Πολύμορφες αγωνιστικές δράσεις και προετοιμασίες για το συλλαλητήριο στην «Agrotica»

Εβδομάδα με πολύμορφες αγωνιστικές δράσεις και εντατικές προετοιμασίες για τη μαζική συμμετοχή στο μεγάλο συλλαλητήριο στις 3 Φλεβάρη στη Θεσσαλονίκη, στη διάρκεια της έκθεσης «AGROTICA», που θα ξεκινήσει με συγκέντρωση στις 12 το μεσημέρι στο Άγαλμα Βενιζέλου.  

Παράλληλα, ενισχύονται τα μπλόκα που ήδη έχουν στηθεί σε κομβικά σημεία της χώρας, ενώ σταδιακά προστίθενται και νέα, στο πλαίσιο της πανελλαδικά συντονισμένης κινητοποίησης στην οποία κάλεσε η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων, με αιτήματα επιβίωσης των μικρομεσαίων αγροτών και κτηνοτρόφων, ενάντια στα παλιά και νέα μέτρα που τους τσακίζουν, ενάντια στην αντιλαϊκή Κοινή Αγροτική Πολιτική της ΕΕ και των μονοπωλίων.

Την Κυριακή 28 Γενάρη, σε μια σειρά μπλόκα έγιναν συγκεντρώσεις αλληλεγγύης με τη συμμετοχή των οικογενειών των αγροτών, καθώς και εργαζόμενων και αυτοαπασχολούμενων, για να εκφραστεί έμπρακτα η συμπαράσταση στο δίκαιο αγώνα της μικρομεσαίας αγροτιάς.

Πληθαίνουν και ενισχύονται πανελλαδικά τα μπλόκα

Επίσης, την Κυριακή, νέα μπλόκα στήθηκαν στη Φλώρινα, στο Αμύνταιο στονκόμβο Αντιγόνου.
Επιπλέον, στην Ευρυτανία ,η Επιτροπή Αγώνα Αγροτοκτηνοτρόφων της Βαλαώρας προχώρησε σε συμβολικό αποκλεισμό της γέφυρας του Αγραφιώτη,στο Κρυονέρι.

Εξάλλου, το Σάββατο 27 Γενάρη, μπλόκα στήθηκαν επίσης, με αποφάσεις των αντίστοιχων Ομοσπονδιών Αγροτικών Συλλόγων, στην Ηλεία, στον κόμβο Μαραθιά στην Εθνική Οδό Πατρών - Πύργου, στην Αιτωλοακαρνανία, στο 62ο χλμ. της Εθνικής Οδού Αντιρρίου - Ιωαννίνων, μεταξύ των κόμβων Ερμίτσας και Συκιάς.

Επιπλέον, σε συγκέντρωση που έγινε το Σάββατο 27 Γενάρη από την Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Έβρου «Η ΕΝΟΤΗΤΑ» στην πλατεία της Ορεστιάδας, ανακοινώθηκε η απόφαση για στήσιμο μπλόκου στον κόμβο των Καστανεών στις 5 Φλεβάρη.

Τα παραπάνω μπλόκα προστέθηκαν σε όσα έχουν στηθεί τις προηγούμενες μέρες σε:Καρδίτσα(κόμβος Δέλτα Καρδίτσας, στην Ε65),Τρίκαλα(κόμβος Μεγαλοχωρίου, στην Ε65), Λάρισα(κόμβος Πλατυκάμπου, στην ΠΑΘΕ), Ημαθία(Κουλούρα), Πέλλα(Γυψοχώρι) Αργολίδα(κόμβος Ινάχου), Πρέβεζα(κόμβος Φιλιππιάδας), Μεσσηνία(σταθμός Μεσσήνης), Χανιά(Μεγάλα Χωράφια), Ηράκλειο(Πραιτώρια), Ρέθυμνο(κόμβος Μαντρών), Άρτα(κόμβος Φιλιππιάδας).

Εκδηλώσεις αλληλεγγύης και νέες συσκέψεις

Την Κυριακή 28 Γενάρη εκδηλώσεις αλληλεγγύης έγιναν σε μια σειρά μπλόκα, με τη συμμετοχή εργατικών σωματείων, συλλόγων αυτοαπασχολούμενων, φοιτητικών συλλόγων, ομάδων και συλλόγων γυναικών και άλλων φορέων:

- Στην Καρδίτσα, στο μπλόκο στον κόμβο Δέλτα Καρδίτσας.

- Στη Λάρισα, στο μπλόκο του Πλατύκαμπου, στη 1 το μεσημέρι.

- Στα Τρίκαλα,στο μπλόκο στον κόμβο Μεγαλοχωρίου.

- Στο Ηράκλειο, στο μπλόκο των Πραιτωρίων.

- Στα Χανιά, στο μπλόκο στα Μεγάλα Χωράφια.

Παράλληλα, συνεχίζονται οι συσκέψεις Ομοσπονδιών και συλλόγων με θέμα την οργάνωση κινητοποιήσεων και σε άλλες περιοχές.

Σε αυτό το πλαίσιο, την Κυριακή 28 Γενάρη, το βράδυ στη Λέσβο, η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ν. Λέσβου πραγματοποίησε ανοιχτή γενική συνέλευση στο Μουσείο Ελαιουργίας στην Αγία Παρασκευή, όπου αποφάσισε πρόγραμμα περιοδειών και εξορμήσεων στα χωριά για την μαζική συμμετοχή στα πλαίσια των αποφάσεων της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων, μετά το συλλαλητήριο στις 3 Φλεβάρη.

Τις επόμενες μέρες

Τη Δευτέρα 29 Γενάρη:

- Στα Τρίκαλα, το πρωί με απόφαση του Μπλόκου που έχει στηθεί στον κόμβο Μεγαλοχωρίου έγινε μαχητική κινητοποίηση στην Εφορία Τρικάλων, ενώ το αγωνιστικό ραντεβού ανανεώθηκε για την Τετάρτη 31 Γενάρη, στις 3.30 μ.μ., έξω από τα δικαστήρια Τρικάλων ενάντια σε πλειστηριασμούς και κατασχέσεις λαϊκής περιουσίας.

- Στη Λαμία, στις 12 το μεσημέρι στον κόμβο της Ανθήλης, η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Νομού Φθιώτιδας, αποφάσισε να στήσει μπλόκο. Επίσης να συμμετάσχει στη μεγάλη κινητοποίηση στην έκθεση «AGROTICA» στη Θεσσαλονίκη.

- Στην Καστοριά, στις 10 π.μ. θα γίνει συγκέντρωση με τρακτέρ στο δημαρχείο Άργους Ορεστικού, μετά από απόφαση της Συντονιστικής Επιτροπής των Μπλόκων της Καστοριάς.

- Στην Κατερίνη, στις 11 π.μ. θα γίνει συλλαλητήριο στην κεντρική πλατεία της Κατερίνης, μετά από απόφαση που έλαβαν σε κοινή τους σύσκεψη το μεσημέρι της Πέμπτης 25 Γενάρη ο Αγροτικός Σύλλογος Κατερίνης «Δήμητρα» και ο Αγροτικός Σύλλογος Κατερίνης.

- Στην Φιλιππιάδα, με απόφαση του Μπλόκου που έχει στηθεί στον κόμβο της Φιλιππιάδας σήμερα και καθημερινά από τις 20.00 έως τις 22.00 θα γίνεται αποκλεισμός της Ιόνιας Οδού και στα δύο ρεύματα.

Την Τρίτη 30 Γενάρη:

- Στο Αίγιο, σε κινητοποίηση στις 7.30 π.μ. στην Εφορία καλεί ο Αγροτικός Σύλλογος Αιγίου «Μπακόπουλος - Ντρίνιας».

- Στον Λαγκαδά, στις 11 π.μ. ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Λαγκαδά καλεί σε συγκέντρωση στην πλατεία του Λαγκαδά.

- Στην Κέρκυρα στις 10 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο θα γίνει συνέλευση αντιπροσώπων της Ομοσπονδίας με τη συμμετοχή ΔΣ Αγροτικών Συλλόγων και εργατικών σωματείων. Στις 12 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων.

- Στην Μαγνησία, στις 14.00, με απόφαση της Επιτροπής Αγώνα Μπλόκου Αερινού, θα στηθεί μπλόκο στο κόμβο του Αερινού.

Την Τετάρτη 31 Γενάρη:

Η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων θα δώσει συνέντευξη Τύπου για το συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη.

- Στη Λαμία, συλλαλητήριο της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Νομού Φθιώτιδας, έξω από την Αντιπεριφέρεια Στερεάς Ελλάδας, στην πλατεία Πάρκου.

- Στα Τρίκαλα, στις 3.30 μ.μ., συγκέντρωση στα δικαστήρια, ενάντια στους πλειστηριασμούς σπιτιών και χωραφιών.

- Στα Γιάννενα, στις 10 π.μ., παράσταση διαμαρτυρίας στον ΕΦΚΑ από τον Αμπελουργικό Σύλλογο Ζίτσας και τον Αγροτικό Σύλλογο Ζίτσας.

Την Παρασκευή 2 Φλεβάρη:

- Στην Πάτρα, στον ΕΛΓΑ, στις 10.30 π.μ. (με προσυγκέντρωση στις 9.30 π.μ. στη ΝΕΟ Αθηνών - Πατρών στα βενζινάδικα) κοινή παράσταση διαμαρτυρίας των Αγροτικών Συλλόγων Αιγίου «Μπακόπουλος - Ντρίνιας» και του Αγροτικού Συλλόγου Ωλενίας για την καταβολή των αποζημιώσεων από τις καταστροφές του 2017.

Τη Δευτέρα 5 Φλεβάρη

Μπλόκο στον κόμβο των Καστανεών από τους μικρομεσαίους αγρότες του Έβρου μετά από απόφαση που ελήφθη στην διάρκεια κινητοποίησης στην Ορεστιάδα στις 27 Γενάρη, η οποία έγινε μετά από κάλεσμα της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Νομού Έβρου «Η ΕΝΟΤΗΤΑ».
Πηγή ://902.gr/
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54