Τέσσερα χρόνια χωρίς τον Αχιλλέα Παναγούλη

Ξημερώματα 4ης Σεπτεμβρίου του 2013 σαν σήμερα, έφυγε από κοντά μας ο 39χρονος συναγωνιστής μας, ο Αχιλλέας Παναγούλης

Σαν σήμερα 4 Σεπτεμβρίου τα ξημερώματα έχασε άδοξα στην άσφαλτο έξω απο την ΕΡΤ τη ζωή του ο σύντροφός μας και αλληλέγγυος στον αγώνα της ΕΡΤ, ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΠΑΝΑΓΟΥΛΗΣ.
Ο Αχιλλέας που ήταν πάντα στο πλευρό των διαδηλωτών, φίλμαρε την κρατική καταστολή, ήταν στην ομάδα υποδοχής και μοίραζε φυλλάδια μέχρι τις τελευταίες μέρες το Σύνταγμα.

Ο Αχιλλέας Παναγούλης εργαζόταν στην εφημερίδα «ΕΘΝΟΣ» ως νυχτερινός συντάκτης και ταυτόχρονα - από την πρώτη μέρα του «μαύρου» στην ΕΡΤ - διέθετε τον ελεύθερο χρόνο του στις εγκαταστάσεις της Αγίας Παρασκευής· αλληλέγγυος στους απολυμένους, στηρίζοντας την προσπάθειά τους. Καθημερινά κατέγραφε υλικό που προωθούσε για προβολή στην ΕΡΤ και παράλληλα ετοίμαζε σχετικό ντοκιμαντέρ.


1 χρόνος......Αχιλλέας Παναγούλης
Ο Αχιλλέας Παναγούλης γεννήθηκε το Νοέμβριο του 1975 στη Λάρισα, σπούδασε στη Θεσσαλονίκη και στις 15 Ιανουαρίου του 2003, προσελήφθη στο «Έθνος» ως συντάκτης ύλης. Ανήσυχο πνεύμα, του άρεσαν τα ταξίδια και τα ντοκιμαντέρ. Σχεδίαζε να καταγράψει με την κάμερά του κοινωνίες της Αφρικής, επιζήσαντες του Εμφυλίου στην Ισπανία, σκηνές πολέμου στη Μέση Ανατολή. Δυστυχώς δεν πρόλαβε.

Ο Αχιλλέας μας πέθανε ακαριαία όταν τον χτύπησε αυτοκινήτο έξω από την ΕΡΤ, απ' όπου έφευγε και πάλι χαράματα για λίγη ξεκούραση, μέχρι να ξαναπάει στο Εθνος που εργαζόταν και μετά στην ΕΡΤ.

Ο άτυχος δημοσιογράφος, βρισκόταν καθημερινά στο Ραδιομέγαρο, αλληλέγγυος στον αγώνα των αποφασισμένων εργαζομένων στην Αγία Παρασκευή.

Για τον Αχιλλέα η ΕΡΤ ήταν το σπίτι του τους τελευταίους μήνες πριν φύγει!

Για εμάς είναι ένας φίλος που αγαπήσαμε και θα μείνει ζωντανός στην μνήμηπηγές ERTopen Έθνος
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 04/09/2017 - 12:52