Ειδήσεις από την ΕΡΑ Ρόδου - Δίκτυο Ν. Αιγαίου


Ρόδος - Δωδεκάνησα - Ν. Αιγαίο

Τοπικές Ειδήσεις - 13 Αυγούστου 2014


ΦΑΡΜΑΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΠΟΛΥΠΑΘΗ ΓΑΖΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΝΟΥΝ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΙ ΤΗΣ ΡΟΔΟΥ

ΑΠΟ ΤΗ ΠΡΩΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΔΟΚΙΜΑΖΟΜΕΝΩΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΩΝ ΟΙ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΙ – ΖΗΤΟΥΝ ΤΗ ΣΥΝΔΡΟΜΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

Συνεχίζουν την προσπάθεια και ζητούν τη συνδρομή του κόσμου και την έμπρακτη συμπαράστασή του στο λαό της Παλαιστίνης, ο Σύλλογος Παλαιστινίων Ρόδου και  ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Δωδεκανήσου, συγκεντρώνοντας φάρμακα για να σταλούν άμεσα στη Λωρίδα της Γάζας προς βοήθεια των τραυματιών.

Ήδη ο Φαρμακευτικός Σύλλογος ο οποίος στάθηκε από τη πρώτη στιγμή στο πλευρό των τραυματιών, πρόσφερε μέχρις στιγμής υλικό αξίας 3.000 ε.

Να σημειωθεί ότι στον ‘’πόλεμο ‘’ της  Γάζας, μέχρι σήμερα, έχασαν την ζωή τους 2.000 άνθρωποι και άλλοι  περίπου 10.000 είναι οι τραυματίες.   

Από σήμερα λοιπόν Τετάρτη 13 έως και την Παρασκευή 29 Αυγούστου 9-3μμ ,θα συγκεντρώνονται παυσίπονα, αναλγητικά, γάζες, γάντια, οροί, αντισηπτικά κ.ά. στα γραφεία του Φαρμακευτικού Συλλόγου Δωδεκανήσου στο κτήριο της ΔΟΥ Ρόδου, στον 6ο όροφο.

στην Εφημερίδα ΡΟΔΙΑΚΗ – Μάρκου Μαλλιαράκη 11

 στον Ραδιοφωνικό Σταθμό ΠΑΛΜΟΣ- Αθηνών 120 και

στο Ραδιόφωνο Λυχνάρι -  Αθηνών 109

ΑΙΣΙΟ ΤΕΛΟΣ ΕΙΧΕ ΤΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΜΕ ΤΟ  ΡΟΔΙΤΗ ΠΟΥ ΑΠΕΙΛΟΥΣΕ ΝΑ ΑΥΤΟΠΥΡΠΟΛΗΘΕΙ

Αίσιο τέλος είχε το επεισόδιο  με τον 45 χρονο Ροδίτη , εκμεταλλευτή θαλάσσιων μέσων αναψυχής , πατέρα πέντε παιδιών που απειλούσε να αυτοπυρποληθεί  χθες έξω από το κατάστημα του εντεταλμένου συμβούλου  Βασίλη Ψυλλάκη, υπεύθυνου  σε θέματα παραλιών, σε ένδειξη διαμαρτυρίας γιατί   σφραγίστηκε επιχείρηση που λειτουργούσε στη παραλία Τσαμπίκα της Ρόδου.

Ο 45χρονος. είχε περιλούσει  με βενζίνη το αυτοκίνητό του και είχε  κλειστεί μέσα! απειλώντας να αυτοπυρποληθεί  γιατί του αφαιρέθηκε η άδεια.

Στο σημείο βρέθηκαν αμέσως ισχυρή αστυνομική δύναμη, ο διοικητής του ΑΤ Ρόδου, ανώτεροι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ και ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ρόδου.

Σε επικοινωνία  που είχε ο 45χρονος με το δήμαρχο Ρόδου ο τελευταίος του υποσχέθηκε να εξετάσει το ζήτημα από μηδενική βάση.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟΥ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ ‘’ΘΑΡΡΙ’’…’’ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΜΕ ΝΑ ΕΚΠΕΜΨΟΥΜΕ ΨΗΦΙΑΚΑ - ΘΑ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΘΟΥΝ ΟΙ «ΚΑΛΟΘΕΛΗΤΕΣ» ΠΟΥ ΘΕΛΗΣΑΝ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ Η ΚΑΘΑΡΗ ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΜΑΣ’’

‘’ Προσπαθούμε  να βρούμε την νόμιμη οδό για να εκπέμψουμε ψηφιακά και σύμφωνα με την νομοθεσία που διέπει την χρήση των τηλεοπτικών διαύλων. Έτσι θα απογοητευθούν όλοι οι «καλοθελητές» που θέλησαν να κλείσει η υγιής, καθαρή και ελπιδοφόρα φωνή της Εκκλησίας μας!’’ αναφέρουν τα μέλη της Επιτροπής λειτουργίας του Εκκλησιαστικού Τηλεοπτικού Σταθμού Θάρρι σε επιστολή τους μετά από την απόφαση της 24ης Ιουλίου, της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων για διακοπή λειτουργίας του Σταθμού, ο οποίος εκπέμπει ανελλιπώς από τον  Δεκέμβριο του 1995 γιατί διαφορετικά θα επιβληθεί  πρόστιμο 38.000 ευρώ.

Στην επιστολή κάνουν λόγο για «καλοθελητές» που θέλησαν να κλείσει η υγιής, καθαρή και ελπιδοφόρα φωνή της Εκκλησίας μας ενώ ευχαριστούν για την αγάπη και την εμπιστοσύνη των πολιτών όλα αυτά τα χρόνια ζητώντας τους να κρατήσουν  χαμηλούς τόνους και να μην δημιουργήσουν προβλήματα πιστεύοντας  ότι ο Αρχάγγελος Μιχαήλ ο Θαρρινός που πιστά διακονούν θα  βοηθήσει να ξεπεραστούν  αυτές οι δύσκολες στιγμές

‘’Παρά την πικρία και την στενοχώρια μας, ‘’εξηγούν μεταξύ άλλων ‘’πήραμε αυτή την απόφαση γιατί  μετά την επώνυμη καταγγελία «συναδέλφου» τοπικού τηλεοπτικού σταθμού τον Δεκέμβριο του 2011 μπήκαμε σε μία διαδικασία συνεχών ακροάσεων στο Εθνικό Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο και στην Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, με αρκετές ταλαιπωρίες και έξοδα. Παρά την οικονομική κρίση και τις δυσκολίες λειτουργίας ενός τέτοιου σταθμού χωρίς έσοδα όλα αυτά τα χρόνια, ουδέποτε απευθυνθήκαμε σε κάποιον να βοηθήσει αυτή την ιεραποστολική μας προσπάθεια η οποία συνεχίσθηκε ως σήμερα σε καθαρά εθελοντικά πλαίσια.’’

ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΚΟΒΕΙ ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ ΠΟΥΛΟΥΣΕ ΠΑΡΑΘΕΡΙΣΤΙΚΕΣ ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ

Σοβαρή υπόθεση φοροδιαφυγής, που δεν αφορά στη μίσθωση παραθεριστικών κατοικιών, αλλά σε κατασκευαστή εξοχικών κατοικιών που πούλησε  τις κατοικίες σε αλλοδαπούς χωρίς να εκδώσει φορολογικά στοιχεία ,εντόπισε το ΣΔΟΕ στη Ρόδο.

 Η υπόθεση αφορά ποσό ύψους 1.267.800 ευρώ.

Ειδικότερα, για τη συγκεκριμένη περίπτωση, το ΣΔΟΕ Νοτίου Αιγαίου αναφέρει:

«Κατά την έρευνα, που διενεργείται για την μίσθωση πολυτελών παραθεριστικών κατοικιών μέσω διαδικτύου, διαπιστώθηκε ότι ατομική επιχείρηση με έδρα την Ρόδο δεν εξέδωσε φορολογικά στοιχεία για την κατασκευή εξοχικών κατοικιών σε έξι αλλοδαπούς πελάτες ύψους 1.267.800 ευρώ».

Γ.ΧΑΤΖΗΜΑΡΚΟΣ..’’ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΤΟΥΝ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ ΚΑΙ ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ’’

 ‘’Πρέπει να δουλέψουμε μεθοδικά, με στόχο την εξασφάλιση των απαραίτητων συνθηκών περίθαλψης και υγιεινής στους πρόσφυγες που φτάνουν εδώ. Για το σκοπό αυτό, πρέπει να εξασφαλίσουμε τους πόρους, να θυμίσουμε σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς αλλά και εταίρους σε ευρωπαϊκό επίπεδο, τις υποχρεώσεις τους και τέλος να απαιτήσουμε τη συμμετοχή αλλά και την ανάληψη ευθύνης από πλευράς τους.’’δήλωσε ο νεοεκλεγείς Περιφερειάρχης Γ. Χατζημάρκος μετά τη συνάντηση του με τον επικεφαλής του Γραφείου στην Ελλάδα της Ύπατης Αρμοστείας του Ο.Η.Ε. για τους Πρόσφυγες Γιώργο Τσαρμπόπουλο.

Ο κ. Τσαρμπόπουλος, συνοδευόταν από τα μέλη του Γραφείου του UNHR και συνεργάτιδες του και ενημέρωσε το . Γιώργο Χατζημάρκο για το ρόλο του Γραφείου στην Ελλάδα της Ύπατης Αρμοστείας για τους Πρόσφυγες, ενώ συζητήθηκαν εκτενώς τα κρίσιμα και επίκαιρα ζητήματα των αυξημένων πλέον αφίξεων δια θαλάσσης στα Δωδεκάνησα, προσφύγων, καθώς και οι προκλήσεις της πρώτης υποδοχής τους στην περιοχή μας.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΚΩ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΝΤΕΙΝΟΜΕΝΗ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ

Πρόσκληση σε όλους τους πολίτες να μη μείνουν θεατές στην όλη και μεγαλύτερη υποβάθμιση του Νοσοκομείου και των δομών Υγείας στο νησί απευθύνει το Σωματείο Εργαζομένων του ιδρύματος.

‘’Την ίδια ώρα που ακούμε για «λουκέτο» του Νοσοκομείου , καθημερινά σπαταλιούνται χιλιάδες ευρώ για διακομιδές ακόμα και για απλά περιστατικά. Άραγε όλα αυτά τα χρήματα γιατί χάνονται και δε διατίθενται εκεί που υπάρχει ανάγκη ? διερωτώνται οι εργαζόμενοι προσθέτοντας πως’’ παντού προχωράνε σε περικοπές στην υγεία, σε απολύσεις στο δημόσιο, σε ιδιωτικοποίηση-εμπορευματοποίηση Νοσοκομείων ’’ προαναγγέλλοντας ταυτόχρονα νέες κινητοποιήσεις .

‘’Δυναμώνουμε τον αγώνα για τα δικαιώματα μας’’, τονίζει το σωματείο,’’ μην επιτρέποντας επιχειρηματικές δράσεις στο χώρο της υγείας.’’

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΕΒΕΔ - ΔΗΜΟΥ ΣΕ ΑΛΙΚΑΡΝΑΣΣΟ - ΜΙΛΑΣ

Θέματα κοινής συνεργασίας με στόχο την αναβάθμιση των σχέσεων των δύο πλευρών, κυρίως στον τομέα του τουρισμού συζήτησαν τα μέλη της επιτροπής του ΕΒΕΔ-Τοπικού παραρτήματος Κω κατά την επίσκεψη τους στην Αλικαρνασσό και στα  Milas της Τουρκίας, με τοπικούς παράγοντες

Η πρώτη συνάντηση πραγματοποιήθηκε με τον Κωακής καταγωγής Δήμαρχο Αλικαρνασσού κύριο Mehmet Kocadon .

Στην συνέχεια η Κωακή αντιπροσωπεία επισκέφτηκε  τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Milas  Resit Ozer και τον Έπαρχο των Μούγλων  Fuat Gürel .

Η τελευταία συνάντηση έγινε στο Δημαρχείο του Milas με τον Δήμαρχο κύριο Muhammad Tokay.

39 ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΣΕ ΚΩ - ΚΑΛΥΜΝΟ - ΣΥΝΕΛΗΦΘΗΣΑΝ ΚΑΙ ΤΡΕΙΣ ΔΙΑΚΙΝΗΤΕΣ

Τριάντα-εννέα συνολικά μετανάστες εντοπίστηκαν κατά τη διάρκεια της χθεσινής μέρας σε Κω -Κάλυμνο ενώ από τη Λιμενική αρχή Κω συνελήφθησαν και τρείς διακινητές .

Συγκεκριμένα εντοπίστηκαν είκοσι πρόσφυγες στη πόλη της Κω, οκτώ στη περιοχή του πρώην δήμου Ηρακλειδών και έντεκα στη Κάλυμνο.

Σε θαλάσσια περιοχή της Κω εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν και τρείς διακινητές από άνδρες του Λιμεναρχείου ,οι οποίοι και θα οδηγηθούν σήμερα στην Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών.

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 13/08/2014 - 16:13