ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ενάντια στα μνημόνια: ΕΜΠΡΟΣ ΓΙΑ ΝΕΑ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ

ΕΜΠΡΟΣ ΓΙΑ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ            Η κυβέρνηση ετοιμάζεται να φέρει στην βουλή τις αμέσως επόμενες ημέρες πολυνομοσχέδιο που θα περιλαμβάνει όλα τα προαπαιτούμενα της τρίτης αξιολόγησης, ανάμεσά τους και για την απαγόρευση των απεργιών από τα πρωτοβάθμια σωματεία. Διεκδικούν ότι το αργότερο μέχρι τις 17 Δεκέμβρη θα τα έχουν ψηφίσει όλα για αν προλάβουν το Γιούρογκρούπ της 22 Γενάρη.

           Να τους σταματήσουμε απεργιακά. Να ξαναπιάσουμε το νήμα από την πανεργατική απεργία της 14 που γέμισε τους δρόμους με απεργούς διαδηλωτές και έστειλε το μήνυμα στην κυβέρνηση του Τσίπρα, τους δανειστές και τα αφεντικά ότι οι εργαζόμενοι δεν είναι διατεθειμένοι να αποδεχτούν άλλες θυσίες για την ολοκλήρωση της νέας  αξιολόγησης.

            Λίγες μέρες πριν την πανεργατική απεργία η κυβέρνηση, κάτω από την μαζική και αποφασιστική κινητοποίηση των Συνδικάτων,  αναγκάστηκε να κάνει πίσω στο χτύπημα των σωματείων και του δικαιώματος στην απεργία, με την επαίσχυντη  τροπολογία που πήγε να καταθέσει «νύχτα».       

Τώρα επανέρχεται με πολυνομοσχέδιο, που  θα έχει όλο τον κατάλογο των απαιτήσεων των δανειστών και των εργοδοτών για χτύπημα των εργατικών δικαιωμάτων.              

Ο Τσίπρας και οι υπουργοί του ισχυρίζονται  ότι οι περικοπές στις κοινωνικές δαπάνες, το ξεπούλημα των δημόσιων επιχειρήσεων και το χτύπημα των συνδικάτων, στρώνουν το δρόμο για την έξοδο από την κρίση μέσα στο 2018. Επαναλαμβάνουν ακριβώς το ίδιο παραμύθι που ακούγαμε από τον Γ. Παπανδρέου το 2011 και τον Σαμαρά το 2014.  

Έχουν κατρακυλήσει τόσο χαμηλά ώστε συγκρίνουν τους εαυτούς τους με τους προηγούμενους και λένε ότι αυτοί υλοποιούν το σενάριο της μνημονιακής “εξόδου από τα μνημόνια” εκεί που οι άλλοι απέτυχαν.

            Είναι λάθος να αφήσουν τα συνδικάτα την πρωτοβουλία των κινήσεων στην κυβέρνηση. Τώρα είναι η ώρα για απεργιακή κλιμάκωση με νέα πανεργατική απεργία. Η ΑΔΕΔΥ αποφάσισε να προχωρήσει σε στάση εργασίας και συλλαλητήριο την ημέρα που η κυβέρνηση θα φέρει το πολυνομοσχέδιο στη βουλή για ψήφιση.

            Συνεχίζουμε να επιμένουμε ότι χρειάζεται απεργιακή δράση νωρίτερα για να εμποδίσουμε την κυβέρνηση να φέρει το πολυνομοσχέδιο των προαπαιτούμενων στην βουλή, γι’ αυτό είχαμε προτείνει 24ωρη απεργία στις 11 Γενάρη (όπως μια σειρά από κινήσεις συνδικάτα και παρατάξεις), χωρίς να περιμένουμε για το πότε θα το φέρει η κυβέρνηση στη βουλή.  

           Η απόφαση της ΑΔΕΔΥ ανοίγει ένα δρόμο για να βγούμε μαζικά  και απεργιακά στη σύγκρουση με την κυβέρνηση και τις επιθέσεις της.
Καλούμε κάθε Εργατικό κέντρο, Ομοσπονδία και τα πρωτοβάθμιο σωματείο δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, να πάρουν απόφαση για συμπληρωματικές στάσεις εργασίας και να μετατρέψουν την στάση εργασίας της ΑΔΕΔΥ σε 24ωρη πανεργατική απεργία. Για να ξεκινήσουμε τη νέα χρονιά, απεργιακά,  να βάλουμε μπροστά οργανώσουμε τους χώρους δουλειάς για την επιτυχία της απεργίας αλλά την συνέχιση και την κλιμάκωσή της.  ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ενάντια στα μνημόνια
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 08/01/2018 - 11:05