"Ουτοπία κρυμμένη στο σώμα της πόλης. Ο μουσικός κόσμος του Μίκη Θεοδωράκη και η εποχή του" . Καλεσμένος ο Ανδρέας Μαράτος απόψε στην εκπομπή "Eρτopen Πολιτισμός"

Η εκπομπή «Ερτopen Πολιτισμός» και η Χρύσα Αριάδνη Κουσελά έχουν την τιμή να φιλοξενούν τον υποψήφιο διδάκτωρα του Παντείου Πανεπιστημίου, Ανδρέα Μαράτο, σε μια εκπομπή αφιερωμένη στο έργο του Μίκη Θεοδωράκη ως καλλιτέχνη και αγωνιστή. Συμπαρουσιάζει η Αναστασία Βούλγαρη.

Ο Ανδρέας Μαράτος προσεγγίζει το έργο τουΜίκη Θεοδωράκη ως ένα μοναδικό και ολοκληρωμένο μουσικό κόσμο, ως τεκμήριο της δυναμικής και των μετέωρων αιτημάτων μιας ολόκληρης εποχής.Ερευνά τις καταγωγικές του ρίζες και τον πολυπρισματικό χαρακτήρα, τους δεσμούς του με την ταραγμένη πολιτική ιστορία του τόπου, την τραγική περιπέτεια της Αριστεράς, την κοινωνικοπολιτική κοσμογονία του εικοστού αιώνα. Προσεγγίζει τον Μίκη Θεοδωράκη μέσα από τη συνάντηση και την υπέρβαση των κυρίαρχων ρευμάτων σκέψης και τέχνης της εποχής καθώς και την αλληλεπίδρασή του με τις συγκαιρινές του ραγδαίες μεταμορφώσεις του χώρου και των συλλογικών νοοτροπιών όπως αυτές αποτυπώνονται στο σώμα της πόλης. 

Συντονιστείτε απόψε στις 21:00 στους 106.7fm  και διαδικτυακά www.ertopen.com/radio.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54