Ο Παν. Λαφαζάνης στους Πύργους Κοζάνης για τις εκδηλώσεις μνήμης για τους εκτελεσθέντες από τα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής

Ο Παν. Λαφαζάνης στους Πύργους του Δήμου Εορδαίας Νομού Κοζάνης για τις εκδηλώσεις μνήμης στους εκατοντάδες εκτελεσθέντες από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχήςΠαν. Λαφαζάνης: Ο νέος δωσιλογισμός έχει εμποδίσει μέχρι τώρα την διεκδίκηση των γερμανικών πολεμικών επανορθώσεων για την δικαίωση των θυμάτων της ναζιστικής θηριωδίας

Ο Παν. Λαφαζάνης και ο Ν. Σακούτης θα βρεθούν αύριο Κυριακή (29/4) στους Πύργους του Δήμου Εορδαίας του Νομού Κοζάνης, προσκεκλημένοι του Δημοτικού Διαμερίσματος των Πύργων, για να λάβουν μέρος στις εκδηλώσεις μνήμης και τιμής για τους εκατοντάδες εκτελεσθέντες από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής.

Σημειώνουμε, ότι οι μαζικές εκτελέσεις στους Πύργους Ν. Κοζάνης θεωρείται το δεύτερο Ολοκαύτωμα κατά τη διάρκεια της ναζιστικής κατοχής στην Ελλάδα μετά από αυτό των Καλαβρύτων, το οποίο είχε ως συνέπεια την ολοκληρωτική καταστροφή του χωριού, αφού οι βάρβαρες μαζικές εκτελέσεις του συνόλου, σχεδόν, του ανδρικού πληθυσμού συνοδεύτηκαν από το κάψιμο της ιστορικής αυτής κοινότητας.

Ο Παν. Λαφαζάνης δήλωσε ότι ο σύγχρονος ραγιαδισμός έχει εμποδίσει μέχρι σήμερα να διεκδικηθούν αποτελεσματικά οι γερμανικές πολεμικές επανορθώσεις, διεκδίκηση η οποία είναι χρέος τιμής στα θύματα της ναζιστικής θηριωδίας.
Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 28/04/2018 - 12:05