Ο Μουσταφά Γιαλτσινέρ (ΕΜΕΡ -Τουρκία) μιλάει στην Παντιέρα (Βίντεο)

Σημαντική πολιτική συνέντευξη παραχώρησε το βράδυ της Τετάρτης 15 Νοέμβρη 2017 το στέλεχος του Κόμματος Εργασίας της Τουρκίας (ΕΜΕΡ) Μουσταφά Γιαλτσινέρ στην Παντιέρα. Προσκεκλημένος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ως ομιλητής στη σημερινή εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο ανοιχτό Πολυτεχνείο: «Με τη φλόγα της Επανάστασης –Πόλεμος, Ιμπεριαλισμός και η Διεθνιστική Απάντηση», ο Μουσταφά Γιαλτσινέρ βρέθηκε στην Ελλάδα και με την ευκαιρία απάντησε σε ερωτήσεις της Παντιέρας:

-Για το μήνυμα που έχει για το ΕΜΕΡ η συμπλήρωση των 100 χρόνων από την Οκτωβριανή Επανάσταση,

-την πολιτική κατάσταση στη γειτονική χώρα,

-για τις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής και το ρόλο της Τουρκίας σε αυτές,

-για τη σύνδεση που έχει αναπτύξει το ΕΜΕΡ με την εργατική τάξη των λαών της Τουρκίας,

-καθώς και για την πρόσκλησή του στην εκδήλωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και τα καθήκοντα του αντιιμπεριαλιστικού κινήματος στην περιοχή μας.

Δείτε στα βίντεο που ακολουθούν τις απαντήσεις που έδωσε το στέλεχος του ΕΜΕΡ που έχει παραμείνει δεκαπέντε χρόνια κρατούμενος στις φυλακές της Τουρκίας.

Σημειώνουμε ότι ο Μουσταφά Γιαλτσινέρ, εκτός από τους διεθνιστικούς, έχει και άλλους δεσμούς με τη χώρα μας, καθώς ο πατέρας του γεννήθηκε στις Σέρρες ενώ η μητέρα του στη Θεσσαλονίκη.

Στη διερμηνεία από την τουρκική γλώσσα, ήταν ο ανταποκριτής της ημερήσιας εφημερίδας Εβρενσέλ στην Αθήνα, Σεΐτ Αλντογάν.

Τη συνέντευξη εκ μέρους της Παντιέρας πήρε ο Νίκος Ξηρουδάκης.Τα Video εδώ pandiera
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54