Σήμα κινδύνου από πλοίο στα δυτικά της Κέρκυρας

Σήμα κινδύνου εξέπεμψε σύμφωνα με πληροφορίες που αναφέρουν ενημερωτικοί ιστότοποι εμπορικό πλοίο που πλέει στα δυτικά της Κέρκυρας. Πρόκειται για το πλοίο Blue Sky, σύμφωνα με δήλωση του Λιμενάρχη Κέρκυρας.
Δύο Σούπερ Πούμα και μια φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού κατευθύνονται στο σημείο για να εξακριβώσουν τι συμβαίνει. Από το πλοίο έγινε κλήση στον ευρωπαϊκό αριθμό εκτάκτου ανάγκης 112, στον οποίο το πρόσωπο που κάλεσε δήλωσε πως το πλοίο μεταφέρει περίπου 700 μετανάστες και υπάρχουν ένοπλοι στο πλοίο.  

Γύρω στις οκτώ το βράδυ, κυκλοφόρησε στους ειδησεογραφικούς ιστότοπους ότι εκτός ελληνικού FIR πλέει, με τα δικά του μέσα, το φορτηγό πλοίο Blue Sky με σημαία Λιβερίας που είχε εκπέμψει σήμα κινδύνου το μεσημέρι της Τρίτης, όταν βρισκόταν κοντά στο νησί Οθωνοί. Σύμφωνα με τις πληροφορίες επιβαίνουν στο πλοίο 600 μετανάστες.

Τα τρία σκάφη του λιμενικού από την Κέρκυρα, καθώς και το ρυμουλκό που έσπευσαν στην περιοχή πήραν εντολή να επιστρέψουν.
 
Στην περιοχή πλέει και η φρεγάτα Ναβαρίνο, η οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, παρακολουθεί διακριτικά τις κινήσεις του εμπορικού πλοίου.

Να σημειωθεί ότι ο πρόεδρος της κοινότητας των Οθωνών, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ το μεσημέρι, ανέφερε, ότι το πλοίο φαινόταν από το νησί, μάλιστα έκανε ελιγμούς και έπλεε νοτιοδυτικά, για να αποφεύγει τους ισχυρούς ανέμους των 8 μποφόρ.

Στο πλοίο, επιβαίνουν παράτυποι μετανάστες, σύμφωνα με τον θάλαμο επιχειρήσεων του υπουργείου Ναυτιλίας ενώ οι πληροφορίες για ύπαρξη ενόπλων, δεν επιβεβαιώθηκαν.
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 30/12/2014 - 20:19