Ειδήσεις από την ΕΡΑ Ρόδου

 

Οξύτατη επίθεση στον Δήμαρχο Ρόδου Φ. Χατζηδάκο για μη συζήτηση της εκποίησης του αεροδρομίου στο Δημοτικό Συμβούλιο

Αρνπήθηκε να δώσει το λόγο στους εργαζόμενους του "ΔΙΑΓΟΡΑ’’ και στους κατοίκους του Αγίου Νικολάου για την κατασκευή του υποσταθμού της ΔΕΗ.

Οξύτατη επίθεση δέχθηκε η δημοτική αρχή Ρόδου από τις παρατάξεις της μειοψηφίας γιατί παρά το αίτημα τους να τεθούν ως θέματα προ ημερησίας στη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, η ιδιωτικοποίηση του αεροδρομίου "Διαγόρας" και η κατασκευή υποσταθμού της ΔΕΗ στον Άγιο Νικόλαο, δεν δέχτηκε να συζητηθούν ενώ  δεσμεύτηκε ,μετά τις πιέσεις ,για παραπομπή τους σε επόμενη  συνεδρίαση.

Θέμα κυβερνητικής πολιτικής!!!!θεώρησε το ξεπούλημα του αεροδρομίου ΔΙΑΓΟΡΑΣ ο δήμαρχος Ρόδου Φώτης Χατζηδιάκος ενώ για τον υποσταθμό της ΔΕΗ στον Άγιο Νικόλαο,άφησε να εννοηθεί ότι συμφωνεί,.

Ειδικότερα σκληρή κριτική ασκήθηκε από τους επικεφαλής των παρατάξεων της μειοψηφίας κ Στράτο Καρίκη και  Γιώργο Υψηλάντη οι οποίοι του υπενθύμισαν ότι υπάρχουν αποφάσεις από προηγούμενα δ.σ σύμφωνα με τις οποίες και στα δύο αυτά θέματα το συμβούλιο τάσσονταν ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του αεροδρομίου και τη κατασκευή του υποσταθμού.

Συγκεκριμένα για τον υποσταθμό η απόφαση είχε ληφθεί επί δημαρχίας Χ.Χατζηευθυμίου η οποία και επικαιροποιήθηκε αργότερα  από τον επόμενο δήμαρχο Στάθη Κουσουρνά.

 Όσο για το ξεπούλημα του αεροδρομίου, το προηγούμενο δ.σ Ρόδου το είχε χαρακτηρίσει ως υψίστης σημασίας για την ανάπτυξη της Ρόδου αλλά και για την εθνική ασφάλεια..

Αξίζει να σημειωθεί  ότι ο λόγος δεν δόθηκε ούτε στους κατοίκους του Αγίου Νικολάου που ήταν εκεί για να ενημερώσουν σχετικά με τη κατασκευή του υποσταθμού της ΔΕΗ στη περιοχή  ούτε όμως και στον πρόεδρο του Συλλόγου εργαζόμενων στην ΥΠΑ Φώτη Λουλουδάκη. .προκειμένου να τοποθετηθεί για τις επιπτώσεις από την εκποίηση του Εθνικού Αερομεταφορέα Ρόδου.

Μίκα Ιατρίδη... "Ολέθριες συνέπειες στην κοινωνική και εδαφική συνοχή θα έχει το ξεπούλημα των περιφερειακών αεροδρομίων’’

Στη χθεσινή διαμαρτυρία κατά της αποκρατικοποίησης των περιφερειακών αεροδρομίων της χώρας από το ΤΑΙΠΕΔ  και τη συγκυβέρνηση, παραβρέθηκε  η βουλευτής Δωδεκανήσου, Μίκα Ιατρίδη.

Κατά τη διάρκεια της διαμαρτυρίας, η κ. Ιατρίδη συνομίλησε  με τους φορείς που συμμετείχαν, καθώς και με συναδέλφους της βουλευτές, επισημαίνοντας την κατηγορηματική αντίθεση της, όπως έχει εκφραστεί και με ερωτήσεις  και παρεμβάσεις της στη Βουλή.

’’Δεν έφτιαξε με κόπο, από το υστέρημα του, ο ελληνικός λαός τα περιφερειακά του αεροδρόμια για να τα παραχωρήσει το ΤΑΙΠΕΔ και η συγκυβέρνηση.

Δεν μπορεί η κυβέρνηση να παραδίδει, έναντι εξευτελιστικών τιμημάτων, τις πανάκριβες υποδομές στα αεροδρόμια και να τα παραδίδει σε ιδιώτες.

Δεν μπορεί, ταυτόχρονα, η κυβέρνηση να καλεί τους επιβάτες να πληρώνουν μέσω φόρων στα αεροπορικά εισιτήρια την αναβάθμιση των περιφερειακών αεροδρομίων. ‘’ δήλωσε η ανεξάρτητη βουλευτής  κάνοντας λόγο για ολέθριες συνέπειες στην κοινωνική και εδαφική συνοχή, αλλά και στη θέση της χώρας μας απέναντι στις διεθνείς εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή.

Δ. Γάκης ‘’Παντελής έλλειψη σχεδιασμού για τη στήριξη της κρουαζιέρας σε όλη τη χώρα ’’

Τη διαπίστωση της ανεπάρκειας σχεδιασμού και διάθεσης από την κυβέρνηση για την βελτίωση των υποδομών του λιμανιού  της Ρόδου, επιβεβαιώνουν οι – έστω και καθυστερημένες - απαντήσεις που έλαβε από τα αρμόδια υπουργεία, ο Βουλευτής Δωδεκανήσου του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Γάκης, στην ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή στις 28-03-2014, σχετικά με το στρατηγικό σχεδιασμό της χρήσης και αξιοποίησης του λιμένα της Ρόδου ως Home port για κρουαζιέρες.

‘’Όπως φαίνεται από τις απαντήσεις των αρμοδίων Υπουργείων Τουρισμού, Ναυτιλίας & Αιγαίου και Εξωτερικών, υπάρχει παντελής έλλειψη στρατηγικού  σχεδιασμού για τη στήριξη της κρουαζιέρας όχι μόνο για τη Ρόδο αλλά και σε όλη τη χώρα.’’επισημαίνει ο κ. Γάκης λέγοντας χαρακτηριστικά ότι τα αποτελέσματα αυτών των πρακτικών τα βιώνει ήδη η Ρόδος, με τη σημαντική μείωση στην τουριστική κίνηση ακόμα και στον αριθμό των κρουαζιερόπλοιων που ελλιμενίζονται.

Άλλη μια αερογέφυρα για τη σωτηρία βρέφους 

 Μια ακόμη αερογέφυρα, για τη σωτηρία ενός νεογνού, πραγματοποιήθηκε χθες  το μεσημέρι με προορισμό το Βενιζέλειο Νοσοκομείο του Ηρακλείου.

Πρόκειται για ένα βρέφος 24 ωρών που  κρίθηκε ότι χρειαζόταν να νοσηλευτεί σε μονάδα νεογνών. Παρελήφθη από C -130 το οποίο προσγειώθηκε λίγο πριν από τις 16 χθες το απόγευμα στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου.

Διασώστες του ΕΚΑΒ παρέλαβαν το βρέφος και με θερμοκοιτίδα το μετέφεραν στη Μονάδα Νεογνών του Βενιζέλειου, όπου και  νοσηλεύεται.

Κρούσματα καταρροϊκού πυρετού στην Περιφέρεια Ν. Αιγαίου

Σε συνεχή επαφή με τους κτηνοτρόφους ώστε να παρακολουθείται η εξέλιξη της νόσου, και ότι απαιτείται από αυτή την διαδικασία  βρίσκεται η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου ,λόγω της εμφάνισης κρουσμάτων Καταρροϊκού Πυρετού του προβάτου σε νησιά της Περιφέρειας.

Σημειώνεται ότι οι Κτηνιατρικές Υπηρεσίες είναι σε στενή συνεργασία με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για οποιαδήποτε εξέλιξη στο θέμα της νόσου.

Σε σχετικό δελτίο τύπου της Περιφέρειας αναφέρεται ότι η νόσος δε μεταδίδεται στον άνθρωπο και δεν έχει σχέση με την Δημόσια Υγεία.

Οι κτηνοτρόφοι μπορούν να επικοινωνούν για περισσότερες πληροφορίες με τις κατά τόπους Κτηνιατρικές Αρχές.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΚΩ

Αρνούνται οι γονείς του 7ου Δημοτικού Σχολείου να δεχθούν την απόφαση της Δημοτικής Αρχής και να μεταφέρουν τα παιδιά τους σε ακατάλληλο κτίριο

Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε χθες βράδυ από το δημοτικό συμβούλιο Κω, και εν μέσω διαμαρτυριών από πλευράς γονέων και αντιπαραθέσεων μεταξύ συμβούλων των παρατάξεων της μειοψηφίας  Όραμα, Δίεση και Λαϊκή Συσπείρωση  (που έφεραν το θέμα στη χθεσινή συνεδρίαση) και δημοτικής αρχής ,η μετεγκατάσταση του 7ου δημοτικού συμβουλίου  στο πρώην 6ο δημοτικό σχολείο.

Για παρωδία συνεδρίασης έκανε λόγο ο επικεφαλής της Δίεσης Γιάννης Ζερβός και αποχώρησε ενώ ευθύνες για την ασφάλεια των παιδιών τους χρέωσαν στη δημοτική παράταξη και το δήμαρχο Γιώργο Κυρίτση οι γονείς που επικαλούμενοι έγγραφο του ΟΣΚ αρνούνται να μεταφερθούν τα παιδιά τους στο ακατάλληλο,όπως σημείωσαν, κτίριο στο Πλατάνι.

 ‘’Πώς μπορεί να γίνει άραγε η ΕΙΔΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ και οι ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ μέσα σε 10 με 15 μέρες ??  ενώ απαιτείται ΡΙΖΙΚΗ ΕΠΕΜΒΑΣΗ στο κτίριο σύμφωνα με τις Τεχνικές Υπηρεσίες??’’διερωτήθηκαν οι εκπρόσωποι του Συλλόγου γονέων όταν ο αντιδήμαρχος έκανε λόγο για άμεση αποκατάσταση σε 15 μέρες με κόστος μόνο 15.000 ε.

Το κτίριο το κρίνει ο ΟΣΚ  ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΓΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΧΡΗΣΗ και εκτιμά πως οι εργασίες επισκευής ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΟΥ ΚΟΣΤΟΥΣ’’υποστήριξαν οι γονείς οι οποίοι και πραγματοποιούν Γενική Συνέλευση στις 4 το απόγευμα .

Παρέμβαση της εισαγγελίας και του υπουργού Παιδείας για το 7ο Δημοτικό Σχολείο της Κω ζητά ο Τέρενς Κουικ 

Την παρέμβαση της Εισαγγελίας, αλλά και του Υπουργού Παιδείας Ανδρέα Λοβέρδου για την περίπτωση του 7ου Δημοτικού σχολείου της Κω, ζητά ο Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, μετά το τέλος της τριήμερης επίσκεψής του στο νησί.

‘’Χωρίς να διαταραχτεί και η σχέση ηρεμίας που  πρέπει να υπάρχει μεταξύ των Συλλόγων «Γονέων και Κηδεμόνων» διαφορετικών σχολείων, απευθύνω, όχι ως Βουλευτής, αλλά ως πατέρας, την έκκληση να πρυτανεύσει για ένα χρόνο και μόνο (όσο θα κρατήσουν οι επισκευές στο 7ο Δ.ΣΧ.) κάθε προσπάθεια εξεύρεσης μιας λύσης, για όφελος των παιδιών, ανεξάρτητα με μικροταλαιπωρίες γονέων ή  με επανασχεδιασμούς της Δημοτικής αρχής.’’δηλώνει ο κ Κουίκ και συγκεκριμένα ζητά από τη δημοτική αρχή να δεσμευτεί ότι:

1)    Η μετεγκατάσταση των παιδιών θα είναι ΜΟΝΟ για ένα σχολικό έτος.

2)    Οι επισκευές στο κτίριο θα τελειώσουν στο προβλεπόμενο χρόνο, μέχρι τον Ιούνιο 2015.

3)    Το κτίριο, σε καμία περίπτωση, όταν τελειώσουν οι επισκευές, ΔΕΝ θα αλλάξει χρήση.

4)    Την  επόμενη σχολική χρονιά (2015-16), τα παιδιά του 7ου  Δημοτικού Σχολείου θα επιστρέψουν πίσω σε αυτό το κτιριακό συγκρότημα.

Ο βουλευτής των ΑΝΕΛ ΔΕΣΜΕΥΕΤΑΙ ακόμη να φέρει το θέμα και στη Βουλή αν υπάρξει αδιέξοδο.

 ΣΥΡΙΖΑ …’’ Πωλείται το αεροδρόμιο και δίπλα 212 στρέμματα για κατασκευή μεγάλου Εμπορικού Κέντρου.’’

 ‘’Πρέπει επιτέλους οι  φορείς του νησιού, το Εμπορικό Επιμελητήριο, ο Σύλλογος Ξενοδόχων, οι Επαγγελματικοί Σύλλογοι, ο Δήμος Κω οι πολίτες της Κω να ασχοληθούν με ένα ζήτημα που θα σημαδέψει τις ζωές μας χωρίς δυνατότητα επιστροφής ’’επισημαίνει σε δήλωση της η Τοπική Οργάνωση Σύριζα της Κω με αφορμή την εκποίηση του Αεροδρομίου’’ Ιπποκράτης’’

‘’Ήδη στα Χανιά και στην Κέρκυρα οι αντίστοιχοι φορείς έχουν ξεσηκωθεί για την επαπειλούμενη πώληση των αεροδρομίων τους, εμείς θα παραμείνουμε θεατές!’’υπογραμμίζει .Παράλληλα σημειώνει ότι η παραχώρηση του θα ανεβάσει το κόστος του αεροδρομίου. Η αύξηση του κόστους θα σημάνει αύξηση στην τιμή των ήδη ακριβών εισιτηρίων, θα μειώσει τις πτήσεις και συνεπώς τις αφίξεις από το εξωτερικό προς Κω, θα απομακρύνει τις εταιρίες χαμηλού κόστους οι οποίες ουσιαστικά κινούν την τοπική αγορά.

Η Οργάνωση του Σύριζα αναφέρεται ακόμα στη πώληση από το ΤΑΙΠΕΔ σε ιδιώτη μεγάλης δημόσιας έκτασης 212 στρεμμάτων δίπλα στο αεροδρόμιο, που θα επιτρέψει την κατασκευή μεγάλου εμπορικού κέντρου τύπου MALL.επισημαίνοντας ότι

Οι  συνέπειες από την κατασκευή ενός τέτοιου συγκροτήματος θα είναι καταστροφικές για εκατοντάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις σε όλο το νησί.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΠΑΤΜΟ

Σε επίσχεση οι γιατροί στο Κ. Υγείας Πάτμου και στο Περιφερειακό ιατρείο Λειψών 

Σε επίσχεση  εργασίας προχωρούν σήμερα 21 και τη Πέμπτη 23 Οκτωβρίου οι γιατροί του κρατικού θεραπευτηρίου Λέρου και του Κέντρου Υγείας Πάτμου και του Περιφερειακού Ιατρείου Λειψών για τη μη καταβολή των δεδουλευμένων εφημεριών τους από τον Ιούνιο 2014 και επιπροσθέτων εφημεριών από τον Ιούνιο2011 έως σήμερα. καθώς και τη μη καταβολή εφημεριών 3 μηνών του 2012 και ωρών  από τον Ιούλιο 2014 έως σήμερα.

Εντωμεταξύ για απειλές που δέχθηκαν ,για περικοπή μισθού ως αντίποινα ,τόσο από τη διοίκηση του Κ.Θ.Λέρου όσο και από τη  2Η ΔΥΠΕ Πειραιώς και Νήσων κάνουν λόγο σε δηλώσεις τους οι γιατροί επικρίνοντας παράλληλα την αδιαφορία της δημοτικής αρχής, με χαρακτηριστικό τη μη συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο της εγκατάλειψης  του Κ.Υ. λόγω έλλειψης προσωπικού .

Να σημειωθεί ότι λόγω της επίσχεσης θα εξετάζονται μόνο τα επείγοντα περιστατικά.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΣΥΜΗ

Διαφωνεί με τη μεταφορά του Λιμεναρχείου ο επικεφαλής της μειοψηφίας 

Με την μεταφορά του Λιμεναρχείο Σύμης διαφωνεί ο επικεφαλής της μειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου Πανορμίτης  Μοσκιού ,εκτιμώντας ότι το προτεινόμενο κτίριο είναι εντελώς ακατάλληλο   ζητώντας παράλληλα τη δημιουργία φυλακίου στον Πανορμίτη

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΚΑΛΥΜΝΟ

Σύλληψη πλοιάρχων για παράνομη μεταφορά επιβατών

Για μεταφορά επιβατών και διενέργεια πλου χωρίς τις νόμιμες προϋποθέσεις συνελήφθησαν οι Πλοίαρχοι του Ε/Γ-Τ/Ρ »ΤΙΤΑΝΙΚΟΣ» Ν. Καλύμνου 232 και του Ε/Γ-Α/Ψ »ΡΕΝΑ» Ν. Κω 48, ηλικίας 24 και 63 ετών αντίστοιχα, πρωινές χθες, στο λιμάνι της  Καλύμνου, από άνδρες της  Λιμενικής Αρχής.

Συγκεκριμένα, οι προαναφερόμενοι  εντοπίστηκαν αρχικά στο λιμάνι  Μαστιχαρίου της  Κω, όπου ο μεν 24χρονος Πλοίαρχος αφού επιβίβασε είκοσι υπεράριθμους αλλοδαπούς επιβάτες, δεν συμμορφώθηκε στις υποδείξεις του στελέχους του Λ.Σ. και απέπλευσε, ενώ ο 63χρονος Πλοίαρχος αφού αποβίβασε επιβάτες οι οποίοι είχαν καταβάλει χρηματικό ποσό ως αντίτιμο μεταφοράς τους από τη Κάλυμνο στη Κω, απέπλευσε χωρίς επιβάτες προς το λιμάνι  Καλύμνου διότι, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών, κρίθηκε επισφαλής η παραμονή του στο  Μαστιχαρί

Και οι δυο  Πλοίαρχοι με τον κατάπλου τους στο λιμάνι  Καλύμνου συνελήφθησαν, ενώ από τις Λιμενικές Αρχές Κω και Καλύμνου πρόκειται να επιβληθούν οι νόμιμες διοικητικές κυρώσεις.

Προανακρίσεις διενεργούνται από τη Λιμενική αρχή  Κω, ενώ ο 63χρονος Πλοίαρχος αφέθηκε ελεύθερος κατόπιν προφορικής εντολής Εισαγγελέως.

Επιστρέφουν οι τρεις καλύμνιοι ψαράδες που συνελήφθησαν στην Αίγυπτο για παράνομη αλιεία 

Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια των 3 Καλύμνιων ψαράδων που συνελήφθησαν στην Αίγυπτο με την κατηγορία της παράνομης εισόδου και αλιείας, σύμφωνα με την ιστοσελίδα kalymnos-news.gr

Μια περιπέτεια που κράτησε περισσότερο από 40 ημέρες και από χθες Δευτέρα(20 Οκτωβρίου 2014) απόγευμα, παίρνει και ουσιαστικά τέλος ,αφού ήδη με το σκάφος τους αναχώρησαν από Αίγυπτο και επιστρέφουν στην Κάλυμνο.

Συγκεκριμένα στις 8 Σεπτεμβρίου 2014 ενώ το αλιευτικό σκάφος «Άρχοντας Μ» Νηολογίου Καλύμνου 524, κυριότητας Μιχαήλ Καρδούλια του Νικολάου, στο οποίο επέβαιναν ως πλήρωμα 3 Καλύμνιοι ψαράδες έπλεε σε διεθνή ύδατα σε απόσταση 20 και πλέον ναυτικών μιλίων από τις Αιγυπτιακές ακτές ,στις έντεκα το βράδυ σκάφος της Αιγυπτιακής ακτοφυλακής το ακινητοποίησε για έλεγχο και στη συνέχεια μετέφερε το σκάφος μαζί που τους επιβαίνοντες στη Ναυτική Βάση EL SALUM.

Να σημειώσουμε ότι το σκάφος είχε νόμιμη «Άδεια Αλίευσης» από τις Ελληνικές Αρχές με ισχύ από 1/1/2014 έως 31/12/2014 για την αλιεία των ειδών Ξιφίας και μακρύπτερος τόνος με τα αλιευτικά εργαλεία LLD,LHP,LTL στα Εθνικά και Διεθνή ύδατα Μεσογείου.

Οι τρεις Καλύμνιοι ναυτικοί οδηγήθηκαν στη φυλακή όπου κρατήθηκαν για 3 ημέρες και μετά την παρουσία τους ενώπιον δικαστηρίου, αφέθηκαν ελεύθεροι.

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 21/10/2014 - 14:28