Σκάνδαλο Novartis: Οι μαρτυρίες «καίνε» κρατικούς αξιωματούχους για δωροδοκία

Μέσα στις επόμενες ώρες ή μέχρι αύριο αναμένεται να έχει αποφανθεί το ελληνικό κοινοβούλιο για τον τρόπο με τον οποίο θα κινηθεί προκειμένου να διερευνήσει την υπόθεση Novartis.

Απαγόρευση εξόδου από τη χώρα για τον πρώην αντιπρόεδρο της Novartis.

«Υπάρχουν στοιχεία που ενοχοποιούν υπουργούς, γενικά πολιτικά πρόσωπα, αυτός είναι ο πυρήνας της δικογραφίας, ότι έχουμε δωροδοκία κρατικών αξιωματούχων στη χώρα μας», δήλωσε στην κάμερα της ΕΡΤ, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Σπύρος Λάππας.

«Οι πολιτικές ευθύνες που αναδύονται για το πολιτικό σύστημα –το παλιό που λέμε εμείς- είναι αυταπόδεικτες, κορυφαίες και αναμφισβήτητες.
Οι ενδείξεις υπάρχουν, δεν μένει παρά οι ενδείξεις να μετατραπούν σε αποδείξεις, προκειμένου να αποτελέσουν περιεχόμενο δικαστικής καταδίκης και απόφασης.
Υπάρχουν στοιχεία που ενοχοποιούν υπουργούς, γενικά πολιτικά πρόσωπα, αυτός είναι ο πυρήνας της δικογραφίας, ότι έχουμε δωροδοκία κρατικών αξιωματούχων στη χώρα μας», δήλωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Σπύρος Λάππας, ο οποίος μελέτησε τη δικογραφία, μαζί με τον κ. Παρασκευόπουλο.
Στη δικογραφία, υπάρχει αναφορά ότι δόθηκαν χρήματα σε υπουργό Υγείας έτσι ώστε να περάσει συγκεκριμένο φάρμακο, ενώ τον επόμενο χρόνο δόθηκαν πάλι χρήματα προκειμένου να μην περάσει στην αγορά φαρμάκου ανταγωνιστικό φάρμακο της Novartis.

Παράλληλα, περιγράφεται δωροδοκία υπουργών με ποσά 200.000 ευρώ, ώστε να γίνουν συγκεκριμένες συμβάσεις, οι οποίες –όπως περιγράφουν οι μάρτυρες και βάση των στοιχείων που έχουν καταθέσει- έχουν βλάψει το ελληνικό Δημόσιο.

Στη Διεύθυνση Διαβατηρίων βρίσκεται από χθες το απόγευμα το διαβατήριο του πρώην αντιπροέδρου της Novartis Κωνσταντίνου Φρουζή. Σύμφωνα με πληροφορίες, αστυνομικοί της υπηρεσίας πήγαν στο σπίτι του, στη Βουλιαγμένη και του επέδειξαν την εισαγγελική απόφαση με την οποία του έχει απαγορευτεί η έξοδος από τη χώρα και του ζήτησαν να παραδώσει το διαβατήριό του, πράγμα το οποίο και ο Κωνσταντίνος Φρουζής έπραξε.

Φοβάμαι για τη ζωή μου, δήλωσε στο Πρώτο Πρόγραμμα και στους Θάνο Σιαφάκα και Γιώργο Νερούτσο ο δικηγόρος των τριών προστατευόμενων μαρτύρων στην Αμερική, Παύλος Σαράκης.
Εκτός από τις καταθέσεις των μαρτύρων υπάρχουν και άλλα στοιχεία που δένουν την υπόθεση, πρόσθεσε.

Ο δικηγόρος Ηλίας Μπίσιας, μίλησε στην εκπομπή της ΕΡΤ «Πρώτη Είδηση» και διατύπωσε τον ισχυρισμό ότι πρέπει να εντοπιστεί το μαύρο χρήμα γιατί όπως είπε «αν δεν εντοπιστεί η διαδρομή του μαύρου χρήματος, δηλαδή των μαύρων ταμείων, αποκλείεται να γίνει λόγος και να βρεθούν οι αποδείξεις για να μιλήσουμε για σκάνδαλο δωροδοκιών από την υπόθεση Novartis».Πηγή: ΕΡΤ1
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54