Ανοίγει την Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου, η ηλεκτρονική πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων για το νέο Κοινωνικό Τιμολόγιο ρεύματος

Ανοίγει η ηλεκτρονική πλατφόρμα για την υποβολή των αιτήσεων για ένταξη, στο Κοινωνικό Τιμολόγιο της ΔΕΗ. Οι ενδιαφερόμενοι από την Πέμπτη,15 Φεβρουαρίου, θα μπορούν να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους, στον ιστότοπο της ΗΔΙΚΑ.

Αναμένεται να ανοίξει την Πέμπτη η ηλεκτρονική πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων για το νέο Κοινωνικό Τιμολόγιο ρεύματος.Προβλέπονται εκπτώσεις έως και 70% για όσους έχουν εξαιρετικά χαμηλά εισοδήματα και καθιερώνονται, πλέον, δύο κατηγορίες δικαιούχων:οι δικαιούχοι Εισοδήματος Αλληλεγγύης και οι δικαιούχοι Κοινωνικού Μερίσματος.

Mε τον ίδιο τρόπο που υποβλήθηκαν οι αιτήσεις για το Κοινωνικό Μέρισμα, θα υποβάλλονται από την Πέμπτη, οι αιτήσεις και για το Κοινωνικό Τιμολόγιο Ρεύματος.

Οι δικαιούχοι θα μπαίνουν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα της ΗΔΙΚΑ και θα υποβάλουν την αίτηση σε ειδική σελίδα χρησιμοποιοώντας τουςκωδικούς τουTAXIS.
Σε περίπτωση που είναι δικαιούχοι του Εισοδήματος Αλληλεγγύης η αίτηση θα εγκρίνεται αμέσως, ενώ αν πληρούν τα κριτήρια του κοινωνικού μερίσματος θα πρoηγείται έλεγχος στοιχείων.Θα ληφθούν υπόψη τα εισοδήματα του 2016 που δηλώθηκαν πέρυσι.

Αίτηση πρέπει να υποβάλλουν κι όσοι είναι σήμερα στο Κοινωνικο Τιμολόγιο.Η μεταβατική περίοδος γι’ αυτούς ισχύει μέχρι τις 30 Απριλίου.

Για τις πολύτεκνες οικογένειες το ειδικό τιμολόγιο καταργείται μετά τις 30 Απριλίου.

Εντάσσονται εφόσον πληρούν τις προποθέσεις στο νέο Κοινωνικό Τιμολόγιο, αλλά με αυξημένα κατά 20% τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια.
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54