ΠΑΝ. ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ: ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΚΑΙ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΦΤΩΧΟΠΟΙΟΥΝ ΚΑΙ ΞΕΚΛΗΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΑ ΑΓΡΟΤΙΑ

Μεγάλη αντιπροσωπεία της ΛΑ.Ε με επικεφαλής τους Παν. Λαφαζάνη Γραμματέα του Π.Σ της ΛΑ.Ε και Θαν. Πετράκο μέλος της Π.Γ και υπεύθυνο Αγροτικής Πολιτικής έδωσε το παρών στο αγροτικό συλλαλητήριο στην Πλ. Βάθης.

Ο Παν. Λαφαζάνης από την πλατεία Βάθης έκανε στα μέσα ενημέρωσης την παρακάτω δήλωση:

“Η κυβέρνηση με τα σκληρά μέτρα της δεύτερης αξιολόγησης, τα οποία είναι έτοιμη να υιοθετήσει, ειδικότερα τη μείωση του αφορολόγητου και την περαιτέρω βαθιά μείωση των συντάξεων, πάει να δώσει την χαριστική βολή στον αγροτικό πληθυσμό.

Μνημόνια και μνημονιακές κυβερνήσεις φτωχοποιούν και ξεκληρίζουν την μικρομεσαία αγροτιά και πνίγουν την πρωτογενή παραγωγή της χώρας.

Χαιρετίζουμε το σημερινό αγροτικό συλλαλητήριο και καλούμε τους αγρότες να σταματήσουν τις στείρες διαιρέσεις και να ενωθούν ως μια γροθιά μαζί με τους εργαζόμενους μισθωτούς και τις μικρομεσαίες επαγγελματικές τάξεις, σε ένα μεγάλο μέτωπο για την δημοκρατική ανατροπή στη χώρα, για μια Ελλάδα χωρίς μνημόνια και λιτότητα, που θα στηρίζει το αγροτικό νοικοκυριό, την αναγέννηση της αγροτικής παραγωγής και την πρωτογενή ανάπτυξη.

Η Ελλάδα αντί να χώνεται όλο και πιο βαθιά στην παγίδα της δεύτερης αξιολόγησης που μας έχουν στήσει Σόϊμπλε και Λαγκάρντ, χρειάζεται να βγάλει επιτέλους από το λαιμό της την θηλιά των πιστωτών.

Η κυρίαρχη Ελλάδα του εθνικού νομίσματος, της σύγκρουσης με τον νεοφιλελευθερισμό και του παραγωγικού μετασχηματισμού, συνιστά το μοναδικό μέλλον για τον ελληνικό λαό και την νεολαία”.