσουν μαζί μας.

Μετά από πολλές πιέσεις και τη συνάντηση που είχαμε στο Υπουργείο παιδείας, ο αγώνας μαθητών, γονιών και εκπαιδευτικών, δικαιώθηκε, καλύφθηκαν τα βασικά κενά διδακτικών ωρών, όπως και η φύλαξη του σχολείου μας.

Αγαπητοί γονείς, αποδεικνύεται ότι ο μόνος χαμένος αγώνας, είναι ο αγώνας που δε γίνεται.
Σας καλούμε να είστε μαζί στο πλάι του Συλλόγου Γονέων, να διεκδικούμε για αυτά που ανήκουν σε μας και τα παιδιά μας. Ευχαριστούμε για την συμπαράσταση που δεχτήκαμε από μαθητές, Συλλόγους γονέων, γονείς, εκπαιδευτικούς και φορείς της πόλης μας.

 

 

Με εκτίμηση

Το Δ.Σ.