Στη Βουλή σήμερα το νομοσχέδιο για την νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου - Στο On The Third Day με τον Γιώργο Μουργή η Μαρίνα Γαλανού και ο Σταύρος Μπουφίδης (ΗΧ)

Στη Βουλή σήμερα το νομοσχέδιο για την νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου.

Η συζήτηση θα πραγματοποιηθεί παρουσία των πολιτικών αρχηγών οι οποίοι θα τοποθετηθούν, ενώ το νομοσχέδιο θα ψηφιστεί αύριο Τρίτη. Πέραν του περιεχομένου του νομοσχεδίου, και των διαφωνιών επί αυτού, τα κόμματα ετοιμάζονται να εκμεταλλευθούν πολιτικά και να αναδείξουν τις εσωτερικές συγκρούσεις γύρω από την αναγνώριση της ταυτότητας φύλου.  
Επιπλέον παράγοντα όξυνσης εκτιμάται ότι θα αποτελέσει η στάση που εξέφρασε η Εκκλησία της Ελλάδος. Στις αντιδράσεις της Εκκλησίας η κυβέρνηση κρατά χαμηλούς τόνους απαντώντας ότι οι απόψεις και οι θέσεις της είναι απολύτως σεβαστές, προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση συνεχίζει να επιδιώκει τομές για την προστασία των ατομικών δικαιωμάτων όλων των πολιτών ανεξαρτήτως θρησκεύματος, καταγωγής, φύλου και σεξουαλικού προσδιορισμού.

Στο On The Third Day με τον Γιώργο Μουργή η Μαρίνα Γαλανού και ο Σταύρος Μπουφίδης (ΗΧ)

Η Μαρίνα Γαλανού, πρόεδρος του Σωματείου Υποστήριξης Διεμφυλικών (ΣΥΔ), στην ΕRTopen και στην εκπομπή On The Third Day με τον Γιώργο Μουργή.
Συμμετέχει ο ψυχίατρος - ψυχοθεραπευτής Σταύρος Μπουφίδης, ιατρικός σύμβουλος και μέλος του Σωματείου Υποστήριξης Διεμφυλικών.
Μια άκρως ενδιαφέρουσα συζήτηση για το προς ψήφιση στο Κοινοβούλιο νομοσχέδιο για τη νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου.
Η νομική προστασία των ατομικών δικαιωμάτων όλων των πολιτών, ανεξαρτήτως θρησκεύματος, κατατωγής, φύλου και σεξουαλικού προσανατολισμού αποτελεί την δικαίωση του αγώνα των ανθρώπων που διεκδικούν την ίδια τους τη ζωή .Η πολιτεία και η κοινωνία επιβάλλεται να σταθούν διπλά τους χωρίς ορούς και προϋποθέσεις.


Ηχητικό από την εκπομπή στην ERTopen το Σάββατο 7 Οκτώβρη 2017:
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 09/10/2017 - 12:35