Συναντήσεις ΠΑΣΥΜΗΤΕ με τη νέα Διοίκηση της ΕΡΤ ΑΕ

Αγία Παρασκευή 10 Οκτωβρίου 2017


Ολόκληρη η ανακοίνωση ΠΑΣΥΜΗΤΕ:

Συναδέλφισσες  –φοι,

η νέα ραδιοτηλεοπτική περίοδος βρίσκει την ΕΡΤ ΑΕ με νέα Διοίκηση και διαφορετική αντίληψη, με όραμα για το παρόν και το μέλλον της ΕΡΤ, αλλά και με πλήθος συσσωρευμένων προβλημάτων, τόσο στον τομέα της Τεχνικής λειτουργίας  όσο και στη γενικότερη διοικητική, οικονομική και παραγωγική πραγματικότητα της Εταιρείας.

Ο Σύλλογός μας από τις πρώτες μέρες της εγκατάστασης της νέας Διοίκησης ζήτησε και πραγματοποιήθηκαν ειδικές συναντήσεις με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο κ. Κωστόπουλο, τον αναπληρωτή Διευθύνοντα Σύμβουλο κ. Θαλασσινό, με τους Υπηρεσιακούς παράγοντες της Νομικής Υπηρεσίας, της ΓΔΔΟΥ και της ΓΔ Τεχνολογίας της ΕΡΤ ΑΕ, ώστε να ξεκινήσει ο διάλογος για όλα τα ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο μας. Μέσα από την ουσιαστική και εποικοδομητική συζήτηση, που έγινε - και θα συνεχιστεί - μας δόθηκε η δυνατότητα εκ νέου να προβάλουμε τις διεκδικήσεις μας, να αναπτύξουμε τις θέσεις του Συλλόγου μας και να καταθέσουμε τις προτάσεις μας με στέρεα και τεκμηριωμένα επιχειρήματα σε όλα ζητήματα που θέσαμε προς συζήτηση - (συνημμένη επιστολή).

Τα θέματα αυτά είναι σε όλους μας γνωστά, είναι αυτά που αναπτύσσονται στις Γενικές Συνελεύσεις, στην επικοινωνία με τα μέλη, αυτά που συζητάμε στους εργασιακούς χώρους, που παλεύουμε τα δύο τελευταία χρόνια, που τα βιώνουμε και τα αντιμετωπίζουμε καθημερινά σε όλη την Ελλάδα, αιτήματα και διεκδικήσεις δίκαιες και ώριμες. Ορισμένες  από τις προτάσεις μας, όπως το ασφαλιστήριο συμβόλαιο υγείας του προσωπικού, η συγκρότηση ομάδας έργου για αναζήτηση πόρων χρηματοδότησης έργων, η προστασία και η αξιοποίηση της περιουσίας και των εγκαταστάσεων (Κατεχάκη, Μουρούζη, Περαία, Αυλίδα κ. α.), η επιμόρφωση των τεχνικών, η άμεση εκτέλεση παραγγελιών μικρής αξίας, αναγκαίων όμως για τη συνέχιση της  λειτουργίας σημαντικών εγκαταστάσεων, τέθηκαν σε άμεση προτεραιότητα υλοποίησης.  Ειδικά για το ζήτημα των ανισοτήτων σε μισθολογικό και εργασιακό επίπεδο μεταξύ κλάδων και ειδικοτήτων των εργαζομένων, που αποβαίνει κυρίως εις βάρος των Τεχνικών,  ο Διευθύνων Σύμβουλος  δεσμεύτηκε σύντομα να εισηγηθεί νομοθετικές ρυθμίσεις, που θα δημιουργήσουν το υπόβαθρο για ένα μισθολόγιο δίκαιο, ισότιμο, με αναγνώριση των δικαιωμάτων των  σδφων, των προτάσεων του Συλλόγου μας και της Ομοσπονδίας και πρότεινε να συνεχιστεί ο διάλογος,  για την εξειδίκευση και την εξεύρεση λύσεων, για όλα τα ζητήματα που θέσαμε.

Ο Σύλλογος μας το προηγούμενο διάστημα διεκδίκησε τα δικαιώματα του κλάδου, μέσα από διαφανείς, καταστατικές, θεσμικές λειτουργίες, χωρίς συντεχνιακούς διαχωρισμούς, με ειλικρινή, ενωτικό και συναδελφικό προσανατολισμό. Είναι προφανές ότι μόνο με διάλογο και τεκμηρίωση των θέσεων μας μπορεί να υπάρξουν θετικά αποτελέσματα για τους εργαζόμενους και τον κλάδο μας, για  την εταιρεία και την καταξίωση της στην Κοινωνία.
Έχουμε δεσμευτεί απέναντι στα μέλη μας  για αυτούς τους κανόνες και αυτούς θα διαφυλάξουμε σε όλα τα επίπεδα !
Για το ΔΣ
Ο Πρόεδρος
Γαβριήλ Κασιμάτης
Ο Γενικός Γραμματέας
Δημήτριος Κούνης
(συνημμένη επιστολή)


Αγία Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2017


Αριθ. Πρωτοκ. : 280

Συνάντηση Προεδρείου ΠΑΣΥΜΗΤΕ με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΕΡΤ ΑΕ


Αξιότιμε κύριε Διευθύνοντα Σύμβουλε της ΕΡΤ ΑΕ,


στη σημερινή πρώτη συνάντηση μας, από την ανάληψη των καθηκόντων σας θέλουμε κατά αρχήν να σας καλωσορίσουμε και να σας ευχηθούμε καλή δύναμη και καλή επιτυχία στο δύσκολο και ιδιαίτερα σημαντικό έργο της αναδιάρθρωσης της ΕΡΤ ΑΕ σε παραγωγική και ανταγωνιστική πορεία, την οποία θα στηρίξουμε όπως διαχρονικά έχουμε αποδείξει.

Ο ΠΑΣΥΜΗΤΕ εκπροσωπεί τους εργαζόμενους στον Τεχνικό κλάδο της ΕΡΤ. Το Σωματείο μας έχει ιδρυθεί και λειτουργεί αδιάκοπα, εδώ και 45 χρόνια, υπερασπιζόμενο τα δικαιώματα και τα συμφέροντα των μελών του, αλλά και την ύπαρξη και ανάπτυξη της ΕΡΤ, ως δημόσιου, ανεξαρτήτου, ενιαίου φορέα.

Θέλουμε να εκφράσουμε και να τονίσουμε την καθοριστική συμμετοχή του Τεχνικού κλάδου στη λειτουργία της ΕΡΤ, ισότιμα με τους άλλους κλάδους εργαζομένων.

Θέτουμε υπ’ όψιν σας τα πιο σημαντικά ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο μας:


 1. Πρόνοια για τους συναδέλφους με βαριά νοσήματα, πρόβλεψη πρόσληψης ενός μέλους της οικογένειας θανόντος συναδέλφου.

 2. Πρόνοια για συναδέλφους με παιδιά ειδικών αναγκών.

 3. Συμβόλαιο ασφάλειας υγείας στο προσωπικό.

 4. Γενικός Κανονισμός Προσωπικού.

 5. Οργανόγραμμα.

 6. Εκπαίδευση τεχνικού προσωπικού, εκπαιδευτικές άδειες.

 7. Επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας και προϋπηρεσία των νεοπροσληφθέντων και των σδφων του ΠΔ 164/2004.

 8. Μισθολόγιο τεχνικών ειδικοτήτων. Νέο ειδικό μισθολόγιο (προηγούμενη απόφαση Δ.Σ.ΕΡΤ). Αμοιβή προσθέτων, αργιών, νυκτερινών λανθασμένα.

 9. Σύστημα μετακίνησης τεχνικών στα Κέντρα Εκπομπής.

 10. Τροφείο για τους εργαζόμενους όπως σε όλες τις ΔΕΚΟ.

 11. Ύπαρξη 8 και πλέον διαφορετικών ωραρίων. Εργάνη λανθασμένη εφαρμογή. Αντί για αρωγός έχει γίνει εμπόδιο της σωστής λειτουργίας της εταιρείας.

 12. Απεξάρτηση από τη Digea και τους άλλους εργολάβους.

 13. Πρόταση τεχνικών ήδη υλοποιημένη σε πολλά σημεία αναμετάδοσης για μια μεταβατική κατάσταση εκπομπής ψηφιακού σήματος.

 14. Αδράνεια ή αργοί ρυθμοί στις προμήθειες τεχνικού εξοπλισμού και ανταλλακτικών.

 15. 10% του ετήσιου προϋπολογισμού για τεχνικό εξοπλισμό. Επενδυτικό πρόγραμμα.

 16. Απαξίωση και τεχνολογική υποβάθμιση της εταιρείας μας λόγω μη ανανέωσης του εξοπλισμού και των αναγκαίων ανταλλακτικών.

 17. Εσωτερική Ραδιοτηλεοπτική παραγωγή, ελληνικό πρόγραμμα, τεχνικός έλεγχος, διαχείριση μέσων παραγωγής , OBVAΝ.

 18. Απόδημος Ελληνισμός, Δορυφορικό πρόγραμμα παντού, Φωνή της Ελλάδας, Βραχέα.

 19. Κλείσιμο - περιορισμός συχνοτήτων στα μεσαία. Να καθοριστεί το τόξο ραδιοφωνικής κάλυψης Μεσαίων, Βραχέων, FM, DAB και οι πολιτικές της ΕΡΤ στον τομέα αυτό.

 20. Δημόσια ακίνητη περιουσία της ΕΡΤ (Κατεχάκη, Μουρούζη, Περαία, Πάτρα, Ιωάννινα, Μάλγαρα κ.α.), αξιοποίηση με αναπτυξιακή προοπτική.

 21. Ανασυγκρότηση και επισκευή κτιρίων περιφέρειας και εγκαταστάσεων.

 22. Λειτουργία κάθε Ρ.Σ. ως ολοκληρωμένη Ραδιοτηλεοπτική Μονάδα ενταγμένη στο Οργανόγραμμα.

 23. Ελλείψεις προσωπικού σε όλους τους τομείς του τεχνικού κλάδου της εταιρείας.

 24. Πρόταση για τη πρόσληψη προσωπικού ΣΟΧ προς το Υπουργείο.

Είμαστε στη διάθεση σας για την αναλυτική τεκμηρίωση των αναφερομένων θεμάτων και όλων όσων τεθούν στη συζήτηση.


Για το ΔΣ
Ο Πρόεδρος
Γαβριήλ Κασιμάτης

   Ο Γενικός Γραμματέας
   Δημήτριος ΚούνηςΤελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54