Νεες αποκαλύψεις στο σκάνδαλο της υπόθεσης Siemens για συναντήσεις Χριστοφοράκου - Σημίτη

Νέες αποκαλύψεις για συναντήσεις Χριστοφοράκου - Σημίτη

Συναντήσεις με τον Κώστα Σημίτη και άλλα στελέχη της κυβέρνησής του είχε ο Μιχάλης Χριστοφοράκος την περίοδο 1997-98, όπως απέδειξαν τα επαγγελματικά ημερολόγια της γραμματέως του, Αικατερίνης Τσάκαλου, η οποία τα προσκόμισε στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, που εξετάζει την υπόθεση της Siemens. Τα ημερολόγια αυτά παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά στο δικαστήριο, καθώς η Αικατερίνη Τσάκαλου δεν τα είχε βρει νωρίτερα.

Η γραμματέας του βασικού κατηγορούμενου στην υπόθεση της Siemens, τα αναζήτησε έπειτα από έκκληση του δικαστηρίου, τα βρήκε και παρέδωσε τα νέα στοιχεία.

Στο κάδρο της υπόθεσης Siemens έβαλε τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη η εξ απορρήτων του Μιχάλη Χριστοφοράκου Αικατερίνη Τσακάλου, καταθέτοντας ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων ότι οι δύο άνδρες συναντήθηκαν τουλάχιστον έξι φορές το 1997, οπότε και υπεγράφη προγραμματική συμφωνία για τη σύμβαση 8002 του ΟΤΕ, κατά τη σύναψη της οποίας φέρεται ότι διακινήθηκαν παράνομα τεράστια χρηματικά ποσά.Συναντήσεις και με τον τότε πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη και μάλιστα την περίοδο υλοποίησης της σύμβασης 8002 του ΟΤΕ για την ψηφιοποίηση είχε ο άλλοτε επικεφαλής της «Siemens» στην Ελλάδα, Μιχάλης Χριστοφοράκος, σύμφωνα με τα όσα κατέθεσε, χτες, η πρώην γραμματέας του Αικ. Τσακάλου στην δίκη για τα αποκαλούμενα «μαύρα ταμεία» που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Η μάρτυρας υποστήριξε ότι ο Μιχ. Χριστοφοράκος συναντήθηκε με τον Κ. Σημίτη, τουλάχιστον έξι φορές κατά το έτος 1997, οπότε και υπεγράφη η επίμαχη σύμβαση μεταξύ «Siemens» και ΟΤΕ.

Οπως ανέφερε οι περισσότερες από τις συναντήσεις αυτές έγιναν στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου ο Μιχ. Χριστοφοράκος συναντούσε όχι μόνο τον Κ. Σημίτη, αλλά και την γραμματέα του, κ. Κωστοπούλου.

Μεταξύ άλλων, στα ημερολόγια έχουν καταγραφεί συναντήσεις του τότε ισχυρού άνδρα της Siemens και με άλλα στελέχη της κυβέρνησης και στελέχη του ΠΑΣΟΚ, μεταξύ των οποίων ο Θόδωρος Τσουκάτος (είναι κατηγορούμενος για την υπόθεση) και οι τότε υπ. Οικονομικών Γιάννος Παπαντωνίου και Μεταφορών Τάσος Μαντέλης.

Οι συναντήσεις με τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη, αλλά και με τη γραμματέα του, έγιναν στο Μέγαρο Μαξίμου, ενώ και η Αικατερίνη Τσάκαλου παραδέχθηκε ότι είχε πάει πολλές φορές στο Μαξίμου, στο πλαίσιο των εντολών του Μιχάλη Χριστοφοράκου.

Η συνεδρίαση διακόπηκε και θα συνεχιστεί στις 17 Ιανουαρίου.


πηγές: / dimokratianews , patris , rizospastis /
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54