ΕΚΕΑ: 14η Ιουνίου Παγκόσμια Ημέρα του Εθελοντή Αιμοδότη

Η 14η Ιουνίου έχει καθιερωθεί από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας ( Π.Ο.Υ.), τον Ερυθρό Σταυρό και την Ερυθρά Ημισέληνο ως η Παγκόσμια Ημέρα του Εθελοντή Αιμοδότη. Την ημέρα αυτή τιμάται, διεθνώς, ο ανώνυμος εθελοντής αιμοδότης και ο αλτρουισμός που επιδεικνύει προσφέροντας δύο πολύτιμα αγαθά χωρίς ανταμοιβή : λίγο από το χρόνο του και 400ml αίμα από τα 5 λίτρα που έχει.

Φέτος το  κεντρικό μήνυμα του εορτασμού είναι «Δώσε αίμα. Δώσε τώρα. Δίνε συχνά.», μήνυμα που προβάλλει την ανάγκη για αίμα όχι μόνο σε περίοδο κρίσης αλλά συστηματικά.  

Το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας (Ε.ΚΕ.Α.), αρμόδιος φορέας για την προσέλκυση και διατήρηση εθελοντών αιμοδοτών και την εξασφάλιση επαρκών εθνικών αποθεμάτων αίματος, οργανώνει ανοιχτή καμπάνια με ποικίλες δράσεις σε διάφορα σημεία της Αθήνας.

Η έναρξη του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας θα γίνει το Σάββατο, 10 Ιουνίου στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων με Διαδραστική συζήτηση με θέμα ‘Το βήμα στον Αιμοδότη’ και Έκθεση Art & Design από σπουδαστές των ΙΕΚ ΑΚΜΗ. Η εκδήλωση θα λάβει χώρα στις19:00-21:10και θα περιλαμβάνει πάνελ από γιατρούς και εκπροσώπους συλλόγων εθελοντών αιμοδοτών, που θα συντονίζει ο δημοσιογράφος κος Νίκος Αγγελίδης. Στόχος της εκδήλωσης είναι η ανοιχτή συζήτηση με τους εκπροσώπους του εθελοντικού κινήματος αιμοδοτών ώστε να παρακινήσουμε την μεταστροφή του αιμοδοτικού πληθυσμού σε 100% συστηματικούς εθελοντές αιμοδότες.

Η εκδήλωση θα κλείσει με συναυλία στις21.30με τη συμμετοχή των εξής καλλιτεχνικών σχημάτων:

  • Λουδοβίκος των ΑΝΩΓΕΙΩΝ
  • Zekiye Yurekli  “Ala Turka Ala Greka”
  • Xρίστος Τζιφάκις – Κιθάρα flamenco
Την πρόσκληση και τo πρόγραμμα της εκδήλωσης μπορείτε να βρείτε στοlink

Οι εκδηλώσεις θα συνεχιστούν13 και 14 Ιουνίουμε Αιμοδοσία και Δρώμενα στην Πλατεία Συντάγματος και θα κλείσουν με Συναυλία κλασικής μουσικής στις15 Ιουνίουστο Μέγαρο Δουκίσσης Πλακεντίας σε συνεργασία με τον δήμο  Πεντέλης.

Την πρόσκληση και το πρόγραμμα μπορείτε να βρείτε στο link

Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη.