ΛΑΕ: Ρατσιστική και η «συγγνώμη» του βουλευτή της ΝΔ, Θοδωρή Δαβάκη

ΛΑΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ:

Η υποκριτική και κατόπιν εντολής «συγγνώμη» του βουλευτή της ΝΔ Θοδωρή Δαβάκη για τις εμετικές ρατσιστικές δηλώσεις του* σε βάρος των Ρομά δεν λύνει κανένα απολύτως θέμα.
Ούτε έγιναν πάνω στην «ένταση της στιγμής», όπως ο ίδιος ισχυρίζεται. Οι δηλώσεις του αντανακλούν τις βαθιές συγγένειες της ΝΔ με την ακροδεξιά, υπενθυμίζοντας ότι η ΝΔ άφησε τους Χρυσαυγίτες να δρουν ανενόχλητοι και να πραγματοποιούν ρατσιστικές επιθέσεις επί δεκαετίες.

Άλλωστε, με τη «συγγνώμη» του ο Δαβάκης συνεχίζει το ίδιο άθλιο παραλήρημα , επιχειρώντας να δικαιολογήσει την στάση του με την απόδοση και πάλι συλλογικών ευθυνών στους Ρομά για την παραβατικότητα στην περιοχή του. Παραβλέποντας, βεβαίως, το γεγονός ότι οι Ρομά είναι πρωτίστως θύματα της εγκληματικής πολιτικής του κράτους, που τους διατηρεί σε κατάσταση κοινωνικού αποκλεισμού, διακρίσεων και εξαθλίωσης.

Τα παιδιά των Ρομά δεν χρειάζονται την «λύπηση» κανενός. Και ασφαλώς οι Ρομά δεν πρέπει να ψηφίσουν ούτε τον ρατσιστή Δαβάκη που τους το «απαγορεύει», ούτε ένα κόμμα που διατηρεί στις τάξεις του έναν βουλευτή που κάνει χιτλερικού τύπου δηλώσεις.

Όπως τονίστηκε και κατά την συνάντηση αντιπροσωπείας της ΛΑ.Ε. με την συνομοσπονδία των Ρομά «Ελάν Πασέ», τα παιδιά Ρομά χρειάζονται ίση μεταχείριση και ενίσχυση της πρόσβασής τους στα σχολεία και τα πανεπιστήμια, χρειάζονται σπίτια και όχι παραπήγματα, χρειάζονται δουλειές για τους γονείς τους, χρειάζονται τον τερματισμό των πολιτικών που καλλιεργούν τα ρατσιστικά στερεότυπα σε βάρος τους. Πολιτικών που έχουν παραμείνει επί της ουσίας αμετάβλητες και με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

Η πολιτισμική «ταυτότητα» των Ρομά είναι πλούτος για την κοινωνία και τα παιδιά των Ρομά, αντιμέτωπα με ένα πλήθος διακρίσεων και αποκλεισμών, είναι δύο φορές παιδιά μας!


*Οι δηλώσεις Δαβάκη

«Απαγορεύω σε οποιονδήποτε Αθίγγανο, Γύφτο, και δεν συμμαζεύεται, να με ψηφίσει», δήλωσε ο βουλευτής σε ενημέρωση που πραγματοποιήθηκε στο σχολείο της Παλαιοπαναγιάς του Δήμου Σπάρτης, με σκοπό την αντίδραση, την πρόληψη και την αντιμετώπιση παραβατικότητας, μεταξύ άλλων και των Ρομά.
Αναλυτικά οι δηλώσεις Δαβάκη: 

«Όσον αφορά στο πολιτικό κόστος που λέει κάποιος, παρακαλώ και απαγορεύω σε οποιονδήποτε Αθίγγανο, Γύφτο, και δεν συμμαζεύεται, να με ψηφίσει. Αν νομίσει ότι εμείς φοβόμαστε το κοινωνικό κόστος... Όποιος με ψηφίσει δεν τον αναγνωρίζω. Από πλευράς αυτής της κοινωνικής ομάδας.

Λυπάμαι που το λέω, λυπάμαι τα παιδάκια τα οποία γεννιούνται από αυτούς τους ανθρώπους χωρίς να το θέλουνε και την κατάσταση στην οποία βρίσκονται. Για να μη λέμε για "πολιτικές" και "φοβόμαστε" και τις "ψήφους" και δεν συμμαζεύεται.

Εγώ απαγορεύω σε οποιονδήποτε από αυτούς κι αν έχετε κανέναν γνωστό να του το πείτε αν με ψηφίζει να μη με ξαναψηφίσει. Από τους Aθίγγανους. Να μη με ψηφίσουν εμένα».
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 05/03/2018 - 16:52