Πρόσκληση στην Εκδήλωση τιμής και μνήμης το Σάββατο 6 Οκτωβρίου για το φοβερό Ολοκαύτωμα από τους Γερμανούς Ναζί στην Καλή Συκιά

Το Σάββατο 6.10.2018, 75 χρόνια μετά το φοβερό Ολοκαύτωμα του 1943 από Γερμανούς και Σουμπερίτες, η ηρωική και μαρτυρική Καλή Συκιά τιμά τους νεκρούς της, τις 12 ολοκαυτωθείσες γυναίκες και τον έναν υπερήλικα άντρα, αγωνιζόμενη για Δικαιοσύνη & Αποζημίωση.
 
Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων μνήμης και διεκδίκησης οργανώνεται στην Καλή Συκιά το πρωί του Σαββάτου παγκρήτια συνάντηση φορέων και πολιτών για την κλιμάκωση του αγώνα διεκδίκησης των γερμανικών αποζημιώσεων εναντίον των γερμανικών νεοαποικιοκρατικών μεθοδεύσεων. Κεντρικό αίτημα: η μη πραγματοποίηση της περιβόητης ελληνογερμανικής συνέλευσης στη Χερσόνησο. 
Η Κρήτη ξεσηκώνεται, τα μαρτυρικά χωριά μπαίνουν δυναμικά στον αγώνα! Δεν θα επιτρέψουμε να πατήσει την ηρωική Μεγαλοόνησο γερμανική μπότα!
Συνεχίζουμε μαζί με τους Γερμανούς Δημοκράτες τον αγώνα για να κλείσει οριστικά η Μαύρη Βιλβλος της Κατοχής και να προχωρήσουμε μπροστά με Ειρήνη, Δημοκρατία και ειλικρινή Φιλία και Συνεργασία των δύο λαών!
 
Ελάτε μαζί μας!
 
Διεκδίκηση! Όχι εκδίκηση!
Δικαιοσύνη κι Αποζημίωση!

Δείτε τη συνημμένη πρόσκληση και το κείμενο σε word εδώ:

https://rethemnos.gr/ekdilosi-timis-kai-mnimis-stin-kali-sy/

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΟΣ ΚΑΛΗΣ ΣΥΚΙΑΣ 2018
Ο Δήμος Αγίου Βασιλείου και ο Κοινωνικός Εκπολιτιστικός Σύλλογος Καλής Συκιάς «Ο Τσιλίβδικας» σας προσκαλούν στο Αρχιερατικό Μνημόσυνο που θα τελεστεί για την απόδοση Χρέους Τιμής και Μνήμης στη Θυσία των Ολοκαυτωθέντων Γυναικών στην Πυρπόληση της Καλής Συκιάς από τους Γερμανούς Ναζί την 6η Οκτωβρίου 1943 και των πεσόντων αγωνιστών στους κατά καιρούς αγώνες της Πατρίδας.

Το Ιερό Μνημόσυνο θα τελεστεί το Σάββατο 6-10-2018 και ώρα 10 πμ στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου Καλής Συκιάς. Αναλυτικά οι εκδηλώσεις μνήμης περιλαμβάνουν:

  • Αρχιερατικό Μνημόσυνο.
  • Τρισάγιο στο Μνημείο Ηρώων.
  • Προσκλητήριο Νεκρών.
  • Κατάθεση στεφάνων.
  • Τήρηση ενός λεπτού σιγής στη μνήμη των νεκρών.
  • Ανάκρουση Εθνικού Ύμνου.
  • Χαιρετισμός από την Πρόεδρο του Συλλόγου Βασιλική Μπαμιάκη-Κωστάκη.
  • Ομιλία από τον κ. Αριστομένη Συγγελάκη, συγγραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης των Γερμανικών Οφειλών προς την Ελλάδα. Καθηγητής – Σύμβουλος στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο.
  • Τοποθετήσεις – Παρεμβάσεις από εκπροσώπους Αρχών, Φορέων και Εκπροσώπων από Μαρτυρικά χωριά της Κρήτης για το θέμα των Γερμανικών Αποζημιώσεων.
  • Παραδοσιακό κέρασμα.
 

Η παρουσία σας είναι ένδειξη Τιμής στην θυσία των νεκρών μας.