Ειδήσεις από την ΕΡΑ Σερρών

Εθελοντικός καθαρισμός της λίμνης Κερκίνης

Οι τοπικές κοινωνίες της ευρύτερης περιοχής του διεθνούς σημασίας υδροβιότοπου της λίμνης Κερκίνη προτάσσουν τον εθελοντισμό τους και στέλνουν μήνυμα προστασίας του περιβάλλοντος. Αναγνωρίζοντας ότι ο οικότοπος αποτελεί ένα εξαιρετικό και κατ΄επέκταση πολιτισμικό περιβάλλον και συγχρόνως πόλο τουριστικής έλξης και ένα αξιόλογο οικονομικό πόρο για την περιοχή, όλοι μαζί, φορείς και πολίτες , θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στον καθαρισμό της λίμνης την Τρίτη 23 Ιουνίου 2015 από τις 09.00 π.μ. έως και το απόγευμα, καθώς μετά θα ακολουθήσει μίνι πρόγραμμα με live μουσική από τοπικές μπάντες στο λιμανάκι της Κερκίνης με φαγητό και ποτό δωρεάν για τους εθελοντές.

Στο πνεύμα της προστασίας του περιβάλλοντος, της καλής αισθητικής του χώρου, αλλά και του περιβαλλοντικού πολιτισμού, ο Αλιευτικός Συνεταιρισμός λίμνης Κερκίνης και ποταμού Στρυμόνα, καθώς και ο Σύλλογος ξενοδόχων και ενοικιαζομένων δωματίων Σιντικής έχουν αναλάβει για μία ακόμη φορά την πρωτοβουλία και την ευθύνη της οργάνωσης της παραπάνω δράσης.

Συνεργάτες-αρωγούς του στη αξιέπαινη αυτή προσπάθεια, θα έχουν τους Δήμους Σιντικής και Ηράκλειας, το Φορέα Διαχείρισης της λίμνης Κερκίνης, την Ομάδα Διάσωσης Άνω Ποροϊων, διάφορους Φορείς της περιοχής και τους απλούς πολίτες.

Ο καθαρισμός θα γίνει σε όλο το μήκος των ακτών της λίμνης και αφορά σε πάσης φύσεως σκουπίδια ( πλαστικά κλπ) που κατεβάζει ο ποταμός Στρυμόνας. Ο Συνεταιρισμός με τις βάρκες των μελών του, μέσα από τη λίμνη, θα βοηθά σημαντικά στη διαδικασία περισυλλογής των σκουπιδιών.

Πρόκειται για ένα ακόμη παράδειγμα εθελοντισμού, έκφρασης πολιτισμού και ευαισθησίας της κοινωνίας για περιβαλλοντικά ζητήματα.

Γιατι ο εθελοντισμός είναι πολιτισμός

Ελα και εσυ…όλοι μαζί μπορούμεΟι Συνδιοργανωτές

Αλιευτικός Συνεταιρισμός λίμνης Κερκίνης και ποταμού Στρυμόνα

Σύλλογος ξενοδόχων και ενοικιαζομένων δωματίων Δήμου Σιντικής


Σέρρες : Συνελήφθη 20χρονος για κλοπή καλωδίων  αξίας 10.000 ευρώ

Η μεθοδική και ενδελεχής έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών, είχε ως αποτέλεσμα την εξιχνίαση περίπτωσης κλοπής καλωδίων ηλεκτροδότησης από εργοστάσιο στην πόλη των Σερρών.

Για την υπόθεση σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 20χρονου ημεδαπού, για κλοπή.

Από την έρευνα διαπιστώθηκε ότι, ενεργώντας το βράδυ της 22-04-2015 και εφαρμόζοντας συγκεκριμένη μεθοδολογία, αφού παραβίασε τα κιβώτια της Δ.Ε.Η. και διέκοψε την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος σε εργοστάσιο στις Σέρρες, στη συνέχεια παραβίασε τα φρεάτια και αφαίρεσε συνολικά 200 μέτρα υπόγειων καλωδίων ηλεκτροδότησης, η αξία των οποίων υπερβαίνει τις 10.000 ευρώ σύμφωνα με εκτίμηση του 42χρονου ιδιοκτήτη.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα πλημμελειοδικών Σερρών.

Οι έρευνες συνεχίζονται προκειμένου να διαπιστωθεί η τυχόν συμμετοχή του και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54