Παραιτήθηκε η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας Ράνια Αντωνοπούλου

Σε παραίτηση οδηγήθηκε η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, Ράνια Αντωνοπούλου, μετά την αποκάλυψη ότι λαμβάνει επίδομα ενοικίου.

Δεκτή έκανε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας την παραίτηση της αναπληρώτριας υπουργού Εργασίας Ράνιας Αντωνοπούλου.

«Ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, έκανε δεκτή την παραίτηση της αναπληρώτριας υπουργού Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Ρ. Αντωνοπούλου και την ευχαριστεί για την τριετή σημαντική προσφορά της», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού.

Το θέμα συζητήθηκε και στο Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ που συνεδρίασε υπό τον Αλέξη Τσίπρα. Κομματικές πηγές φρόντισαν να διαρρεύσουν τη δυσαρέσκεια του πρωθυπουργού, αναφέροντας πως στη συνεδρίαση επισημάνθηκε η τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο Αλέξης Τσίπρας με την Ράνια Αντωνοπούλου,  κατά την οποία της υπογράμμισε πως «δεν θεωρεί ορθή τη χρήση της συγκεκριμένης διάταξης».


Καταργείται με απόφαση του Αλέξη Τσίπρα η διάταξη που έδινε το δικαίωμα σε εξωκοινοβουλευτικά μέλη της κυβέρνησης να λαμβάνουν επίδομα ενοικίου

Με απόφαση του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, καταργείται η σχετική διάταξη που έδινε το δικαίωμα σε εξωκοινοβουλευτικά μέλη της κυβέρνησης να λαμβάνουν επίδομα ενοικίου, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες.