Ειδήσεις από την ΕΡΑ Βόλου

ΕΙΔΗΣΕΙΣ 19-6-2015

Ολοκληρωτική καταστροφή στις καλλιέργειες του Αλμυρού


Την περιοχή του Αλμυρού, οι καλλιέργειες της οποίας υπέστησαν σχεδόν ολοκληρωτική καταστροφή από την σφοδρή χαλαζόπτωση που σημειώθηκε

χθες το πρωί, επισκέφθηκαν σήμερα συνεργεία του ΕΛΓΑ προκειμένου να καταγράψουν τις ζημιές. Όπως δήλωσε στην πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ Βόλου, ο δήμαρχος Αλμυρού, κ. Δ. Εσερίδης, η καταστροφή σε καλλιέργειες βαμβακιού, καλαμποκιού, σιτηρών, ελαιών και κηπευτικών αγγίζει το 100% και αφορά 4.000 στρέμματα. Σημαντικές ζημιές υπέστησαν από τους σφοδρούς ανέμους και θερμοκήπια, καθώς τρύπησαν από τη σφοδρότητα τα προστατευτικά πλαστικά, ενώ σημειώθηκαν και πτώσεις δέντρων.

Στο Ανατολικό Πήλιο 

Ζημιές υπέστησαν καλλιέργειες και στο Ανατολικό Πήλιο, όπου επίσης έπεσε χαλάζι. Σύμφωνα με όσα είπε στην ΕΡΤ Βόλου, ο δήμαρχος Ζαγοράς – Μουρεσίου, κ. Π. Κουτσάφτης, το μέγεθος της ζημιάς στα κεράσια, που βρίσκονται στη φάση συγκομιδής αλλά και στα μήλα, των οποίων αυτή την περίοδο αναπτύσσεται ο καρπός, αναμένεται να εκτιμηθεί την ερχόμενη εβδομάδα από συνεργεία του ΕΛΓΑ.


Στον Βόλο αύριο ο Αντ. Σαμαράς

Το Βόλο θα επισκεφθεί αύριο ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος σήμερα στις 8 το βράδυ θα βρίσκεται στα Τρίκαλα για την Προσυνδιάσκεψη του κόμματος με θέμα «Η Αγροτική Ανάπτυξη και το αύριο της Ελλάδας». Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, ο κ. Σαμαράς θα έλθει αύριο στο Βόλο και θα έχει συναντήσεις με στελέχη του κόμματος στη Μαγνησία.


Γ. Παπανδρέου: Ναι στην ανασυγκρότηση του χώρου της σοσιαλδημοκρατίας

Στην σκιά του επεισοδίου που διαδραματίστηκε σε βάρος του με πρωταγωνιστή τον δήμαρχο Βόλου, κ. Αχιλλέα Μπέου, πραγματοποιήθηκε χθες, η συνέντευξη τύπου του προέδρου του Κινήματος Σοσιαλδημοκρατών, κ. Γιώργου Παπανδρέου, ο οποίος τάχθηκε υπέρ της ανασυγκρότησης του χώρου της σοσιαλδημοκρατίας, αλλά με προϋποθέσεις. Όπως είπε θα πρέπει να υπάρξει επί της ουσίας συζήτηση γιατί τα αίτια που οδήγησαν στην σημερινή κατάσταση, στο πλαίσια μιας ευρείας πολιτικής και κοινωνικής διαβούλευσης και όχι μέσα από εξεταστικές επιτροπές.

Ο κ. Παπανδρέου κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι επέτρεψε να χαθεί πολύτιμος χρόνος με τη διαπραγμάτευση, χωρίς σχέδιο και υπεραμύνθηκε της πολιτικής που ακολούθησε ως πρωθυπουργός για να αντιμετωπίσει την οικονομική κατάσταση της χώρας, επισημαίνοντας ότι δεν γνώριζε την αλήθεια για το ύψος του χρέους και τα στοιχεία που είχε δώσει η ΕΛΣΤΑΤ στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Εξέφρασε δε, την λύπη του για το γεγονός οι δεν κατάφερε  να πείσει για τη διενέργεια του δημοψηφίσματος. Τέλος δήλωσε ότι το ΚΗΔΙΣΟ στηρίζει την κυβέρνηση σε αυτή τη διαπραγμάτευση, γιατί πρόκειται για ένα εθνικό θέμα, αλλά επισήμανε ότι υπάρχει ανάγκη για ένα έντιμο συμβιβασμό.

Σούρλας: Να συγκροτηθεί κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας.

Την ανάγκη να συγκροτηθεί άμεσα Κυβέρνηση Εθνικής Σωτηρίας προκειμένου να αντιμετωπίσει την τραγική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα, υπογράμμισε ο πρώην υπουργός και αντιπρόεδρος της Βουλής Γιώργος Σούρλας, από τη Λάρισα, κατά την παρουσίαση βιβλίου του Κ. Γεροντή «Επαναθέσμιση της Ελληνικής Πολιτείας». Ο Γ. Σούρλας πρόσθεσε, μάλιστα, οτι όποιες δυνάμεις αρνηθούν αυτή τη σύμπραξη, θα φέρουν ακέραια την ευθύνη για όσα συμβούν.

Δύο γιατροί του Βόλου στο «δόκανο» της Εφορίας

Στο «δόκανο» της Εφορίας έπεσαν, σύμφωνα με δημοσίευμα τοπικής εφημερίδας, δύο γιατροί του Βόλου, οι οποίοι θα κληθούν να καταβάλουν διαφυγόντες φόρους για χρήματα που φέρονται να μην είχαν δηλώσει στις φορολογικές τους δηλώσεις…

Πρόκειται για γιατρούς, τα ονόματα των οποίων περιλαμβάνονται στη λίστα όσων είχαν εξάγει από τη χώρα, το διάστημα 2009-2012 εμβάσματα άνω των 100.000 ευρώ και οι οποίοι ανέρχονται σε 54.246 φυσικά πρόσωπα. Στη Δ.Ο.Υ. Βόλου, φέρεται να έχουν σταλεί από το ΣΔΟΕ οι εκθέσεις για τους δύο γιατρούς, με αδήλωτα εισοδήματα, οι οποίοι θα κληθούν να πληρώσουν τους διαφυγόντες φόρους. Ωστόσο είναι άγνωστο, αν οι εν λόγω γιατροί ανήκουν στο πρώην ΙΚΑ ή στον ΕΟΠΥΥ.

Εκλογές για τους διευθυντές στην Δευτεροβάθμια

Εκλογές για την ανάδειξη των νέων διευθυντών στα Γυμνάσια και Λύκεια της περιοχής διεξάγονται σήμερα στην Μαγνησία. Συμμετοχή στην σχετική διαδικασία έχουν δηλώσει 129 καθηγητές προκειμένου να καλύψουν τις θέσεις διευθυντών σε 84 σχολικές μονάδες. Όπως συνέβη προ δεκαημέρου, στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, έτσι και στην Δευτεροβάθμια, είναι η πρώτη φορά που οι ίδιοι οι εκπαιδευτικοί συμμετέχουν με την ψήφο τους στην διαδικασία ανάδειξης διευθυντών. Όπως δήλωσε στην πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ Βόλου, η νέα πρόεδρος της ΕΛΜΕ Μαγνησίας, κ. Διαλεχτή Τσιτούμη, παρότι, αυτό είναι θετικό και αποτελούσε πάγιο αίτημα των εκπαιδευτικών, εντούτοις, πρέπει επιπροσθέτως, να ρυθμιστεί νομοθετικά ο ρόλος του διευθυντή, να τεθεί συγκεκριμένη θητεία και να οριστεί ρητά, πως μετά την λήξη της, οι διευθυντές θα επιστρέφουν στις αίθουσες διδασκαλίας.

Δημοπράτηση αντιπλημμυρικών έργων στην λεκάνη της Κάρλας

Εγκρίσεις τευχών δημοπράτησης και αποτελέσματα διαγωνισμών για έργα συνολικού προϋπολογισμού 12.950.839,64 ευρώ ενέκρινε η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνεται η έγκριση δημοπράτησης του έργου «κατασκευή υπολειπόμενων αντιπλημμυρικών έργων στη λεκάνη Λίμνης Κάρλας» προϋπολογισμού 3.600.000 ευρώ, η έγκριση διεθνή διαγωνισμού για την προμήθεια «βελτίωση και στέγαση του παλαιού γηπέδου μπάσκετ στο χώρο του δημοτικού σταδίου Σκιάθου», προϋπολογισμού 459.915,64 ευρώ, η έγκριση δημοπράτησης παροχής υπηρεσιών αποχιονισμού περιόδου 2015-2016 στο οδικό δίκτυο αρμοδιότητας της Π.Ε. Μαγνησίας, προϋπολογισμού 1.000.000 ευρώ.

Έναρξη σήμερα, για την 23η Γιορτή Βιβλίου

Ανοίγει τις πύλες της σήμερα, στις 7 το απόγευμα, η 23η Γιορτή Βιβλίου στην παραλία του Βόλου, που θα διαρκέσει μέχρι τις 6 Ιουλίου. Διοργανώνεται από τον τοπικό σύλλογο βιβλιοπωλών εκδοτών χαρτοπωλών και στηρίζεται από διάφορους φορείς της περιοχής. Παράλληλα, με την έκθεση, θα πραγματοποιηθούν διάφορες πολιτιστικές εκδηλώσεις που θα συμπληρώνουν το περιεχόμενο της έκθεσης, ενώ οι τρεις πρώτες ημέρες διεξαγωγής της γιορτής θα συνδυαστούν με την ευρωπαϊκή γιορτή μουσικής που είναι σε εξέλιξη.

Αρνήθηκε αλκοτέστ και εξύβρισε αστυνομικούς

Έναν 38χρονο συνέλαβαν σήμερα στις 5 το πρωί αστυνομικοί της Τροχαίας γιατί οδηγούσε αντίθετα σε μονόδρομο και επιπλέον εξύβρισε τους αστυνομικούς που τον σταμάτησαν και όχι μόνο. 
Ειδικότερα, σήμερα στις 5 το πρωί η τροχαία σταμάτησε για έλεγχο έναν 38χρονο που οδηγούσε ανάποδα σε μονόδρομο. Του ζήτησαν να κάνει αλκοτέστ αλλά αρνήθηκε και επιπλέον άρχισε να βρίζει τους αστυνομικούς και να αντιστέκεται όταν πήγαν να τον συλλάβουν. Όπως αποδείχθηκε, ο 38χρονος δεν διέθετε άδεια οδήγησης του αυτοκινήτου αλλά και ασφαλιστήριο συμβόλαιο. 


Φωτιά κατέστρεψε παλιά κατοικία στη Ζαγορά

Ολοσχερώς  καταστράφηκε παλιά κατοικία (καλύβι) στη θέση Παναγίτσα, στη Ζαγορά από πυρκαγιά που ξέσπασε χθες, γύρω στις 9 το βράδυ. Σύμφωνα με εκτιμήσεις των ιδιοκτητών αλλά και της Πυροσβεστικής η ζημιά ανέρχεται σε 30.000 ευρώ. Επί τόπου έσπευσαν τέσσερα οχήματα με εννιά άνδρες και τελικά έσβησαν τη φωτιά στις 3:30 σήμερα τα ξημερώματα.

Διάρρηξη σε σούπερ μάρκετ

Ένας 17χρονος συνελήφθη και ακόμη τρία άτομα άτομα αναζητούνται από την αστυνομία, γιατί στις τέσσερις χθες τα ξημερώματα, διέρρηξαν με κατσαβίδι, super market στην οδό Φιλικής Εταιρείας στο Βόλο και πήραν 50 € από την ταμειακή μηχανή. Στη συνέχεια, με μηχανές τράπηκαν σε φυγή. Έγιναν όμως αντιληπτοί από αστυνομικούς που περιπολούσαν στην περιοχή. Ακολούθησε καταδίωξη και αστυνομικοί κατάφεραν να συλλάβουν τον 17χρονο, ενώ οι άλλοι διέφυγαν. Από την προανάκριση προέκυψε ότι οι αστυνομικοί γνωρίζουν και τον δεύτερο δράστη που είναι ένας 18χρονος Αλβανός, ο οποίος και αναζητείται, όπως και οι άλλοι δυο δράστες.

Σύστημα ηλεκτρονικής έκδοσης εισιτηρίων στο Υπεραστικό ΚΤΕΛ

Σύστημα ηλεκτρονικής έκδοσης εισιτηρίων εφαρμόζεται στο Υπεραστικό ΚΤΕΛ Νομού Μαγνησίας, εδώ και δύο περίπου εβδομάδες. Όπως δήλωσε στην πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ Βόλου, ο πρόεδρος της Εταιρείας, κ. Δ. Κολυνδρίνης, η σχετική εφαρμογή αφορά για την ώρα, μόνο τα δρομολόγια Βόλος – Αθήνα και Βόλος – Θεσσαλονίκη (και αντίστροφα) ενώ αναμένεται να επεκταθεί στο σύνολο των δρομολογίων το επόμενο διάστημα. Ο λόγος που τα υπόλοιπα δρομολόγια θα ενταχθούν σταδιακά, είναι προκειμένου να ελεγχθεί αν το σύστημα μπορεί να αντέξει όλο τον όγκο δεδομένων και να λειτουργεί κανονικά. Στις δύο εβδομάδες εφαρμογής του πάντως, το ηλεκτρονικό σύστημα έκδοσης εισιτηρίων δείχνει ότι πάει πολύ καλά. Όσοι επιθυμούν να εκδώσουν με αυτό τον τρόπο το εισιτήριό τους, δεν έχουν παρά να μπουν στην ιστοσελίδα του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Βόλου και από εκεί και μετά, τους δίνονται σχετικές οδηγίες. Προϋπόθεση είναι βέβαια, να διαθέτει κάποιος, πιστωτική ή χρεωστική κάρτα ώστε να γίνεται η πληρωμή.

Εκδήλωση για την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου

Χορευτική  εκδήλωση του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγ.Γεωργίου Βόλου για την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου. Ανοικτή εκδήλωση με χορό και μουσική για την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Βόλου θα δώσει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίου Γεωργίου Βόλου το Σάββατο 20 Ιουνίου στις 8 το βράδυ στην πλατεία Χρυσοχοϊδη. Η ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Βόλου θα γίνει με την προσφορά ενός τροφίμου μακράς διαρκείας ή και περισσοτέρων προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι μεγάλες ανάγκες οικογενειών που βρίσκονται σε οικονομική δυσχέρεια. Τα τρόφιμα θα παραδοθούν στην Αντιδημαρχία Κοινωνικής Μέριμνας του Δήμου Βόλου που έχει την ευθύνη λειτουργίας του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Βόλου.

Ολοκληρώθηκε η επένδυση της Barilla στο Βόλο

O Luca Barilla, αναπληρωτής Πρόεδρος της εταιρείας, επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις της Barilla Hellas στο Βόλο με αφορμή την ολοκλήρωση της νέας επένδυσης στο Μύλο.

Η επένδυση αυτή ξεπέρασε το 1.200.000 ευρώ και εντάσσεται στο γενικότερο πρόγραμμα επενδύσεων ύψους 70 εκατομμύριων ευρώ που υλοποιεί η εταιρεία στην Ελλάδα τα τελευταία 20 χρόνια.

Στο Υπουργείο Εργασίας η Διοίκηση του Σωματείου «Λεβεντέρη»

Στο Υπουργείο Εργασίας θα μεταβεί τη Δευτέρα 22 Ιουνίου 2015 η διοίκηση του Σωματείου “Λεβεντέρη” για να μεταφέρει τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν εδώ και τρία χρόνια οι εργαζόμενοι του , καθώς η εργοδοσία επιβάλει μονομερώς το σύστημα της εκ περιτροπής εργασίας.

Από τις 12:30 μέχρι και τις 13:30 έχει προκηρυχτεί νέα στάση εργασίας.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54