Δήλωση του Δ. Κουτσούμπα από το συλλαλητήριο στην Ομόνοια (VIDEO)


Την καταδίκη τους στην επίσκεψη Ομπάμα, στην εμπλοκή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, αλλά και στον αυταρχισμό της κυβέρνησης που αποφάσισε την απαγόρευση των διαδηλώσεων εξέφρασε πλήθος κόσμου που συμμετείχε στο μαζικό συλλαλητήριο που διοργάνωσαν το απόγευμα της Τρίτης 15 Νοέμβρη σωματεία και φορείς του λαϊκού κινήματος στην Ομόνοια.

Στο συλλαλητήριο παραβρέθηκε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας
Σε δήλωσή του επισήμανε: 

«Υποδεχόμαστε αγωνιστικά τον πρόεδρο των ΗΠΑ. Ενός ιμπεριαλιστικού κράτους, που εκτός των άλλων, ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια με την καπιταλιστική οικονομική κρίση, ηγείται των "κορακιών" του ΔΝΤ, που ματώνουν και τον ελληνικό λαό. Ενός κράτους που προκαλεί στρατιωτικά πραξικοπήματα, που προκαλεί επεμβάσεις, ιμπεριαλιστικούς πολέμους, από την Ουκρανία μέχρι την Ανατ. Μεσόγειο, τη Μ. Ανατολή, τη Β. Αφρική, την Ασία, τη Λατινική Αμερική. Ενός κράτους που δολοφονεί αμάχους σε αυτές τις χώρες, που προκαλεί το μεγάλο κύμα των προσφυγικών ροών, που ταλαιπωρούν και ξεριζώνουν χιλιάδες, εκατομμύρια ανθρώπους από τις εστίες τους, ταλαιπωρώντας τους ίδιους, ταλαιπωρώντας τον ελληνικό λαό, τα νησιά του Αιγαίου.

Απέναντι σε αυτή την πρόκληση και για το παρελθόν των ΗΠΑ και για το πρόσφατο παρόν, αλλά και για το σήμερα, με όλα αυτά που κάνει, το ΚΚΕ, το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, το σύνολο του ελληνικού λαού και οι φιλειρηνικές δυνάμεις αντιτάσσουν ένα βροντερό ΟΧΙ απέναντι στις ΗΠΑ, στο ΝΑΤΟ, στις λυκοσυμμαχίες τους και τους πολέμους τους. Είναι απαράδεκτο, καταγγέλλουμε -και από αυτό το βήμα- την κυβέρνηση της πρώτης φοράς, υποτίθεται, αριστεράς, των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, που προσπάθησαν με όλους τους τρόπους να επιβάλουν σιγή νεκροταφείου σήμερα στην Αθήνα. Απαντάμε αγωνιστικά, βρισκόμαστε εδώ, είμαστε στις επάλξεις, συγκεντρωνόμαστε, διαδηλώνουμε, γιατί ακριβώς δεν υποτασσόμαστε, δεν συμβιβαζόμαστε, δεν δίνουμε ούτε τη γη ούτε και νερό στους φονιάδες των λαών».ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΟΜΠΑΜΑ:
Καταδίκασαν τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και την εμπλοκή της χώρας

Με συνθήματα καταδίκης του ιμπεριαλιστικού πολέμου, της εμπλοκής της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και του κυβερνητικού αυταρχισμού ολοκληρώθηκε το μεγάλο, δυναμικό συλλαλητήριο της ΕΕΔΥΕ, εργατικών συνδικάτων, συλλόγων αυτοαπασχολούμενων, φοιτητών, γυναικών και φορέων του λαϊκού κινήματος στην Ομόνοια.

Για ακόμη μια φορά διατρανώθηκε το αίτημα για καμία εμπλοκή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, για αποδέσμευση της Ελλάδας από την ΕΕ και το ΝΑΤΟ.

Με τη μαζική τους συμμετοχή, εργαζόμενοι, άνεργοι, αυτοαπασχολούμενοι και νέοι καταδίκασαν τον κυβερνητικό αυταρχισμό και την απαγόρευση της σημερινής κινητοποίησης.   

Το αγωνιστικό ραντεβού ανανεώθηκε για την αντιιμπεριαλιστική πορεία στην επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, στις 17 Νοέμβρη.πηγή 902
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54