ΠΑΝ. ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ: Διάσκεψη στην Αθήνα για τα εγκλήματα και την ανθρωπιστική καταστροφή των μνημονίων και όχι στο Ταλίν

Ο Παναγ. Λαφαζάνης μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και την Μαρία Αναστασοπούλου κατήγγειλε ως “αντιδραστικές και νεοψυχροπολεμικές τις Διασκέψεις τύπου Ταλίν υπό τον ψευδώνυμο τίτλο: εγκλήματα του φασισμού και του ναζισμού”, χαρακτήρισε “ως κίνηση που έγινε αποκλειστικά για λόγους εσωτερικής και εσωκομματικής κατανάλωσης την απόφαση της κυβέρνησης να μη συμμετάσχει στην διάσκεψη του Ταλίν, όταν, πέραν των άλλων, είναι γνωστό ότι πρόσφατα ο Αλ. Τσίπρας έδινε κάλυψη στο ακροδεξιό καθεστώς Ποροσένκο της Ουκρανίας με την επίσκεψη του στο Κίεβο”.

Ο Παναγ. Λαφαζάνης τόνισε ότι “αντί τέτοιου είδους αντιδραστικές Διασκέψεις, που αφυπνίζουν έναν πρωτόγονο αντικομμουνισμό σε στελέχη της ΝΔ, αυτό που όφειλε να γίνει είναι μια επίκαιρη ευρωπαϊκή Διάσκεψη στην Αθήνα η οποία θα διερευνούσε και θα αναδείκνυε τα μεγάλα και φρικτά οικονομικά και κοινωνικά εγκλήματα που έχουν προκαλέσει τα μνημόνια στην χώρα μας με την οικονομική ερήμωση, την κοινωνική εξαθλίωση, την ανθρωπιστική καταστροφή, τις ψυχικές και σωματικές ασθένειες, τους πρόωρους θανάτους και τις αναρίθμητες αυτοκτονίες”.

“Μια τέτοια διάσκεψη είναι βέβαιον”, τόνισε ο Παν. Λαφαζάνης “θα οδηγούσε στο “σκαμνί” για βαριά κακουργήματα την τρόϊκα, τους διάφορους Σόϊμπλε, την μνημονιακή πολιτική τάξη και πρώτα απ' όλα τους παλιούς και νέους κατασκευαστές των μνημονίων: Γ. Παπανδρέου, Α. Σαμαρά και Α. Τσίπρα.

Μια τέτοια Διάσκεψη για τα μνημονιακά εγκλήματα στην Ελλάδα προκαλεί, όμως, τρόμο όχι μόνο στον Κυρ. Μητσοτάκη και την ΝΔ αλλά και στους νεομνημονιακούς καταστροφείς του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ”.