Ξεκινά την Κυριακή η νέα σύνοδος της Βουλής των Εφήβων

Αρχίζουν την Κυριακή οι εργασίες της Κ΄ Συνόδου της Βουλής των Εφήβων, οι οποίες θα κορυφωθούν την Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου με τη συνεδρίαση της Ολομέλειας.

Οι έφηβοι «βουλευτές» θα διαβουλευτούν φέτος για το θέμα των διακρίσεων στον χώρο του σχολείου και θα απευθύνουν ερωτήσεις στην υπουργό Παιδείας, Πολιτισμού και Θρησκευμάτων Αγγελικής Κιάου, προσομοιώνοντας τις διαδικασίες του κοινοβουλευτικού ελέγχου.

Στόχος είναι να υπάρξει ουσιαστικός προβληματισμός σχετικά με το θέμα καθώς και καταγραφή των προτάσεων των μαθητών, με βάση την εμπειρία τους. Οι προτάσεις τους θα αξιοποιηθούν προκειμένου να αποτελέσουν τη βάση μιας νομοθετικής πρότασης για την πρόληψη και αντιμετώπιση των διακρίσεων στο σχολείο.

Η «Βουλή των Εφήβων» παραμένει ένα πρόγραμμα προσομοίωσης της λειτουργίας του Κοινοβουλίου. Οι εργασίες της Συνόδου αποτελούν προσομοίωση του νομοθετικού έργου (συνεδριάσεις των εφήβων «βουλευτών» σε ομάδες διαβούλευσης, σε επιτροπή και σε Ολομέλεια) και του κοινοβουλευτικού ελέγχου (κατάθεση επίκαιρων ερωτήσεων προς τον υπουργό Παιδείας). Όπως κάθε χρόνο, το πρόγραμμα περιλαμβάνει και πολιτιστικές εκδηλώσεις.Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 03/09/2015 - 16:20