Ειδήσεις από τα Χανιά

Ειδήσεις από τα Χανιά, Πέμπτη 25/06/15

Μ. Βλαζάκη: Κάποιοι φοβούνται ότι θα θιγούν τα συμφέροντά τους...

«Κάποιοι φοβούνται ότι θα θιγούν τα συμφέροντά τους, γι αυτό και επιχειρούν τη συκοφάντησή μου», δήλωσε στην ΕΡΑ Χανίων και στην ενημερωτική εκπομπή «Καρφιά και σχόλια», η Γεν. Γρ. του ΥΠ.ΠΟ. Μαρία Βλαζάκη, με αφορμή τα ψηφίσματα συμπαράστασης στο πρόσωπό της, από πληθώρα φορέων στα Χανιά μα και σε όλη την Ελλάδα. Παράλληλα, η κ. Βλαζάκη, εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι παρά τις αντίξοες για τη χώρα συνθήκες, οι νέες επιλογές του υπουργείου θα ενισχύσουν την αρχαιολογική σκαπάνη, θα αναδείξουν την πολύτιμη κληρονομιά μας, μα και τα σύγχρονα ρεύματα.

Ψήφισμα στήριξης του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων προς τη Γ.Γ. του Υπουργείου Πολιτισμού, Μ. Βλαζάκη

Ψήφισμα εξέδωσε και το Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων κατά τη συνεδρίαση της 23ης Ιουνίου με ομόφωνη απόφασή του για τη Γ.Γ. του Υπουργείου Πολιτισμού, Μαρία Βλαζάκη. Στο ψήφισμα επισημαίνεται χαρακτηριστικά: “Το Δ.Σ. Χανίων εκφράζει την εκτίμησή του στο πρόσωπο της γενικής γραμματέως του Υπουργείου Πολιτισμού, Μαρίας Βλαζάκη. Οι Χανιώτες γνωρίζουμε πολλά χρόνια την κ. Βλαζάκη και την προσφορά της στον πολιτισμό συνολικά αλλά και ειδικότερα στην πόλη μας. Πρόκειται για μια καταξιωμένη επιστήμονα, με κύρος και αναγνώριση, με επαγγελματική ηθική και πλούσιο έργο, το οποίο μιλάει καλύτερα από όλους μας για την ίδια”.

Τον Ιούλιο συνάντηση Αρναουτάκη - Σταθάκη με μοναδικό θέμα τον ΒΟΑΚ

Σε αγώνα δρόμου προκειμένου να διεκδικηθεί και να αξιοποιηθεί χρηματοδότηση 10 εκατ. ευρώ για έργα αναβάθμισης του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης έχει επιδοθεί η Περιφέρεια Κρήτης την στιγμή που η εργολαβία των 10 εκατ. ευρώ που προβλέπει νέο ασφαλτοτάπητα, τον καθαρισμό του οδικού δικτύου και αναβάθμιση της σήμανσης βρίσκεται σε εξέλιξη και αφορά 27 χιλιόμετρα του πολύπαθου ΒΟΑΚ. Το αδιέξοδο στο μέτωπο των διαπραγματεύσεων με τους Ευρωπαίους εταίρους έχουν βάλει στο συρτάρι τις όποιες σκέψεις για αναβάθμιση του ΒΟΑΚ. Η πρόταση της Περιφέρειας για χρηματοδότηση από την ευρωπαϊκή τράπεζα επενδύσεων για ένα Οδικό Άξονα χωρίς διόδια έχει κατατεθεί και όλοι πλέον βρίσκονται εν αναμονή της τοποθέτησης του αρμόδιου υπουργού Γιώργου Σταθάκη αμέσως μετά το πέρας των διαβουλεύσεων με τους εταίρους. Η συνάντηση τώρα ανάμεσα στον υπουργό οικονομίας, υποδομών, ναυτιλίας και τουρισμού και στον Περιφερειάρχης θα πραγματοποιηθεί μέσα στον Ιούλη εκτός απροόπτου με μοναδικό θέμα στην ατζέντα τον Βοακ. – Πηγή:flashnewsΗ συνεργασία της Περιφέρειας Κρήτης και ΕΡΤ στο επίκεντρο συνάντησης

Τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη επισκέφθηκε χθες ο νέος Πρόεδρος της ΕΡΤ Διονύσης Τσακνής, με τον οποίο συζήτησε το πλαίσιο συνεργασίας της δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης, με έμφαση στον Πολιτισμό και την συμμετοχή των τοπικών κοινωνιών στα συμβούλια κοινωνικού ελέγχου. Ο Πρόεδρος της ΕΡΤ συνοδευόταν από τον συντονιστή Περιφερειακών Σταθμών της ΕΡΑ Γιώργο Παπαζαχαρίου, τους συντονιστές της ΕΡΑ Ηρακλείου Κώστα Βασιλάκη, ΕΡΑ Χανίων Σοφία Θεοδωράκη, και τον προϊστάμενο του τηλεοπτικού σταθμού Κρήτης Σταύρο Κουμάκη. Ο κ. Τσακνής αμέσως μετά την συνάντησή του με τον κ. Αρναουτάκη, δήλωσε: «Με τον Περιφερειάρχη Κρήτης κάναμε μια πολύ δημιουργική συζήτηση και πολύ φιλική. Ως Πρόεδρος της ΕΡΤ τον επισκέφθηκα στο πλαίσιο της επίσκεψης που κάνω σε όλους τους Περιφερειάρχες της Ελλάδας, με στόχο να βρεθεί ένας τρόπος συνεργασίας ανάμεσα στη δημόσια ραδιοφωνία και τηλεόραση και στις Περιφέρειες. Να βρεθούν τρόποι συνεργασίας τόσο στον Πολιτισμό όσο και στα ζητήματα των τοπικών κοινωνιών. Επίσης συζητήσαμε για μια υποχρέωση που έχει η ΕΡΤ να δημιουργήσει ανά Περιφέρεια συμβούλια κοινωνικού ελέγχου όπου οι πολίτες της κάθε Περιφέρειας, είτε μέσα από εκπροσώπους τους είτε και οι ίδιοι με κλήρωση να συνέρχονται, να συζητούν και κριτικάρουν και να επισημαίνουν ελλείψεις και αδυναμίες του δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα. Χάρηκα που γνώρισα τον Περιφερειάρχη γιατί είδα ένα άνθρωπο με ευήκοα ώτα σε ότι αφορά τις ευαισθησίες που οφείλουμε να έχουμε όλοι για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε ως λαός».Μελέτη δημιουργίας καταδυτικού πάρκου στον Αποκόρωνα

Σε ανάθεση μελέτης δημιουργίας καταδυτικού πάρκου στο Ακρωτήρι Δράπανο Δήμου Αποκορώνου, προχώρησε ο Δήμαρχος Χαράλαμπος Κουκιανάκης. Μιλώντας στην ΕΡΑ Χανίων και στη δημοσιογράφο Κατερίνα Πολύζου, ο κ. Κουκιανάκης, ανέφερε ότι πολιτική επιλογή του Δήμου είναι να ξεφύγει από την πεπατημένη του βιομηχανικού τουρισμού, προτάσσοντας εναλλακτικές μορφές ποιοτικού τουρισμού. Παράλληλα, ο Δήμαρχος Αποκόρωνα ανακοίνωσε τη χωροθέτηση δύο μαρίνων στην ίδια περιοχή. Η ίδρυση και δημιουργία του πάρκου θα δώσει ώθηση στην ανάπτυξη του τουρισμού τόσο της περιοχής του Αποκόρωνα όσο και ολόκληρου του νομού Χανίων γενικότερα. Το καταδυτικό πάρκο το οποίο θα φθάνει έως και τα 50 μέτρα βάθος θα δημιουργηθεί σε μικρή απόσταση από την ακτή και θα είναι προσιτό τόσο για ερασιτέχνες όσο και για επαγγελματίες δύτες.


Αναβλήθηκε η επίσκεψη του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Γ. Πανούση σήμερα στα Χανιά.

Ο κ. Πανούσης επρόκειτο να συναντηθεί το απόγευμα με τον Δήμαρχο Χανίων, ωστόσο, η περιοδεία του Υπουργού στο νησί ακυρώθηκε ολόκληρη.


Υπεγράφη το πρόγραμμα επισιτιστικής βοήθειας

Το Πρωτόκολλο συνεργασίας Κοινωνικής Σύμπραξης Περιφέρειας Κρήτης για την υλοποίηση της Πράξης «Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής από το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους» για την ενίσχυση των ανήμπορων οικογενειών, συνυπέγραψαν χθες ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης, η Εκκλησία Κρήτης, οι Δήμαρχοι του νησιού και οι συμμετέχοντες κοινωνικοί φορείς. Το 2015 και το 2016 θα εκταμιευθούν από το πρόγραμμα 135 εκ. ευρώ.

Σε δομές υγείας ο Νίκος Ηγουμενίδης

Τις δομές υγείας στις Αρχάνες και το Χάρακα επισκέφθηκαν χθες ο Διοικητής της 7ης ΥΠΕ Κρήτης Νίκος Ηγουμενίδης και ο Υποδιοικητής Στέλιος Δημητρακόπουλος, προκειμένου να συζητήσουν με τους φορείς και τους επαγγελματίες υγείας των περιοχών αυτών θέματα που αφορούν στις παρεχόμενες υπηρεσίες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

Συναντήσεις Δημάρχου Πλατανιά στην Αθήνα

Συνάντηση με τον Αναπληρωτή Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Ευάγγελο Αποστόλου, τον Γ. Γ. του Υπουργείου σε θέματα πολιτικής & Διαχ/σης Κοιν/κων Πόρων Αγροτικής Πολιτικής Χαράλαμπο Κασίμη και στελέχη του υπουργείου είχε την Τρίτη ο Δήμαρχος Πλατανιά Γιάννης Μαλανδράκης, κατά την επίσκεψη του στην Αθήνα. Παρόντες στη συνάντηση ήταν και ο Βουλευτής Χανίων Παύλος Πολάκης και ο Δήμαρχος Αγίου Βασιλείου Γιάννης Ταταράκης. Στην συνάντηση αυτή έγινε συζήτηση για την παράταση υλοποίησης των συμβασιοποιημένων έργων στα ΟΠΑΑΧ και στα LEADER, καθώς και της επιπρόσθετης χρηματοδότησης για την υλοποίηση του έργου της Δακοκτονίας στο Νομό Χανίων.

Περιοδεία ΤΕ υπαίθρου του ΚΚΕ σε περιοχές των Χανίων

Με αφορμή τις πολιτικές εξελίξεις, η Τομεακή Οργάνωση Υπαίθρου Χανίων του ΚΚΕ έχει προγραμματίσει για τις επόμενες μέρες περιοδείες και εξορμήσεις σε όλες τις περιοχές της υπαίθρου του Νομού Χανίων με στόχο την ενημέρωση των πολιτών. Σήμερα Πέμπτη θα πραγματοποιηθεί μηχανοκίνητη περιοδεία ενημέρωσης με ντουντούκα και μοίρασμα της ανακοίνωσης του Πολιτικού Γραφείου του ΚΚΕ στους Δήμους Κισάμου, Κανδάνου – Σελίνου και Πλατανιά. Αύριο Παρασκευή 26 Ιούνη το κλιμάκιο θα συνεχίσει την περιοδεία του στον Δήμο Πλατανιά. Επίσης στις 7.30μμ κλιμάκιο του ΚΚΕ και της ΚΝΕ θα περιοδεύσει στο Καστέλι και θα ενημερώσει τον κόσμο της περιοχής σχετικά με τις εξελίξεις και με την θέση του ΚΚΕ σε σχέση με τα ναρκωτικά με αφορμή την παγκόσμια μέρα κατά των ναρκωτικών.

Αναστέλλεται έως 1/7 η επίσχεση εργασίας στο Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου

Το Διοικητικό Συμβούλιο του συλλόγου εργαζομένων του Νοσοκομείου Αγ. Νικολάου συνεδρίασε το μεσημέρι της Τετάρτης 24/6 και αφού επανεξέτασε τα νέα δεδομένα (αποστολή της τροποποίησης προϋπολογισμού του Νοσοκομείου Λασιθίου προς έγκριση) αποφάσισε την αναστολή της επίσχεσης εργασίας για τη διεκδίκηση των δεδουλευμένων, έως την Τετάρτη 1 Ιουλίου. Σε μία εβδομάδα το Δ.Σ. θα συνεδριάσει ξανά για να εκτιμήσει αν θα συνεχιστεί η αναστολή της επίσχεσης, εφόσον έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία έγκρισης της τροποποίησης του προϋπολογισμού του νοσοκομείου και έχει δρομολογηθεί η διαδικασία αποπληρωμής των δεδουλευμένων στις 13/7.

Επιχείρηση της ΕΛΑΣ για διακίνηση ναρκωτικών

Συνελήφθησαν το μεσημέρι της Τετάρτης στο Ηράκλειο, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών, 40χρονος υπήκοος Αλβανίας και 41χρονος, για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών. Επιπλέον συνελήφθη 39χρονος για κατοχή ναρκωτικών. Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, το πρωί της Τετάρτης, εντοπίστηκε ο 41χρονος κατά το χρόνο που προμήθευε ποσότητα κάνναβης τον 39χρονο, οι οποίοι και συνελήφθησαν. Παράλληλα, εντοπίστηκε και συνελήφθη στο ίδιο σημείο και ο 40χρονος. Κατά τη διάρκεια των ερευνών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
5 ποσότητες κάνναβης συνολικού βάρους 3.673 γραμμαρίων.
Ποσότητα σπόρων κάνναβης βάρους 50 γραμμαρίων
7 κινητά τηλέφωνα
2 ψηφιακές ζυγαριές ακριβείας με υπολείμματα κάνναβης
8.940 ευρώ, ως προερχόμενο από παράνομες δραστηριότητες
Ιδιόχειρες σημειώσεις με ονόματα και ποσά
Διάφορα αντικείμενα για τη συσκευασία κάνναβης
Επιπλέον κατασχέθηκαν Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του 40χρονου και δίκυκλη μοτοσυκλέτα ιδιοκτησίας του 41χρονου, ως μέσα μεταφοράς ναρκωτικών ουσιών.


Κάλεσμα για συμμετοχή στην 3η έκθεση βιβλίου του Δήμου Χανίων

Ο Δήμος Χανίων σε συνεργασία με τα βιβλιοπωλεία της πόλης πρόκειται να διοργανώσουν την 3η Έκθεση Βιβλίου από τις 8 έως 16 Αυγούστου στο ενετικό λιμάνι. Τα βιβλιοπωλεία του Δήμου που επιθυμούν να συμμετέχουν στην έκθεση θα πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή από σήμερα Πέμπτη 25 Ιουνίου έως την Παρασκευή 3 Ιουλίου και ώρες από 08.00 έως 03.00 μ.μ. στο Γραφείο Πολιτισμού του Δήμου Χανίων. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει μαζί με την αίτηση τους να υποβάλλουν την έναρξη επιτηδεύματος στην οποία θα αναφέρεται ο κωδικός αριθμός δραστηριότητας.        

Ο καιρός

Γενικά αίθριο καιρό προβλέπει για σήμερα στην Κρήτη η ΕΜΥ. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί 19 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54